Коментари - Стивън Кинг напусна Facebook заради дезинформация | IT.dir.bg
назад

Стивън Кинг напусна Facebook заради дезинформация

Според автора, социалната мрежа не може да се справи със защитата на потребителите

Обратно в новината
| Редактор : Иван Ненов

Коментари - Стивън Кинг напусна Facebook заради дезинформация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, всеки сам трябва да се справи с дезинформацията. Дезинформацията или невярната информация винаги ще я има и най добре е хората да се научат сами да се ориентират в морето от информация, а не да чакат на готово където ще изпаднем в другия случай дали не ни захранват с лъжи.

Най-Големия!!! Винаги е бил пример за умствена напредничавост.

поредния соросоид изплува от дупката си

Отде ви изравят бе.

Браво!

Първо, Фейсбук и сега спира неподходящо съдържание: предимно насилие, порнография (там където не ѝ е мястото), исторически фалшификации. Да се въведе политическа цензура може да бъде изтълкувано като едностранно решение. Като българи знаем колко е страшна политическата цензура. Стивън Кинг не е прав, може би защото не е живял в общество с политическа и идеологическа цензура. А що се отнася до Туитър - Д. Тръмп има акаунт там и пуска по няколко туита на ден.

А Деса простакеса Радева, кога?

Великан!

Напълно е прав човека. По-точно, Фейсът не иска да се справи със защита на потребителите. Всичко е уишлено и се радвам, че от 1 год. нямам профил!

Аман от доносници и докладчици! Като не ви харесва Фейсбук, недейте да ходите там! Изтрийте си профилите и готово! Да ама, не! Все искат да контролират хората, все нещо им забраняват! Аре заминавайте в Северна Корея, там няма Фейсбук!

Не се наврещя ей. Колкото и да повтаряш спуснатите реплики реалността си остава каквато е - а тя е: - наистина никой не те кара да ползваш фейсбук и няма проблем да го ползваш ако си извън 85-те % загубеняци които запълват света и лесно могат да бъдат водени за носа; - Човекът ползва влиянието си за да попречи с каквото може на една от платформите на гнусните тролове, дето и тук наводнявате колкото можете. Всеки свестен човек застава на пътя на гнусотии като тролефермите и подобни и ви препъва с каквото може, свиквайте.

Кой ще регулира лъжите в масовите медии? Страх ги е като хората имат достъп до различни гледни точки и достъп до новини от различни източници! Като ограничат Фейсбук хората ще минат в Телеграм и пак ще могат да си общуват свободно! Духа на свободата вече е извън бутилката, няма как пак да го набутат обратно!

Интересни хора. Какво очакват не знам! Фейсбук да седне и да започне да решава кое е фалшиво и кое не е? Кое е вярно и кое не е? Ми нали всички ще скочат че фейсбук контролира какво мислят хората?! Дай има свобода да пускат каквото си искат - фалшиво ми е. Започни да проверяваш и да решаваш кое е фалшиво и кое не - тея ме контролират и ми казват какво да мисля. Угодия няма!!! На малки деца нож не се дава, защото ще се порежат. Ножа просто им се взима! Който е толкова малоумен и наивен че да не може да се оправя във Фейсбук и да решава сам за себе си кое какво е, да се маха!!! И това го казвам като човек, който почти не ползва Фейсбук и ако изчезне днеска, може и да не разбера до следващият месец.

Много лесно е да се идентифицират тролските акаунти. То тук в анонимните за публиката постове троловете си личите на мига та какво остава когато трябва да се регистрират. Никакъв проблем не е процесът да се автоматизир6,а така че да трябва минимален човешки ресурс за да го контролира.

Поредното богаташко лицемерие. В романа си "Института" Ст. Кинг оприличава гласувалите за Търмп на садистичните надзиратели в института, измъчващи деца....

И от това следва, че фейсбук не е платформа за гнусните тролове, така ли. Айде покривайте се с жалките си напъни.

Ами че недей да ходиш във Фейсбук тогава! Кой те кара? Аман от доносници и докладчици! Бегай в Северна Корея, там няма Фейсбук!

Не знам защо толкова всички се впрягат на фейсбук но може би е основателно. Предполагам повечето са като мене, кога погледнали профила си кога не (през браузъра, не знам какво мазало настава ако човек си инсталира приложението им но знам какво да очаквам, затова и не знам какво би станало ако го инсталирам). Изглежда е станало платформа за троловете, Стивън Кинг не е случаен човек и вяно е видял достатъчно за да се откаже. Не че го чета или гледам екранизации по него, опитвал съм но преди много години го отписах, вече не помня и защо нито помня какво беше това дето съм чел, но това няма особено отношение към темата.

