Коментари - Су-24: Какво знаем за най-ценния бомбардировач на Украйна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руснаците отдавна са ги потопили

Голям кеф украйнската измет мрът яко Русия ги насира няма да има украйна а велика русия голям кеф мрете украйнска измет

Че са унищожени или предстои да бъдат унищожени

Знаем, че е руски.

не е руски а съветски самолета. Русия нищо не е създала, освен макети на Армата и Су-57. Затова, блядь, днес в Турция произвеждат дронове с украински двигатели. При Б.ежнев в Украйна се произвеждаха и самолетите и ядрените ракети.

Откъде този афинитет към руския език, куре сплескан?

Хаххахаха най-ценното им оръжие е руско само че е няколко поколения назад. Хъй-вропа и САЩ дават на орките по някоя и друга застаряла пиратка потупват ги окуражително по рамото и ги пращат да се камикадзират.

Абе хора, не мога да разбера все още стотиците хора, защитаващи едните или другите. Разбира се, Русия е агресор, две мнения няма. Ясно е, че българите сме в много сложна позиция - Русия е факторът, който е възстановил българската държавност. Да, това е факт, но е и факт, че това освобождение е благодарение на патовата ситуация 1877/78г. Ако Русия беше смазала Осм.имерия, България нямаше да я има / справка - Волжска България - толкова самостоятелна щеше и да е Дунавска България. Ако Османската империя беше смазала Русия - погледнете някои народи като кюрдите, това щеше и да е с нас. Разбирайки, че България им се изплъзва, руснаците стават най-големия ни душманин. Няма повод на международно ниво, където да не ни правят мръсно. Та чак до 1944та, когато брутално окупират БГ, без дори една пушка да е гръмнала срещу тях. 3 години изсмукват всичко от държавата, избиват интелигенцията и инсталират брутална болшевишка пропаганда, продължаваща 45г. Резултатът е виден - все още има хора, които наистина вярват, че това е приятелска държава!!! И след 89та брутални средства се вкарват в БГ за да се дестабилизира. Брутално много пари - не за да ни е добре, а за да ние зле!!! Да ни е зле и да мечтаем по миналото. А за Запада... ние просто не сме интересни... или до толкова, че на наша територия е границата на противопоставяне с Русия. И им е ясно, че тук 50% са русофили с промити мозъци, за това и ние не сме и скоро няма да бъдем част от западното общество, към което винаги сме принадлежали. Половината държавност в БГ е инсталирана и се отчита на Русия, другата половина - на Запада и Турция. Всеки защитава интересите на работодателя си... Развитие няма как да има, ние сме поле на противопоставяне, нищо повече. Едните искат да изтощят Русия и подклаждаха както могат воина в Украйна... руснаците с тяхното средновековно имперско съзнание не приеха мръсните номерца на Щатите и удариха като неандерталци. А ние стоим тук и цинично се караме кой е по-велик. Ясно е, че 95% тук са плювачи на заплата... апелът ми е към останалите 5% тук. Хора, нека се организираме - първо трябва да е ясно - Русия е най-големият ни враг, на Запада сме му абсолютно все тая - ако утре изчезнем никой няма да забележи!!! 100% от държавниците са служители на чужди сили. Светът се развива, ние стоим някъде в миналото... Но докато не изринем цялато руско-платена сган, нищо няма да се промени. Чак след това може Западът да ни приеме в своята цивилизационна мрежа. Имаме много пропуски в организационно и технологично отношение, но не сме азиатци, от поне 6000 години сме в основата на Европа. Хванати сме обаче в руските клещи като в свински черва... Ако не успеем да се отскубнем - затриваме се като държава. От нас си зависи.

Четох до, че Русия била "фактор" за България. Русия НЕ Е ФАКТОР за България. Нито я "освобождавала". Русия е случайност в тази война. Защото е дължало днешните $150 МЛД на Ротшилд банк. Войната е на Ротшилд за каспийския нефт и първият нефтен коридор Баку-Батуми-Варна-Русе-Виена. Султана не му разрешавал. Ако Русия беше фактор за България, щеше да я освободи през 1828г, когато хвърля в затвора руския капитан Георги Мамарчев(вуйчо на Раковски) за вдигането на ВЕЛЧОВАТА ЗАВЕРА на българите, за Свобода, когато Русия гази през българите за да основе държавата Гърция. Когато Русия дебаркира през 1830г със 30000 терористи в Тракия за да спаси Турция от Египетския султанат. Тогава Турция се отърва само със загуба на Сирия. Същото прави Русия, когато създава Сърбия с 2 БЪЛГАРСКИ ЕПАРХИИ - Нишката и Негованската. Пак не е видяла "братушки славяни болгары", .

