Коментари - Какво знаем за новия Су-35 (снимки+видео) | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за новия Су-35 (снимки+видео)

На пръв поглед Су-35 не изглежда като толкова нов модел самолет, но руският изтребител крие някои доста сериозни козове.

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за новия Су-35 (снимки+видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо всеки ден има статии за новите мощни РУСКИ оръжия? Дали е случайно?

Китай ще го разглоби и изкопира....

Да, имаш право за трилиона, но съм сигурен, че между сключването на сделка и финализирането Й има път, който понякога не стига до целта. Иначе казано, а дано ама надали за трилиона. За русмаците - 14 милиарда, защото не могат повече да произведат. А ние ще чакаме китайците да го "копират" и можем да си купим една осмица. Ей деца, учете китайски, че няма време.

Апсолютна бракма и допотопна технология, плюс радар който греши...

Не е чак толкова лош Ф-16.

БРЦК

Бил е преди 40 години. В момента е тотално остарял сравнен с Ф35/22 и Су-35. Дори Миг-29 е двойно по-добър от Ф16!

Докато си прави пируетите, мирканците ще го наближат без да ги види. Абе те руснаците още ли са във втората световна. Пируети.

Аха, те руснаците пасат трева и тия електрооптични системи ги разработват само да си украсяват самолетите. Да не говорим как Су-35 ще си прави пируетите покрай АМРААМите, а тромавият Ф-35 ще отнася по няколко удара, докато се маневрира в защитна позиция.

Супер са. Ама САЩ сключиха сделки за половин трилион долара, а Русия за цели 14 милиарда, като половината май бяха отказани оттук оттам

Да, имаш право за трилиона, но съм сигурен, че между сключването на сделка и финализирането Й има път, който понякога не стига до целта. Иначе казано, а дано ама надали за трилиона. За русмаците - 14 милиарда, защото не могат повече да произведат. А ние ще чакаме китайците да го "копират" и можем да си купим една осмица. Ей деца, учете китайски, че няма време.

Не гледай цифрите , защото на амер. техните цени са надути и преувеличени( сравни цените на еднородни руски и амер. самолети). Едните са надути от еврейските фирми по веригата, а другите са държавна поръчка !

Интересно е оплакването на американски подполковник, командир на 95-а експедиционна истребителна ескадрила ВВС на САЩ, базирана на авиабаза Ал-Дафра в ОАЕ. F-22 е неспособен да проследява движението на Су-30СМ и СУ-35 в небето над САР, особенно нощем, поради липса на борда на съответните датчици... F-22 не разполага и с нашлемна система за целеуказване, поради което на пилотите му се налага да се взират в точката, в която за последен път са забелязали руския самолет, вместо да получават информация за местоположението му в пространството на шлемовете си...

Пак си чел руски свободни съчинения.

тези глупости колко пъти ще ги пишеш??? то е ясно, че мислиш, че четящите са 80% дебили, но нали не мислиш, че американците са чакали реално да влязат в бойни действия и тогава да разберат, че нямат "датчици"...И въобще какви датчици те гонят, бе шушка? ти да не мислиш, че за всеки вид самолет има и отделен датчик?

Поредната руска бракма и ковчег.

Някой да е чувал за руски компютър, руски мобилен телефон, руски телевизор, руски автомобил - Тия са изостанали със 100 години от Япония, САЩ, Южна Корея

Кола: Lada XRay (Crossover) Процесор: Baikal-M (ARM) и T1 (MIPS) РС: Meadowsweet terminal GSM: Yota phone и т.н. В общи линии са си ок, макар и да не хвърлят постоянно милярди хартийки на вятъра. А, да - доскоро изтрелваха и американски спътници в Космоса, т.к. на каубоите им беше по-изгодно да ползват техните услуги. А ако говорим за технологии и самолети - хамериканците още не могат да си допроизведат и дооправят супер скъпия F-35...

Se taia

Кажи колко от тези са световно известни, че нещо... :) Колко пазарен дял има процесора да речем (Данни за Русия и за света)? После ще продължим с останалите :)

Всичко това не е дело на "гениалната" руска инженерна мисъл. Освен това това не са печеливши продукти. Просто казват " и ние го можем"

На 90то място в света по стандарт на живот; на 72ро по БВП на глава..

