Коментари - Пробив: Ембрионални стволови клетки без ембриони | IT.dir.bg
назад

Пробив: Ембрионални стволови клетки без ембриони

Учени са направили пробив в изследванията със стволови клетки - открили са начин да върнат възрастни клетки от мишки в състояние, наподобяващо ембрионалното.

Обратно в новината

Коментари - Пробив: Ембрионални стволови клетки без ембриони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

о О 8 оо :)

В бъдещето дори да си извадим окото - ще ни отгледат ново от собствената ни ДНК. Отрязваш си ръката - отглеждат ти нова. Най-трудното ще е да се възстановят клетките в мозъка. Но всичко друго (ще) е елементарно (в сравнение с мозъка).

Руският очен хирург Ернст Мулдашев направи първата очна трансплантация на око още през 2000-та година. Жената, на която е присадено, многократно е демонстрирала зрението си. Болшинството учени обаче и до сега не признават операцията.

БългАриец

Може би поради репутацията на Мулдашев в областта на езотериката : Сомати-пещерите, световната система от пирамиди, лемурийци и атланти. . .

А би ли ми обяснил като как тоя пишман хирург ще възстанови очния нерв? Със измисленото от него вещество наречено "алоплант" ли? Може, ама на кукувден! Така наречения "алоплант" е нещо подобно на "философския камък" - такова животно нема, както казват шопите. Виж, плурипотентните стволови клетки са нещо съвсем различно. Ама от създаването на десетина клетки до отглеждането на цяло око с нерва барабар разликата е колкото от волска каруца до космическа совалка за многократна употреба! Някой ден може да стане, ама изказвайте се подготвени моля ви се! Шарлатани е имало винаги и ще ги има.

спомените и знанята са връзките между мозачните клетки, не самите клетки, затова и едни спомени са по силни а други почти не можеш да си ги спомниш(по малко връзки)

Спомените и знанията не е ясно какво са - има само теории. Също както и всеки един аспект от съзнанието. Синаптичните връзки може да имат косвена роля в процесите на възприемане и запаметяване, но това не означава че те самите го осъществяват.

А иначе - не е вярно, че не можеш да си спомниш някои неща. Въведен под хипноза, човек помни всичко до най-малкия детайл. Просто в обикновеното си състояние няма достъп до някои неща.

Да, но излиза че само ако тези клетки са препрограмирани по въпросния метод, те ще могат да заработят като стволови.

хмм, в такав случаи ако мисленно продължим експеримента би било логично да допуснем че ако подложим тялото си не екстремен стрес като гладуване например част от нормалните клетки ще преминат в "стем" състояние и има вероятност да ни излекуват ако страдаме от някакво заболяване или просто ще се получи "обновяване" на органите. това може да обясни системата за лечебно гладуване.

Е това е революция, а не алуминиев капак.