Личи си , че и двамата се философи-историци. Преправяте си фактите както ви е угодно. Минали сте през историята с бързия влак. Като ви чете, човек се чуди да се смее или да плаче. Ама си имате самочувствие.

Уж Украйна е велика държава, а всичкото им въоръжение и разработки са от съветско време... То явно е нямало такава държава, а само едни готованковци на хранилката и сега чак и недоволство демонстрират.... Русия им била длъжна? С какво да им е длъжна... За това, че западните държави са запазили и активираха наново нацизма.... Може би това според западната идеология е перфектния за Европа и САЩ режим? С претоплени манджи и с крадена история далече не се стига, но явно имат голямо желание да го разберат по най-трудния начин.

не е руски а съветски самолета. Русия нищо не е създала, освен макети на Армата и Су-57. Затова, блядь, днес в Турция произвеждат дронове с украински двигатели. При Б.ежнев в Украйна се произвеждаха и самолетите и ядрените ракети.

Су 34- говори ли ви нещо?

Военният и научен елит на СССР бе от украинци в Украйна. Ти, блядь, за какво си мислиш, че Путю ти хвърля урдмути, самолети, чукчи, юкути в Украйна? Защото от изброените племена не става професори и академици по механика на флуидите.

От най-долен тип, боклуци краварски

Знаем, че скоро укропитеците няма да имат такива, защото и останалите им ще им бъдат свалени набързо!

Без война за 20 години от 120 наследени са останали 30 /справка в статията /. Колко ли ще успеят да останат при реални действия ?

Е знам откъде е тая информация, но Украйна разполага преди конфликта точно с 9 работещи СУ 24, от които 4 са свалени.

Аха за това депата за поддръжка в Полша и Украйна от 7 месеца бълват части и модификации за СУ-тата на украинците. Дай да видим къде четеш че са 9. И кой ненормален ще ти съобщи реалната бройка !?!? :)

В БГ да са организира кампания за средства за нови Пейтриът! Там зеления ще им ги връчи маскирани с босиляк!!!

В Австралия мисля един F-111 се приземи по корем без да стреля някой по него! И боингите са най- масови и масово падат!

Знаем че е руски ... точка.

Това което зная, е че като се среще с Ф-16 и се приземява по корем... на части - 24 ноември 2015та Сирия - ФАКТ. Знам също че хора с калашници могат да го свалят (пак в Сисрия) - 19 март 2018 - ФАКТ те това знам.

Да сравняваш изтребител с бомбандировач е все едно да сравниш трабант с Мерцедес.... имат абсолютно различни способности. Ф16 ще се срещне челно с руските пво дето ще го приземят а се покаже над 1000м височина, да не говорим Су35 дето ще го направи на мармалад.

От кога Ф16 е изтребител?

Много ми е ценно експертното ти мнение, въпреки че не знаеш че самолетът се нарича бомбаРдировач.

Има оцелели самолетчета в Украйна ли? Или са дадени от някого? До време ще е. В момента, в който разберат руснаците къде са, ще ги попилеят на съставните им части.

Оня ден - в Украина - се чучнаха първите три ескадрили А-10 (общо 55 броя). Убавото при тях е - понеже са по-бавни - та пилотите им се обучават за по-кратко време.

И Украйна е руска, и аз съм руски, и вие говеда сте руски, ясно ли е?

>>>Какво знаем за най-ценния бомбардировач на Украйна Като гледам - не е много. Повече е писано за F-111. Но дано руснаците не разберат на кое летище нощуват украинските Су-24, че няма да осъмнат ...

С танков, с танков, вземи си намери жена за да ни спестиш философските си съждения . Или Мама не дава ?

_stankow

Само това ли измислихте ? Иронизиране на опонента ? Не е много. И току-що научих, наистина не го знаех, че руснаците все пак са разбрали къде нощуват украинските Су-24. На летището в Хмелницки. Прекръстен на Копривницкий, но май това не им е помогнало много. Така казват, аз още проверявам ... :D

Иронията и чувството за хумор са безвъзвратно свързани. За жалост вие не притежавате нито едно от двете.. А и ти си философ, не ми казвай, че като пиете с приятели, не ти казват " С танков стига философства" НАЗДРАВЕ.