Су 35 руснаците го произвеждат кооперация с индия защото авиониката и всичката електрониката по машината я правят индия.на руснаците електрониката да си го кажем направо е мисия невъзможна.руската платка най голямата платка.

Относно сделката със Индонезия - това е бартер самолети срещу палмово масло, банани и кокосови орехи. Това не е шега - погледнете руските канали във Ю Тюб. Страшна далавера правят рашките. Индийците прекратиха всякакъв внос на РФ изтребители заради многото аварии.

Se taia

Прекратиха го основно заради забавените доставки и заради множество дефекти в първата доставена партида. Всеки би го направил. Ама нали знаеш руската машина - най-безаналоговата машина... Само дето русофилистиците мълчат кога да чакаме серийно производство на ПАК ФА (или както там му смениха за кой ли път името) и миг 31, че вече за амнайсти път отлагат сроковете :)

Към Су-35 има интерес от страна на Виетнам, Алжир, Египет и дори Северна Корея. А поне една нормална страна проявява ли интерес, например единственият сратегически съюзник на Русия, Великата Зимбабве? Вече фалирал!

Интерес има, само продажби не. Когато пък наскоро разтръбиха че пътническия МС21 имал нам колко си твърди поръчки се оказа че повечето били на разни лизингови компании с участието на..прозводителя.

Докато не влезе в реални бойни действия не можете да знаете читав ли е или не.България е член ма НАТО и няма право да купува руски бойни самолети.

не толкова "член", колкото РОБ Турция като е членка на НАТО как си купува С-400? Разликата е, че те са независима и суверенна дъжава, доато ние сме си същите поробени мишки каквито сме били винаги - сменят се единствено и само господарите ни.

Знаем я ние Турция. Как вие, като пребито куче, когато е слаба и се усуква, като гювендия около силните. Като си насмогне малко на масрафа, става ербап. Сега е на фазата, изтъкала си платното и ритнала красното. Но ще дойдат други времена. Тогава пак вой.

Ти май си от 80% на Иво. Самолетът има ли вариант на оборудване по натовски стандарт? Помисли малко и тогава пиши.

Турските С400 (ако въобще..) ще се впишат в натовската система толкова колкото и гръцките С300 от 90те, т.е. хич. Последните са използвани единствено за тренировки и учения и никога не са били част от гръцкото ПВО.

Ние не сме член, ние сме дупката!

Проблемът на т.н. невидими самолети/стелт технология/ е, че върху фюзелажа, крилете и опашните плоскости НЯМАТ надпис "НЕВИДИМ". Де е невидим, колко да е невидим, колкото за стотици милиарди долара, толкова е невидим, останалото е публиката както чета.

Красота и могъщество лъхат от този самолет!!! Истинска наслада за окото е да го гледаш какви фигури от висшия пилотаж прави. БРАВО НА БРАТУШКИТЕ

Оди ги виж в военния музей, лъхат на дърводелска работа с топор и тесла! Що даже Президента Радев се отказа да лети с руски самолети! Да не е балама да си рискува живота с тия летящи тенекии?

LOL, виж по-долния ми пост. Отде ви изравят все такива умствено изостанали за руски слуги бе.

За "новия" Су знаем, че това беше най-добрият аероплан в СССР, а днес и в Русия! В Индия обаче се отказаха от него, щото бил по-тежък от въздуха и предпочитал да лази по земята, вместо да фърчи! Във воздуха не се чуствал конфортно, а и мразел, когато человек седне вътре и почне да се бъзика с него!

усещаш ли се какви глупости дрънкаш... по-тежки от въздуха...

Смешник! Пъ да не са по-леки от въздуха! Според теб са балони с хелий, въздух под налягане?

Индиците правят СОБСТВЕНИ Су-та имитация на оригинала. На които може би примерно двигателите бяха истенски. Така че индийските Су-та не са реалните руски Су-та. Освен това се хвалеха с тяхните, че на някакви тестове "спукали от бой" други изтребители, но в момента не го помня и ще излъжа ако кажа повече.

Смешник! Ми тя и днешна Русия прави имитации на съветски самолети!

А бе сигурно е добър самолетът, може дори да бие тоя или оня на конкуренцията по параметри, знам ли. Това, което знам е, че никой и нищо не може да бие по умствена изостаналост руските слуги в БГ, стига човек да погледне постовете им тук само. Отде ви изравят бе.

