Коментари - Стартъп ще прави космическа станция с изкуствена гравитация | IT.dir.bg
назад

Стартъп ще прави космическа станция с изкуствена гравитация

Орбиталният комплекс ще бъде наречен на немския учен Вернер Фон Браун

Обратно в новината
| Редактор: Александър Александров

Коментари - Стартъп ще прави космическа станция с изкуствена гравитация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв ли шок за извънземните ще е да видят 300-килограмови туристи в орбита?

Вернер фон Браун е бил от СС и познат на Хитлер. Но според учени от НАСА, той е двигателят на космическата програма Аполо и без него е нямало да се получи нищо. Американците му дават гражданство, защото им е изгоден.

Ако не бяха т. нар. "нацисти", щяхме да сме 1/2 век назад. В основата на всички военно - космически проекти на САЩ и СССР след войната са именно немските учени от онова време. Или нацисти. Въпрос на гледна точка.

Ракетостроенето, свръхзвуковите самолети, приборите за нощно виждане .... ТАЛОННАТА СИСТЕМА за разплащане в Германия....прескачаща глобалните банкови играчи. И какво ли не още е постижение на германския народ само за 12 години.

Е па то интересното в космоса е безтегловността!

Усещам партенка като пътуването към Марс ... :) Ще имаме нови богаташи на гърба на малоумници , евала за добрата идея :)

Къде е дада сега да ни обясни за великия Американски учен Вернер Фон Браун шефа на програмата Аполо която заведе Американците до луната. Май самите Американци се срамуват от името Вернер Фон Браун защото колкото и да е дал на Америка си остава ГЕРМАНСКИ учен.

Американците не се срамуват от фон Браун, напротив. Има евреи които не са доволни. Фон Браун е американски учен от 1945 година и развива много от идеите си в Америка

Фон Браун е германски учен, който живее и работи в САЩ

Успех !

В българския фолклор битува погрешното схващане, че Настрадин Ходжа бил турчин. Всъщност е дошъл през океана и се е казвал Нострадаймъс Ходжкинс. Тези и ония със самопроизвеждащите се спътници са му потомци.

Имаш в предвид Али баба. Но всъщност той е китаец днес. В Българските народни обичаи и Вярвания НЯМА турци. Поради причината, че са на повече от 10000 г. Обичаите....

Няма лошо да се мечтае, но в случая този проект е само мечти и фантазии.

Зад този балон отново ли стои Мъск ? Ясно е че няма как да бъде реализиран този проект.

""Ясно е че няма как да бъде реализиран този проект."' Нали? Както Paypal, Tesla, SpaceX казваш, а? Ама щом Ганьо е казал че не става, значи не става.

Трябва и да се мисли малко... Paypal и Tesla са коренно различни по аналогия с въпросния проект, не може да се сравняват. Все едно да се сравнява производството на мебели с производството на телевизори. За SpaceX пък се използват налични технологии и е съвсем друга работа. Сега да обърнем внимание. За въпросния проект на стартъпа, какви и колко ресурси ще са необходими ? А от там и времето необходимо за реализация ? Как ще стане това за няма и 6 години ? ... Вирджин за 15 години още не са пуснали туристическите полети около земята.

Човечеството още не може да лети спокойно в космоса ама тези хотел ще правят. Луксозен при това. За 6 години. Даже проекта няма да погат да направят за 6 години.

Споко ве ! Главния архитект на вселената ще го спре на груб строеж.

Идеята не е нова, но е приложима при по-големи станции от тази на картинката по простата причина, че при малък диаметър на станцията ще има голяма разлика на центробежните сили в долната и горната част на тялото, съответно до различна "гравитация", което води до перманентен дискомфорт.

И пет въртящи пръстена да сложат, Кориолисовото ускорения няма да могат да премахнат. А бе тия в Америка не ходят ли на училище?

ходят. иначе им спират помощите

И какво те бърка ефекта на Кориолис ? Ти като ходиш по Земята също ти действа. Той е толкова слаб , че е безмислено да се говори за него в случая.

Поредното зарибяване на балъци да си купят билети за милиони. Същото като продажбата на парцели на Марс, Юпитер (газова планета), Сатурн (газова планета) и др. такива щуротии, за да точат парите на хора, които не са влизали в час по физика и астрономия (или са влизали, но не са слушали какво им се преподава).

Ти тъп си се родил, или си паднал и си си ударил главичката ???

Не бе, некой разместил полукълбата на твоята долна главичка! #КОЙ ли???

По всяка вероятност тоя и още няколко проруски трола са родени с мозъчно увреждане , щом има новина за америка почват крави , говеда , памперси. Касае се за идиоти от които нищо не става , затова и тролят нон стоп.

ще прави междугалактически кораб на принципа на гравитационно задвижване. Ще има капацитет да превозва 30 000 души и съответно оборудване за колонизиране на планети. Ще стане готов към 2050 година, ако някой одобри финансирането.

Ако зависи финансирането от твойте приятели в кремъл може и към 2100г да се даде зелена светлина на проекта , явно говориш от тяхно име.

Ама аре утре я направете, и не бързайте да не я оплескате нещо

Ей, всички искат да са измамници на нивото на Илон, ама не знаят на кого, какво трябва да се даде. Гледаш фантастичен филм. Взаимставш идея и ето ти START UP. Нареждаш се на опашката за фантасмагории и чакаш да дадат нещо. Към днешна дата в САЩ съотношението дългове, спестявания е едно към деветстотин и петдесет. Дългове 950 долара, спестявания 1 долар. Ей на това му викат супер успешен КАПИТАЛИЗЪМ.

Похвърча малко над облаците, аре вече да кацаш, а ! Депозитите в ам.банки , демек спестяванията , са 14 Трлн долара в началото на тая година. Гатанка тогава : Ако задълженията са почти хиляда пъти повече, ще може ли да ми кажеш каква цифра се получава и може ли да я осмислиш ???

То това мандра... Ако беше толкова просто, то и МКС щеше да се върти. Но съществуват едни крайно неприятни сили - Кориолисови, които няма как да бъдат избегнати...

няма да стане. американците първо трябва да стъпят на луната "отново", щото май са забравили как се прави, след това 200 300 курса на няква супер мощна ракета... Илон няма такъв капацитет до 2025. и ако 5% от курсовете експлоадират, те ти провал.

вЕрваш ли си? И че Гагарин е летял в космоса вЕрваш, нали?

Забравили не забравили ама рашките признават, че американците са кацали 6 пъти там и че 6 пъти са дюдюкали на успехите им. А самите те на повече от 400км не са ходили. А Луната на колко км е?

ама пък американците си признаха че са избрали мястото за кацане на Луната по... руски карти;)

Че рашите кога успяха да огледат Луната, че и карти да направят, че нещо не се сещам ???