от вчера вече ги няма тия сушки.отидоха при бащицата бандера.

Колко пъти вече започва укро контра офанзивата ? Скоро ще стане по три пъти на ден.

Безспорно сериозен самолет, но всяко нещо с времето си. От 31 август 2016 година Русия прекрати експлоатацията на базовия вариант СУ-24. В експлоатация са и останали малък брой от С-24М2. Това е самолет от втората модернизация на базовия модел през 1999 година. Макар и стар той е сериозен самолет с два двигателя с по 11 200 кгс на форсаж и променлива стреловидност на крилата. Може да носи разнообразно ракетно-бомбово въоръжение.

че днес думнаха 5 такива и други самолета на летището край Хмелницкий. Интересно колко такива са свалили руснаците досега и на укрите колко остават годни да летят.

_stankow

Нали затова се пуска тази "новина". За да се отклони вниманието не към това, което е станало вчера, а към това, което е било преди 60 години ...

"Су-24: Какво знаем за най-ценния бомбардировач на Украйна" - знаем, че е руски, знаем че е на 60г. и знаем, че няма от къде да излети в Украйна

Вчера думнаха и летището в хмелницкил Барабар със самолетите дадоха фира и ракетите Сторм Шадоу.

Тия хохли нищо не пазят :)

Само при снощният ракетен обстрел са били повредени 5 украйнски самолети. Признато от Украйна! Украйна унищожи самолетите на целият бивш соц. лагер. И вече няма с какво да носи английските ракети въздух земя.

Пълни глупости!

... че е руски :D

тва чудо в Сирия. Падна си като говно в кенеф. Не знам пилотите даже дали са разбрали какво и как.

Изтребител, F16 свали бомбардировач. Е и?

Тай Тролчо не е чувал за разлика между изтребител и бомбардировач.

покрай преврата, я вкараха в затвора... щото била гюленистка;)

Руснаците са боклуци. След 500 годишен терор над собствения си народ и над съседните на руските говнари им дойде говночистачката. Скоро светът ще е едно по-добро място за живеене. 500 годишната Империя на злото си отива.

Боклук си ти миндил

нищо не знаеш джендърски троле кух

Ами знаем, че всичиките ще ги свалят, дано пилотите оцелеят поне...

Няма, няма :(

От Уикипедия Русия: ВВС – 124 Су-24М към 2012 г. (от тях 40 Су-24М2)[12][13]. Планира се всички Су-24 да бъдат изведени от употреба до 2020 г.[14] ВМФ – 51 Су-24 към 2012 г.[15] Су-24 от ВВС на Украйна ВВС на Украйна – 25 Су-24М (+55 на склад) и 23 Су-24МР към 2012 г.[16]. Нещо бройките доста се различават.

За "Сторм шедоус" не е нужен специален самолет и опитен пилот. Маже да е и КУКУРУЗНИК. Стига да може да понесе отката при излитането на ракетата. Самолета служи единственно да вдигне на височина тази ракета. Пилота не извършва нищо, освен да натисне бутон и да изстреля ракетата. Всички параметри и целта на ракетата се програмират в Командния център. Веднъж пусната, ракетата започва САМА ДА МИСЛИ КАК ДА ПОРАЗИ ЦЕЛТА. Един самолет излита, изстрелва няколко ракети и каца. Веднага излита втори самолет. През това време закачат нови ракети на първия самолет. Толкова са нужни на Украйна. За тези ракети.

И викаш тоя стормшадоу навлиза навътре в Русия и поразява всичко наред, няколко пъти. Щото не я чакат няколко нива ПВО. А Суто на украта се завръща и каца спокойно на неизбомбеното летище? Щото няма да бъде засечен от радари. Къде ви копат не е ясно. МА ВИДИМО НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ САМИ. За разлика от Сторм Шадоу вондервафлата.

Много си прост брато, къв откат има ракетата?