ви изравят вас европедалите...Толкова малоумни кончити сте всички подлоги на шорш, че няма на къде повече:)

LOL, като си роден за слуга и си толкова умствено изостанал ще има да се чудиш как така не всички са родени за слуги, да. Не се кахъри, в тоя живот няма да го разбереш.

е президента Радев правеше доста по смъртоносни маневри с МиГ29

РАКЕТИТЕ ЦИРКОН ЛЕТЯТ СЪС СКОРОСТ 2,5 - 3,2 КМ/СЕКУНДА .... ДЕМЕК ОЩЕ ПРЕДИ САМОЛЕТИТЕ НА НАТО ДА ИЗЛЕТЯТ , ЛЕТИЩАТА СА СТАНАЛИ НА ДУПКИ :))

Не драги. Много преди руските хиперзвукови ракети ще се появят западни такива + лазери и релсотрони способни да се борят с тях.

за први пат руснаците изпробваха зиркон на 3 юли 2017.. на ваоражение ще пристигне след 2020 американците имат тхаад, см родината сеа сцептор имат англичаните, италянците и испанците.. зиркон е ракета предназначена главно за поразения врху кораби а не срещо летища.. ефективния и полет е 400км а махималния 1000км.. ясм-ер на америкаците има ефективен 1000км, максимален 1200+.. и можеш от ф-16 да я стрелаш.. и е стеалт.. докато зиркона се вижда от далечко.. проблема ако имаш достатачно сислен радар не е вав скороста на зиркона - и сус по бавна противоракета ще го унищожиш.. заради това новите бурк на американците имат 35 пати по мощен радар които сега пристигат на ваоражение.. а зиркона не е 35 пати по брз от ониъкса, предшественика.. нали?..

Se taia

Няма смисъл да му обясняваш, той така или иначе си лае това, което господарите му заръчват. Който плаща, той поръчва музиката. Тука го обърнаха на рекламна агенция с новини от на РТ и Руская Весна.

ВВС США пожаловались на невидимость истребителей РФ Интересно: Американские истребители пятого поколения F-22 Raptor оказались неспособны отслеживать перемещения российских Су-30СМ и Су-35 в небе Сирии, сообщил Aviation Week командир 95-й экспедиционной истребительной эскадрильи ВВС США, базирующейся на авиабазе Аль-Дафра в ОАЭ. Подполковник американской армии (его имя не называется) рассказал, что по мере того, как сжимается кольцо вокруг террористов, российские истребители все чаще оказываются рядом с американскими. И это становится для пилотов США неприятным сюрпризом, поскольку F-22 не обладает набором датчиков, необходимых для идентификации самолета ночью. Пилоты Raptor столкнулись и с рядом других неудобств. F-22 лишен возможности обмениваться данным через тактическую систему Link 16 и летчикам приходится рассказывать в рацию то, что они видят. Еще одна проблема заключается в отсутствии нашлемной системы целеуказания. Мне приходится оглядываться и искать того парня (российский истребитель. РГ). И часто я смотрю туда, где видел его в последний раз, вместо того чтобы видеть местоположение цели в своем шлеме, рассказал подполковник. Летчик признался, что полеты в Сирии требуют намного более быстрого принятия решений, чем заведено в американских ВВС.

'ВВС США' говорели па руски :)))

Купи си буквар бе неграмотник, дай някой лев за вечерно училище за да наваксаш... Неграмотен, но военна авиация тръгнал да дискутира... Смях!

нема проблем, даи един линк зада потврдиш твоеото безумие.. а непиши глупусти от типа, стига сам да си намеря..

ПРЕДИ 2 ЧАСА ... ГЕН. ВИКТОР БОНДАРЕВ - ШЕФ НА КОМИТЕТА НА РФ ПО БЕЗОПАСНОСТТА И ВЪОРЪЖЕНИЯТА : "РУСКАТА АРМИЯ ИМА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ ЦИРКОН И ДЪННИ МБР РАКЕТИ СКИФ " ":)) ... Скиф (ракета) Материал из Википедии свободной энциклопедии

Нещо ми е интересно. Маневреният въздушен бой, не беше ли актуален от преди ерата на ракетите "въздух-въздух"? Не е ли по-актуално сега да се правят самолети, които да водят въздушен бой от няколко десетки/стотици километри? За чии чеп са ни самолети, които са проектирани по принципи от преди 50 и повече години?