Да не забравяме, че наскоро и той бе подложен на атаки от лезбийско-гейския фронт на "творци" и "писатели", както стана с много от големите имена, обявени за "реакционери", "фашисти" , носители на "токсична мъжественост" или "политически некоректни".

Не се наврещя ей.

Днес май не те е споходила мечтата, стаена в прякора deep penetration

Чернокожата писателка с променена сексуална ориентация Джемисин печели три пъти подред Хюго за една доста посредствената поредица със скандална подкрепа от организацията на "различните", завладяла от няколко годиник Американската асоциация за фантастика след поредица от скандални гласувания. Включваха се и призиви да се отнемат награди на "фашаги" и "реакционери" като Джон Кембъл и Робърт Хайнлайн и въобще историята на фантастиката да започва от първите творби на видни писателки-лезбийки.

Да беше прочел някога нещо та да знаеш за какво врещиш.

Самоизяждат се...самият той е анти-тръмпист...

Евала на Стивън Кинга, така се прави, когато не си съгласен с нещо! И да напомня само на мрънкащите, колко лош е Facebook - платформата е БЕЗПЛАТНА и никой не ви кара да я ползвате, че и да се оплаквате, как ви манипулират, горките ...

Не може да е всичко глас в пустиня и хората да са безсилни пред терора, налаган Фейсбук. Поинтересувах се и открих следното заглавие в Гугъл, което много ми допадна: "ВСЕКИ МОЖЕ ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ФЕЙСБУК В БЪЛГАРСКИ СЪД"

за популстките изяви на ребликанците в САЩ са ясни. Но напоследък фийдът във фейсбук прелива от профили на демократските манипулирания - всички "politics" , "now this is politics" и подобни шитнярски места са просто жалки - най-жалкото е, когато открия, че се харесват от хора, които смятам за носещи някъв интелектуален капацитет.

Ами да си гледа CNN тогава, само проверена и филтрирана информация! Като си тъпигьозин и не можеш сам да прецениш кое какво е, искаш някой друг да преценява за теб!

Кой е той та ще ти дава акъли на тебе ами. Отде ви изравят все такива вресливи бе.

Yann

Много си тъп Саше! Той Не иска, някой да проверява вменсто него, а да не се допускат политически лъжи, което е нещо съвсем различно. Ако фейсбук спре излъчващите лъжи, чрез блокиране и изтриване на профили, то няма да е нужно някой да проверява. Но Фейсбук печелят милиони от това. Ето защо си толкова тъп, Саше!

Едва ли е толкова тъп, просто троловете си защитават платформите - и FB е една от тях.

Най-потресаващото във фейсбук е, че никъде не може да се докладва.... самият Фейсбук! НАПРИМЕР - Когато 100 човека докладват любителско видео на садист, в което кучетата му разкъсват агонизиращ и квичащ глиган, бавна, отвратителна смърт /нещо, което дори самите ловци не толерират/ - отговорът от фейсбук е - ТОВА НЕ НАРУШАВА НАШИТЕ ПРАВИЛА. Можеш да блокираш автора на видеото, ако не ти допада. И толкоз! И вече нямаш право да пишеш възражение, нито обяснение, не приема нищо кратуната гнила.

един път докладвах видео в което няколко араби биеха с камшик заловено еврейче - беше в разгара на конфликт между еврейско-арабски конфликт с няколко убийства в Израел. Отговорът на Фейсбук беше същият ... явно нямат за цел да превентират насилието, но обявяват цензура на нудистите...

Действат избирателно. Например ако видеото е как група български циганета убиват по жесток начин котенце, задължително изтриват видеото. И въобще всички придружаващи публикации с псувни и закани от потребителите, за да не могат да получат възмездие вероятно. Че и блокират хората.

Аман от тия докладчици! И преди 10 ти докладвахте и сега пак искате да докладвате!

свободния интернет е среда, която се контролира от своите потребители. Тя не е среда без правила.

@ 2020-02-03 17:05:41 un*comunist Интернет щеше да е свободен ако немаше модерация, централен контрол и идеологически направления, та да се насочвът потребителите и да се ограничевът и забраневът секо друго виждане и творчество. Но и на това му се виде края с блокчейна. Саму команиЗки идеотчета кату теби вилнеът из долнопробни модерирани и цензурирани клоаки като пърделника.

За политическата не ми пука на мен, но що здравна информация, която е фалшива има никой дори не знае. Очевидно е обаче, че здравето не е толкова ценено колкото политиката

не само здрава - Фейсбук е маркетинг платформа, а не средство за информация. Това трябва да е много ясно в главите на хората, което да определя подходът им към платформата.