Такава ракета има огромен откат, блядь. Толкова голям, че МИГ-29 не може да го понесе. Затова използват за "Стоименов Шедоус" тези СУ - бамбандировачи. Защото са стабилни на откат. По същата причина, Пизда Эбанутая, в Русия има само 1 самолет, който може да изстрелва тъй - нареченият "Кинжал" - "Искандер" изстрелян от самолет. И това е съветския тактически самолет МИГ-31. Този самолет Брежнев го построи за да прихваща АМЕРИКАНСКИТЕ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ. 4 МИГ-31 са покривали разстояние от 1000 км. Ранно оповестяване с мощният тогава радар физиката решетка и наличните ракети на борда. Днес Путю ти превърна този самолет, последен солдат на СССР в летяща "Тачанка" - "Жигула" на покрива с "Кинжал". Русия на Путю ти нищо не е създала или надградила спрямо техниката на СССР. Единственият успех е в космонавтиката - Батута на Рогозин.

До последната укросвиня :)

_stankow

>>>За "Сторм шедоус" не е нужен специален самолет Нужен е. Подходящ по боен товар, скорост, оборудване, налични достатъчно здрави пилони, че ракетата тежи тон и 300 кг. И е нужна преработка на руския самолет - съединители, различно бордово напрежение, различни протоколи за връзка, даннови шини, програмираща апаратура и прочие. >>> и опитен пилот Пускът се тренира с месеци. Пилотът трябва да е обучен за това оръжие. И не е пилот - изтребител, а пилот-бомбардировач. И са двама пилоти. И вторият *(щурман-оператор) се обучава отделно, за да може да работи с това оръжие. >>>Маже да е и КУКУРУЗНИК Не може, виж по-горе >>> Стига да може да понесе отката при излитането на ракетата При пуска на ракетата няма "откат". Точно обратно, рязко се намалява въздушното съпротивление и самолетът се ускорява. При това се появяват и смущаващи кабриращ и завъртащ момент и прочие. Пилотът трябва да е тренирал, за да ги овладее. >>>Самолета служи единственно да вдигне на височина тази ракета И да ѝ предаде скорост. И направление. И да я пренесе. И да излети с нея. И да кацне с нея, ако не направи пуск. И да подаде команда за сваляне на обтекателя пред ГСН. И да даде команда за пуск. И да направи тест преди пуска. Да го отложи, при неуспешен тест ... >>>Пилота не извършва нищо, освен да натисне бутон и да изстреля ракетата Ох, тези английски учени, какви умни ракети са направили ... :D :D Остава само тя да подкара самолета ... :D >>>. Всички параметри и целта на ракетата се програмират в Командния център И това е недостатък на ракетата. Дето не може да се препрограмира при промяна на обстановката. И не може да ѝ се даде команда за самоунищожение, веднъж стартирала ... >>>Веднъж пусната, ракетата започва САМА ДА МИСЛИ КАК ДА ПОРАЗИ ЦЕЛТА Изобщо не му мисли. Само си тананика - "Боже пази Америка". Пардон, англо-френска е. Редува "Марсилезата" с "Боже пази кралицата". Пардон, краля, английският химн се променя при смяна на монарха :D :D >>>Един самолет излита, изстрелва няколко ракети и каца. Веднага излита втори самолет. През това време закачат нови ракети на първия самолет. И какво се печели от това ? Да се даде възможност на ПВО-то по-лесно да противодейства на единична цел, вместо на групова ? Не, окачват се всички планирани ракети на участниците в акцията и излитат позвенно. След това се срещат с охраняващи звена изтребители, с придружаващи самолети за радио-електронна борба и самолет или дрон-разузнавач с фотоапаратура. После летят към зоните на пуска. И то само ако целите са наблизо и няма нужда от дозареждане във въздуха. То е цяла манифестация, като се почне от вечерта, та до сутринта не се спи ...

Вай,вай,тоя военен спец srankow колко много сторм шадоус е изстрелял,как ги помни ТТД,процедурите.Ми май нямаме друг такъв военен пилот.

_stankow

>>>военен спец srankow Е, спец не, но все пак съм офицер от запаса. >>> колко много сторм шадоус е изстрелял Крилата ракета с въздушно базиране, както всички други. >>>,как ги помни ТТД,процедурите. Ако нещо съм забравил - вие ще допълните, нали !? :D :D >>>Ми май нямаме друг такъв военен пилот. Има прекрасни специалисти тука във форума. Но вие с вашите примитивни заяждания и откровени псувни ги разгонихте. В редакцията - определено нямат военен консултант. Затова където мога - коригирам.