Да, и аз го бях чел това...И лудите крави във Виетнам го бяха мислили така..Преди оръдейните МиГ-15 и МиГ-17 да почнат да свалят като консерви техните и ракетни Ф-105, Ф-104 и Ф-4 със свойте 37мм и 23мм оръдия. Масовия изстребител на Краварника във Виетнам-Ф-4 дори не е имал оръдия! И чак когато МиГовете почват да ги свалят на поразия, кравите се сещат да сложат подфюзелажни контейнери с 20мм оръдия Вулкан.. И тогава са говорили, на свръхзвуков самолет въоръжен с ракети, не му трябва нито оръдие, нито маневреност....Факти!

Първите Миг21 също не са имали оръдия . А равносметката след Виетнамската война е - повече самолети са свалени с ракети ВВ отколкото с оръдия.

Не и на двата въпроса. Маневреноста дава възможност да избегнеш погнала те ракета.. както и да изстреляш контраракета по нея. Или примамка (лъжлива цел). А стрелбата от стотина и повече километра цели да прогони нахалника, шанса да го унищожи е минимален.

не означава, че твърденията ти са верни.....понял?

За да може льотчика да покаже кукиш на пиндоса преди да го прати към земята!

Въпрос на приоритети. Американците например, разчитат на невидимостта и мощният радар. Точно това за което говориш. При тях маневреността не е толкова важна! Обаче! Обсегът на действие на американските ракети въздух-въздух е значително по малък от тоя на руските ракети. Това, че си открил противника и си останал невидим е добре. Обаче за да го унищожиш ще трябва да намалиш дистанцията, тоест да го приближиш. Точно в тоя момент вече си уязвим, защото си в обхвата на мощният радар на СУ-35. Трябва да се има в предвид, че със своята свръх маневреност СУ-35 е в състояние да избягва противниковите ракети. Руснаците са се отказали от невидимостта съвсем съзнателно. Предпочели са самолетът да има други силни страни. Все пак това е самолет от поколение 4++, а не от 5 поколение. Трябва да е самолет с масово приложение. Ето и малко числа. Цената на СУ-35 в последният му вариант е около 68милиона долара, цената на F-35 е около 122 милиона долара. При това F-35 отстъпва на СУ-35 почти във всички показатели, освен невидимостта. За нея обаче казахме, че тя е условна невидимост, при по големи разстояния. F-22 превъзхожда СУ-35 по много показатели, но той е самолет вече от 5 поколение. Него трябва да го сравняваме с руският му аналог Т-50. И двата самолета обаче, не са масови, защото цените им са космически. Това в по голяма степен важи за F-22.

заради това правят су-57/т-50/.. защото са се отказали от стеалта нали?.. смешно.. руснаците имат 2 вида ракети.. вимпел, или р-37 има по голам обсег - но е предназначен за свалане само на авакс и бомбардировачи.. може засега да го ползва само миг-з1 /има планове и за су-35с/ сус нея неможеш да уцелиш изтребител.. при директен обстрел има обсег 150км, при падощо листо до 400км.. ракетите които руснаците ползват против изтребители -р-77, р-77-1.. имат махимален обсег 110км.. аим-120д на американците имат 160, колкото има и европеискят метеор.. цената на ф-35а, наиразпространета верзия кум днешна дата е около 100 мил.. и според плана ще падне кум 89мил.. рцм на ф-35а е 0,005.. радара ирбис-е на су-35 според проиводитела вижда 3м рцм на 400км.. това значи че су-35 вижда ф-35а на 667метра.. при идеални обстоятелства и на двете страни.. иначе радара на ф-35 е такав мощен че наплно заглушава радара на ф-22, вторя наимощен радар на всички времена..

Като гледам, колко "авиационни експерти" се изхождат тук, явно Иво Христов не е бил прав за 80-те % дебили, защото тук са си направо 99.9%...

Не си прав за "експертите"! Всичко е въпрос на ровене в интернет и четене! Има много информация. Не е задължително да си експерт, а да се интересуваш!

Много по слаб от "Грипен" и многооо по скъп. Лошото е че, руснаците не дават комисионни, иначе можеше и да купим една "еспадрила" за половината приготвени пари.

