Коментари - Одобрен е 4К стандартът Ultra HD Blu-ray | IT.dir.bg
назад

Одобрен е 4К стандартът Ultra HD Blu-ray

Форматът Ultra HD Blu-ray най-сетне получи одобрение от браншовата организация Blu-ray Disc Association (BDA).

Обратно в новината

Коментари - Одобрен е 4К стандартът Ultra HD Blu-ray | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е достатъчно....

иам две ясно отчетливи тенденции. Качеството на телевизиониният образ да се подобрява, а на медийното съдържабие да се влошава. Изглежда първото се опитва да компенсира второто. Много хора нямат такива дилеми защото не гледат телевизия. Няма какво да им предложи. Зяпането в екрана е пасивно занимание и обикновеено го практикуват хора без хобита и интереси.

Веднъж хванете ли се с 4К, връщане назад няма. Разликата между HD и 4К е същата както между стандартна телевизия и HD. Качеството е изумително и особено силно се усеща при рамери над 60 инча. Нямам търпение да дочакам 4К блу рей.

1. Съдържанието откъде ще го вземеш? В началото HD бяха само спортните програми. Пак ли ще преоборудваме стадионите? 2. На 42" телевизор ще видиш ли разликата или толкова малки матрици просто няма да се правят?

Вече има...ти си чакай

ще се виждат на 4К като някой красавци и не толкова като рубладжии.

Пробвай ти да се видиш - може пък да изглеждаш мааааааалко по-умен - с цели 2 мозъчни клетки повече.

pompai

Взех си лаптоп с 4К и не гледам филми блу-рей защото нямам такова търпение.

ами... тези дискове за филми... нещо не виждам бъдеще. ние сега всички стриимваме... кои ще трагне да си купува дискове...

Добре си стриймвайте, има доста бози които си заслужават само да се стриймват. Обаче има класики, които човек е хубаво да си ги сложи на рафта. Същото се отнася за книги, грам. плочи и пр.

OgnenDemon

Верно е. Оригиналът на "Зорба Гъркът" например не блести с качество, но съм си го взел на блурей. Обаче немога да гледам стрийм на "Топ Гън" или "Ченгето от Бевърли Хилс" или "Кървав Спорт" или други подобни. Да не говорим за "Доктор Живаго"-тип класиките. Просто си трябва максимално качество за да се размажеш от кеф. На детето купих блурейове с Дисни ре-мастерирани филмчета - еми повече ми е кеф. ТВто не е 4К ама и нещо ще оправим.

Не всички живеят в Булгаристан...

ултра, мултра, дъра бъра, а колко е разделителната способност на окото

много повече

айде бе няма, някой не е внимавал в часовете по биология

Окото няма разделителна способност, а имаме две очи и няма как да се направи просто сравнение. Иначе супер революционните екрани показват доста нереалистична картина от това, което очите виждат в действителност.

Мисля че имаше. Някъде около 300DPI го бяха изчислили. Над тези 300 няма да усетиш никаква разлика с невъоръжено око.

Pesh0

средната стойност на нормална резолюция която можем да различим от 25 сантиметра е около 0,176 mm.

Има, провери в уикипедия преди да пишеш глупостите. Точно "ретина" дисплеите са с най-малкия пиксел, който човешкото око може да възприеме.

Сега разбрах къде ти е грешката - повел си се по статиите колко мегапиксела е окото. Само че в мегапиксели се смята големината на сензора, която няма нищо общо с разделителната способност (резолюцията). Оттам и сметките ти че имаме две очи и мозъкът сглобявал изображението. Тук обаче не говорим за това, колко голяма картина може да сглоби мозъкът, а коя е най-малката точка, която може да види окото. И тогава всичките ти сметки отиват на кино. Според размерите на пръчиците и колбичките резолюцията на окото е 0.3 ъглова минута. Ако сложим телевизора на 3 метра, то минималната точка, която може да се различи е 0,26 мм, и то в най-добрия случай (идеално зрение, осветление, контраст и т.н.) и то ако точката сама не излъчва светлина, а е просто цветна точка. Та хайде следващия път да обсаждаш неща, в които си сигурен, а не просто препечатки от интернет.

абсолютни глупости!!! и с "просто око" можеш да видиш разликата между сд и хд ... както и между хд и ултра хд

При старците с 7-8 диоптъра наистина няма значение....а и пердето им пречи:)))

ИДИОТ!!! Да си чувАл за Физика и нейните закони? ЯВНО НЕ! Иди, чети и тогава кометирай! За справка, на 32" га видиш разлика между 720p, 1080p и 4К ела ми се обади. Не е само резолюцията готин, требе и битрейт и размер на екрана.