След ракетата с голям обсег на действие Taurus, хохлите могат да получат в отговор „Ярс“, „Авангард“ или „Сармат“. В сравнение с далекобойният Taurus, руските ракети са само МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ. Това ще рече, че освен хохлите, отвъд океана също може да се запознаят с ефекта от взрива им. Затова и във ФАЩ са предпазливи.

Минусите няма да помогнат на хохлите. С тези Taurus има голям шанс Русия да премине на ура през Европа и да стигне до производителя им. А от държавата на хохлите ще остане само спомен.

Абе тя Русия се засили към Лондон и Лисабон ама нещо се препъна в Бахмут, има нема 15 месеца. С такива темпове на настъпление и загуби, се питам кое ще свърши по-рано, Европата или мужиците.

"Сармат" е УКРАИНСКО производство на заводите ЮЖМАШ. Русия НЯМА производство на ядрени бойни глави. До 2014г Украйна ги поизвешдаше. След 2014г Путин ги пребоядиса с надпис "Воевода". На 9 години ядрения заряд трябва да се сменя, блядь.

Не бъркай Украинскатса СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА с фантазията от 2 по 2 години "украина". иди виж картите - те са 1/10 от сегашната, изкуствено приписана на УСР територия. Горби е виновен. Трябваше да доразпадне СССР и да подпише на хартия договоа за неразпространение на НАТО след като върнаха ГДР. Доразпадната, УСР щеше да се върне при Русия, Полша, малко Румъния и други. А, да. Крим -- той НИКОГА не е бил на Украина.

И плюсовете няма да ти помагат, когато те намерим.

Ама до тук в таззи война всички дето руснаците ползват се оказва келяме. То и руснаците са келямета - зомбирани пияници. Щели били да пуснат. Естествено ти ще си им първата цел щото си руски кавал. Те боклуци си имат достатъчно руснаците. Ти за кво си им. Първо тебе ще гръмнат бонакй с бонак. Русия си отива. Даже като име нама да остане след разпада.

Бай ти Пън :)

И каква стана тя? Нали имаше теза (основна при купуването на ф-кови чертежи за бая милиарди), че руски самолет не може да ползва натовско въоръжение? КОЙ излъга? И КЪДЕ са парите?

а български

Украина наследи огромно количество съветско оръжие, при това доста добро за времето си. През годините крадоха и продаваха, отделно загубиха повечето от неоткраднатите самолети през първите 24 часа от войната. В момента четем някаква медийна шумотевица, имаща за цел реклама на провалилите се storm shadow.

Доколкото стана ясно руснаците нищо не са дали на Украйна през годините, те сами са си направили всичко. Руснаците били само агресори окупатори които искали да ги ограбят.... Затова, в това което остане от тяхната територия - че не е и тяхна цялата - Су-35 ще го гледат само на картинка, както и МИГ31, B21, F35, F16, F18 и т.н. и т.н. подобни.... И ще благодарят, че е на картинка, че можеshе да усетят как действат новите разработки. Nе че сега не могат....пак да усетят.

Явно си малък на години , а също така и на умствен потенциал!?!???? Запорожката АЕЦ е най-голямата в Европа--построена е от СССР !!!! Стоманолеярните заводи -построени още през 1932-38 год пак от СССР . Селско стопанство-развито пак от СССР . Самолетостроене , ракетостроене- създадено пак от СССР.. и т.н. всичко от СССР!!!!!! Глупак!

Същото е и със самолетите! Руски самолети няма! НЯМА! СУ-35 (той и претоплен Су-27) е съветски. МИГ-31 тоже съветска антика! За В21 не съм чувал, може би колегата ще ни поясни що за "птица" е това?

тотално неграмотен бе. СССР остави ОГРОМНО количество най-различни въоръжения в украйна. Даром. За мен голяма грешка. Цялата укропромишленост и енергетика е наследство от СССР. А руски самолети има - примерно Су 57, особено в кобинация с тежкия бпла Охотник са невероятна гледка!

Всички видяха как руските Су-та хипер дупер анало-говнети падат като круши

Защо в заглавието пише СУ 24 най-ценният бомбардировач, а не Ф16? Introduction 1974.

сигурно защото нямат F16.