Само истински олигофрен може да каже, че самолет като Су-35 който носи по-голям бомбен товар, повече ракети, по голям обсег, В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА МАНЕВРЕНОСТ, ПО-МОЩЕН РАДАР и ТОПЛОПЕЛЕНГАТОР, ИМА ДВА ДВИГАТЕЛЯ ТОЕСТ Е ДВОЙНО ПО НАДЕЖДЕН ОТ ГРИПЕНА, И Е НА СЪЩАТА ЦЕНА... Е ПО СЛАБ САМОЛЕТ:) Дааа шоршчетата са си олигофрени:)

от 80-те % дебили ли си

Когато Беленко бяга с Миг 25 и каца в Япония, американците са изумени от допотопната техника, след като напълно го оглеждат. Бил е със стоманен корпус тъй като диваците не са могли да обработват дураалуминия. Електрониката му е била от времето на Второта световна. Та и сега като пускат руските мекерета тези статии си мисля за този самолет. ЗАЩО ТЕЗИ ДИВАЦИ НЕ КАЖАТ ЗА НОВОТО РАДИОАКТИВНО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА ДОШЛО ОТНОВО ОТ ТАЗИ ПРОПАДНАЛА АЗИАТСКА ДЪРЖАВА, А МИ ГОВОРЯТ ЗА НЯКАКВИ МИТИЧНИ САМОЛЕТИ, СЪНУВАНИ В МОКРИТЕ СЪНИЩА НА ПУТИН?????

Има Ююб клипове: китайци се присмиват на примитивната изработка на точно Су35 - отблизо панелите приличат на бухани с теслата.

Да бе да, те може да се присмиват само на Челинджър и Колумбия, краварските консервите дето се самовзривиха:) Сигурно щот им се присмиват на руските оръжия, затова и купуват китайчетата още Су та и ПВО кимплекси С-400 за десетки милиарди долари:) Големо присмиване ще да е:)

клета овча главо, "присмивали се" били, затва ли платиха милиарди да си го купят? за да му се присмиват? бахти тпото парче ахахахаха

Абе Петкане, я сега кажи колко свръхзвукови самолета са пройзвели лудите говеда, способни да надминават 3 мах и колко руснаците а?:) Лудите говеа със техните смешни СР-71 са имали жалките 30 броя... А РСКИТЕ МИГ-25 и МИГ-31 СА БИЛИ БЛИЗО 2000 БРОЯ КОНЧИ:) Допотопната руска технология на руснаците е позволявала на руските радари да оцеляват при атомна война, а американските консерви са се изпичали от раз:) А и спокойно да пробиват през смущенията създавани от РЕБ на краварските Б-52 за да ги свалят:) А стоманения корпус е позволявал на руските МиГ-25 и МиГ-31 да се пройзвеждат евтино, бързо и най-вече да са ремонтопригодни ....Това си го казват и самите луди добичета...Но еврофекалите нали нямат мозък, не могат да четат и знаят само да серат:)

Надминавали са МиГ-овете 3 маха изключително рядко, и само за броени минути. Често след това е трябвало да отварят пилотската кабина с електрожен. За SR71 3те маха са рутина и ги е поддържал с часове.

много си зле. при това си некомпетентен. толкова си далеч от темата и такъв ентусиазъм вкарваш, че ако не беше смешно, щеше да е много тъжно. то и сега си е тъжно..а ти си мислиш, че много ги разбираш работите..не вярвам да си трол, щото с непознаването на материята много се излагаш и аз, например, не бих ти плащал. излиза, че си просто надъхан глупчо))))така че си е и смешно. все пак ентусиазмът е положително качество. опитай да го вложиш в нещо полезно!!!

от написаното от теб е вярно само, че войната е принудила рашките да правят дуракоустойчива и лесна за производство техника. За поддръжка и енергоемкост пък въобще да не говорим. Всичко друго, което си нацвъкал е лъжа!!!! Не знам какъв кеф ти носи това, че държиш да ги изкараш най-великите, но те не са. И всички, които четат да ти повярват, истината пак е друга))))

Абе неграмотник! Миг-25 е с корпус от неръждавейка защото при уникалната му и днес скорост от 3000 км./час дуралуминият не издържа на нагряването!! А дуралуминиеви самолети руснаците правят от 30-те години, например ТБ-1! НЕГРАМОТНА КРАВАРСКА ПОДЛОГО!!

надраскал, но иначе звучи добре)))) Блекбърд, моето момче, е основно от титан, а не от стомана като миг 25, защото при високата скорост, която води до изключително високи температури, самолетът увеличава обема си....това е инженерно постижение, на което рашките още не могат да отговорят))), а по това време пък хич. Демек, ще го кажа по-простичко, ако искаш дълго да летиш на над три пъти скоростта на звука, не става с всякакъв метал, а и миг 25 само се доближава и за кратко до 3м...А и ср71 има постигнати 3,3 мах..

Ти си дебил. Миг 25 е бил стоманен, защото дурала не издържа на огромните температури при скорости от 2500 км в час. Сган недоучена...

Това което знаем,че е същия летящ москвич,като събратята си ...

Освен, че самолета е пълен боклук, друго не знам

Абе четохте ли? Асад е отишъл на посещение в Москва при Путин, да отпразнуват победата над краварските Джихади Джота от ИДИЛ и Ал кайда?:)

Само дето новодошлите двигатели за нашите Миг 29, са двигатели на Миг 29 върнати от Индия, щото тя вече не им ще боклуците. :) Те затова не ни даваха документацията им, защото по нея ще видим от къде идват.. :)

кат теб, защо Бундесфера дълги години ползваше МиГ-29 а след това ги дадоха на полша, която ги ползва и до днес:)

Полша не купува резервни части от Русия а си ги прави сама, както и Украйна. /Защото и двете имат документацията на частите на самолета/ Ние не правим части, а не купуваме от Полша или Украйна, защото руснаците ни заплашват и изнудват с това, че купим ли част от тях, отпада гаранцията която дават.

Чета някакви олигофрени които бъкел не разбират, как обясняват защо индийците не искали руски самолети и въртолети..Алооооо, олигофрените! Индийците купиха френски Рафали само и само да имат диверсификация на въоръжението, а нищо чудно и да са им предложили добри подкупи франсетата:) Индийците решиха да сне си слагат яйцата в една кошница, и да купуват от различни международни пройзводители различни оръжия. Само че франсетата вдигнаха двойно цента, и индийците се отказаха да купуват повече!Руснаците съответно решиха да покажат на индийците колко не са прави, и затова продадоха Ми-35 на Пакистан:) Сигурно затова, че не са качествени руските оръжия, Индия е закупила лиценз за правото на пройзводство на руските Ка-226, между 200 и 400 броя, както и новите ПВО комплекси С-400 а?:)

Ми-35 срещу самолети? :)) Ka226 да - дребни въшкии с френски двигатели. Истински военни хеликоптери Индия купува вече от САЩ.

Хахахахахах 400 броя, ще да са малко въшки, няма що:) Какво ще кажещш че бойните въртолети не струват пари, така ли?:) Говориш за Апачитата, които в Ирак ги сваляха и прости фермери с карабини Лии Енфилд от Втората Световна Война?:) Я се порови в нета, да видиш какво им се случва на Апачитата, ако попаднат дори под автоматичен огън, падат като гюлета..почти никаква броня, слаби двигатели, малка скорост..слаба много слаба работа....Имат късмет кравите, че никога не са ги обстрелвали със ПЗРК Стрела , Игла..или новите Верба.

Se taia

Нещо да кажеш за това, че руснаците няколко пъти отлагат сроковете за доставка? Или тези работи ти минават през ушите. Да не говорим за дефектите по първата партида, които всъщност бяха капката, която преля чашата и наложи връщането на тази партида и анулирането на цялта сделка. Да ама вие русофилите нещо все не ги отчитате тези неща.

Каква първа партида ве смешник:) Индийските конкурси протичат по сценария който даде по голям подкуп, а не по това кой предлага по-добър самолет. както и в България, тусрко да е но ще купим 50 годишните краварски бараки Ф-16 на цената на чисто нови, а не новите супермодерни МиГ и Су.

Не знам кой от кого е по-добър, ама де да можехме да имаме поне 50-тина Су-35, пък то... пилотите ни отказват да летят а Турция ни пази въздушното пространство!

Новият Су 35 е по-ефективен и от Чък Норис.

Разсмя ме, дори когато сънувам пак го свалям с мисълта си

На индийците вече им писна от некачествените руски самолети . Те имат непрекъснати проблеми с техниката на ватенките, и със сигурност през следващите 150-200 години няма да купуват нищо руско.