Ракета въздух-въздух R-37M, чиито възможности все повече се подчертават като водеща заплаха от украински и западни източници от 2022 г. насам. Извънгабаритната ракета е проектирана за прехващачите МиГ-31БМ и МиГ-31БСМ на руските ВВС, които са от най-големият самолет в света, създаден за битка въздух-въздух и носещ най-големите сензори от всеки изтребител/прехващач в света. Това ги прави много подходящи за носене на боеприпаси с много голям обсег. R-37M напоследък се използват за оборудване на единици на изтребители Су-35 и Су-57, въпреки че товароносимостта и максималната височина на стрелба на тези самолети са значително по-ниски от тези на МиГ-31. Самата ракета е ценена заради много дългия си обсег от 400 км, голяма бойна глава от 60 кг и скорост от 6 Маха. Това осигури силно предимство пред най-добрата ракета въздух-въздух на ВВС на САЩ AIM-120D, която, макар и много по-малка и по-подходяща за самолети с размер на изтребител, има много по-скромни 160 км обхват, 20 кг бойна глава и скорост от Mach 4,5.

Знаем, че не останаха. Един ли е, два ли са...

колко са останали е без значение - важно е да се бие тъпана. ако не са су-та, ще са фъф-ки или няква друга оръжейна система която ей така видите ли ще наклони везните в полза на обречените. докато има балъци да вярват ще има и лъжци да ги лъжат

Абе ти си най-големия балък, ама карай - вЕрвай си - нема лошо...

Точно така руснаците ги унищожиха от първия ден на войната. Следващите месеци ги унищожха още два пъти. Напоследък пак ги унищожават за незнам кой път. Утре пак.....

Същия тоя Су-24 бе свален над сирия от дистанция. Та големи надежди както Хитлер в края на войната. Смяхх..

Ами знаем, че 2-3 минимум вече са утилизирани от руската армия. Може и повече след последната нощ...

САЩ я водят в медиите. Тотален резил. Какво сме знаели за самолет връстник на дядо ми, койото щял да стреля поредната уондървафла. Малоумието на Нюланд и компания минава всички възможни форми на измерване.

Е какво знаем за руската ракета рекордьор въздух-въздух. Само на 400 км метка. За разлика от безаналоговите НАТОвски дето едва до 200 км докарват. Още по-интересно е как "учението" на НАТО от 12 - 20 юни ще се опита да направи nofly zone над Украйна. Там ще са интересните неща. Ще гледаме невидимите Ф35ки и галактическите Ф22 ки дали ще се справят с архаичните МИГ31 и ракетите с чипове от перални:) The Vympel R-37 (NATO reporting name: AA-13 "Axehead")[1] is a Russian hypersonic air-to-air missile with very long range. The missile and its variants also had the names K-37, izdeliye 610 and RVV-BD (Ракета Воздух-Воздух Большой Дальности (Raketa Vozduh-Vozduh Bolshoy Dalnosti), "Long range air-to-air missile"), and the NATO codenames "Axehead" and "Andi".[2] It was developed from the R-33. It is designed to shoot down tankers, AWACS and other C4ISTAR aircraft[1] while keeping the launch platform out of range of any fighters that might be protecting the target. According to Janes there are two variants, the R-37 and the R-37M; the latter conceived as having a jettisonable rocket booster that increases the range to "300–400 km" (160–220 nm).[2]

Германско-шведската крилата ракета Taurus например е собсег над 500 км. И не е единствена. Ама кой да чете? Само пишем. Писатели сме.

Ти сравни крилата ракета с ракета въздух-въздух ли току що? Читателю. Копирай този текст в гугъл и чети. World’s Longest Ranged Air to Air Missile Performing Well in Ukraine: Fifth Gen. Su-57s Responsible For Launches

Не сте писатели, извинявам се. Само преписвате.

Ако УСрайна постигне дори минимален успех в южна посока, то мостът на Крим ще попадне в обсега на изстреляна от Су-24 ракета Storm Shadow, и УСрайна ще престане да съществува !!! Слава Кокаинье! Тараканом слава и АМИН !!!

Спри го тоя боярщник бе, момче. И последната ти мозъчна клетка, вече бере душа.

Ако моста на Крим попадне под обстрел от укровермахта, то автоматично десетки цели в Киив, Миив и други геадове ще станат веднага цел на руските ракети :)

Че то не останаха вече детски градини и болници бе. Какво ще обстрелят блядките?

За да стреляш по моста, трябва да си готов да отвърнеш на руския удар след това. Така че още е рано за това. Подожди!