БРЦК

Ахахахаха. Не може да си толкова тъп. Викаш само от САЩ ще пазаруват следващите 10 000 години , нали?

Se taia

Може и от Китай, може и от Швеция... Пазара не е само рашки срещу американци. Ама русофилите не могат май да ги схванат тези неща...

Вие имате секретни данни от Министерството на отбраната на Индия? И сте чел "Насоки на външната търговия на Индия за следващите двеста години"? Забележително! :)

Просто индийските ВВС настояват за разтрогването на съвместния проект FGFA (Су57) като неотговарящ на изискванията за 5то поколение и далеч от възможностите на F35. Знам че по ТВЗвезда са 'забравили' да те информират ;)

ябе писна им то и на китайците им писна на египет им писна на индонезия им писна на цяла югоизточна азия им писна, та за това само руски самолети и хеликоптери купуват, дотам стигнаха че по данни на Нешънъл интерест Русия иззе пазара на ФАЩ на и бойни самолети, след като ги изрита от пазара и на артилерийски и ПВО и ПРО системи.

Se taia

Това от руская весна ли го прочете?

Много ми е интересно при наличието на толкова много (съдейки по форума) специалисти в сферата на военната авиация, защо военно въздушните сили на България са такова плачевно състояние?!

Много просто - заради НАТО!

Именно заради многото специалисти. По същия начин беше ликвидиран и футболът ни, тъй като у нас всеки го разбира в детайли и дава "умни" съвети.

Българската народна армия през 1945 1990 г. ВС имат 45 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници... Българската армия 1990 2011 г. (НАТО) Авиопаркът и зенитно-ракетното въоръжение на българските ВВС са съставени предимно от съветски изтребители като МиГ-21 и МиГ-29 и зенитно-ракетни комплекси като С-300 и С-125. Между 8 и 9 изтребителя МиГ-29 отговарят на изискванията на НАТО. Българското правителство планира да закупи 9 нови изтребителя за замяна на предвидените за изтегляне от въоръжение МиГ-21 БИС и Су-25

Та кое е било модерното в БНА Миг - 21 ли??? може би двете стари подводници, които никога те са били 4, а и акумулаторите им бяха скапани!!!! За другите боклуци да не говорим!!!! Най новото оръжие през 1989 бяха 16-те Миг -29, всичко останало още тогава си беше над 10 годишно, но технология от преди 25!!!

Американците обаче са по-добри в говедовъдството!

Нищо не знаем и няма да научим, защото малоумни пропагандни статии не четем.

"Я Пастернака не читал, но осуждаю!" Култово изказване на миньора Василцев, когато в СССР трудовите колективи трябвало дружно да оплюят Нобеловия лауреат Пастернак. Та и ти същата работа, бай Вейдъре. :)

за ,да е невидим

Не е невидим и това (както е видно от обяснението на специалистите в Дир) му е превъзходството. А следващия Су даже няма и да лети, с което ще избие рибата - никой не очаква такъв ход ..! Явно в Русия яко наблягат на стратегическите изненади.

Ясно е, че Су-35 превъзхожда всички краварски бараки, дори стелт консервите като Ф-35, които са стелт само в челната проекция. Иначе Ф-35 отстъпва по всички показатели от руското Су, това включва скорост, обсег, боен товар, МАНЕВРЕНОСТ, обсег на радара, далечина на полета, ракетно въоражение, и т.н. Благодарение на мощния си радар, Су то може да види Ф-35 много преди Ф ката да го засече. И това на цена почти три пъти по малка от тази на Ф-35!!! Единствено Ф-22 превъзхожда Су-35, и то само в областа на СТЕЛТа, иначе по другите показатели или са съпоставими, или Су то превъзхожда Ф-22. На цената на един Ф-22 можеш да си купиш близо 7-8 Су-35.....Ясно е, кое е по изгодно, да имаш един супер модерен самолет на супер огромна цена, или близо 10 пъти повече самолети, със сходни характеристики. Има и такава пословица, количеството е вид качество. Факт!

Да не би,да слизаш от него,а?

Чети укробидло, чети! Образовай се! Пише го по авторитетните западни авиационни издания, и не само там.

Остава само да обясниш защо и 50 броя не са успели да продадат досега..

Ами я помисли малко:) Кой първо ще ги получи? Естествено руските ВКС, производството с приоритет е основно за тях, а останалото е за другите държави.

то краварите като продадахо на Израел 35 консерви с боб Ф-35 ,като чели това попречи на сирийските стари С-200 да цапнат един преди месец.Признаха си накрая от МИН.НА ОТБРАНАТА НА ИЗРАЕЛ СЛЕД МЕДИЕН НАТИСК.

Още малко и ти ще си повярваш.

Това за по-добрия самолет е хубав локум за разтягане през скучния работен следобед. А истината е, че добър е ония самолет, който след РЕАЛЕН БОЙ пилотът успее да го приземи на пистата.

Не отписвай камикадзетата. Не е задължително боен самолет да се приземи на пистата. Важно е да се приземи там, където иска пилотът ...

Новият Су 80 ходи до луната и се връща.

Още преди да е излетял.

Радара на този су хубаво засича цели на 400 км. Въпросът е засича ли стелтове на 400 км. Ако да, то язък им за стелтовете. Ама ако не-тогава язък му за маневрените възможности на су-то!

на 400 км вижда според производитела на радара ирбис-е неща сус одразителност 3м рцс.. ф-35 има 0,005 м рцс а ф-22 0,001 м рцс, ф-16C има 1,2 м рцс.. начи радара вижда ф-22 на 133 метра.. това е при идеални условя че летиш един срещо друг..

Това със засичането на Ф -35 от радарите, руснаците вече са го измислили. Звеното самолети се подреждат не в една плоскост, а на различни височини. Тогава прословутия челен стелс ефект се губи и радарната видимост вече се изравнява.

ВБА

Невидими самолети няма има по малко забележими. При новите мобилни радари невидимия се вижда още от 400км та и затова руските ракети с далечен обхват стигат и на такава далечина. То тепърва американците, ще увеличават обхвата на техните ракети и пак са по назад от руснаците. Новите стационарни радари виждат невидимите, още от 600-800км, че и отгоре, но не казват нищо затова. Предполагам, че и руснаците имат антирадарна боя, която при необходимост може да се използва при сегашните им самолети независимо от поколението на самолетите. Друг е въпроса дали си заслужава да се боядисват и да седят само на тая кълка, защото при съвременните радари и ракети няма невидимост.....и най вероятно оцеляването на самолетите, ще се решава от неговата маневреност, както от оптична и лазерна защита с една дума многоканална енергийна защита, а останалото е бла бла бла за лаиците....всеки си държи козовете в джоба и при необходимост цака...Тежка е работата на наземното разузнаване, защото другите видове обезпечават само общата картина, но не и какво става в кухнята....

не се наричат "малко забележими", а "самолети с малък (нисък) радиолокационен профил".

ВБА

...изразявам се общо, а не професионално, а за новите хиперзвукови ракети разработват ПРО срещу тях ѝ, доколкото се дочува оттук оттам са в напреднала фаза въпреки, че още новите им хиперзвукови ракети не са станали масови... Тази надпревара във военната сфера не води до нищо добро, а и винаги, ще има паритет по един или друг начин. Народите, ще теглят ярема на това безумие....Много по лошо е, че вече се заиграват с ДНК оръжията на първо място и след това за благото на хората....

"В началото на 2020-те ПАК ФА може да бъде снабден с базирана на фотони радарна система, която използва радиооптическа фазирана антенна решетка (РОФАР). Предвижда се той да може да вижда стелт самолети на разстояния, по-големи от обсега на ракетите въздух-въздух"

Аз още не знам аджаба американците кацали ли са на Луната или не?

Ти не знаеш "аджаба" защото си лоботомиран по рождение руски трол.

Как ме видя? Аз съм с невидимата жилетка. Бе, много пишат тук за военна техника днес. Все така ли е в дир или нещо загатват за деня?

Кво ти пука, нит та рани нит та пои.

На никой не му дреме бе ушанки насрани. Вземете си СУ-то и МИГ-а и си ги заврете отзад, примати азиатски недоразвити. Не сте за Европа и никога няма да бъдете.

Че ние като идваме в Европа да не би да я питаме? За танковете, беше казал Шойгу, визи няма...

сууууууууууууууууууууууууууууууУУУУУУУУУУУУУУууууууууууууууу

Има спешна поръчка за памперси...