Коментари - САЩ легализира добива на ресурси в космоса | IT.dir.bg
назад

САЩ легализира добива на ресурси в космоса

САЩ приеха закон, който позволява на частни компании да добиват суровини в космоса.

Обратно в новината

Коментари - САЩ легализира добива на ресурси в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключително опасна идея. Със сигурност промяната на траекторията на астероида може да доведе до сблъсък с планетата Майка. Надеждата е в ниското ниво на технологии в момента, както и това, че когато това стане възможно, човекът да има по-големи възможности за отклоняване на космическите бомби.

Няма страшно.Това важи само за американския космос ...

Няма ли добивът на материали от астероидите да доведе до непредвидима промяна на тяхната орбита и евентуална потенциална опасност за сблъсък със земята

Чудя се дали УСА ще действат в космоса, както са действали с местните индианци - ще избиват де що заварят извънземни...

Според виден гербераст,очаква се още през тази седимци да започне строителството на космодрум край Банкя, който да бъде изграден и пуснат предсрочно до президентските избори,защото това било единственото нещо на което Б.Борисов не бил прерязвал лентичка. По този начин сме щели и да решим енергийната ни зависимост от Русия.

Всиячко това доказва че на Марс и Луната са засечени контрабандисти, които поради липса на закон са работили незаконно, но евреите сега сложиха кранчето, оттук нататък трябва да им се плаща.

Вече мога да си отдъхна и да излезна от нелегалност. Тая космическа контрабанда не е лесна. Какви нерви само се получават да не те засече някой патрулен катер или друг колега. Не си е работа ейй

УСА законът позволява да добиваш, но преди това трябва да дадеш Заявление - образец 1 , да изчкаш 1 месец да се обяви международен търг в Ню Йорк , ако спечелиш изплащаш съответната сума за добив по съответната банкова сметка от закона за добив на суровини в УСА. Според УСА конституцията собственик е този който пръв достигне парцела и забие знамето.

че то досега нелегално ли беше??

А на Уса кой им позволи да се разполагат с космоса?

колкото повече от тях са в космоса толкова по-добре

САЩ започнаха космическата война с този закон . След няколко десетилетия като се зададе въпроса ,,Защо Земята е радиоактивна ?,, си спомнете тази дата . На кого принадлежи едно находще ,на първият който го е открил,на първия който е кацнал,на първия който почне да копае или на оцелелия ?! Жал ми е за американофлските(банкстери) олигофрени във форума ,боклука на българската нация .

Споко,моми и момци,този "добив" на космически ресурси едва ли ще стане не само в границите на моя,а и на вашия живот.КОСМОСЪТ ХИЧ АМА ХИЧ НЕ Е ЛЕСЕН ЗА ЗАВОЮВАНЕ! Бодряшкия тон на разни космически агенции,особено на НАСА имат основната цел УСИЛЕНО ФИНАНСИРАНЕ!А то жертвите и поразените от различните космически фактори както при руснаци,така и при американци хич ама хич не са малко.Например "свръхуспешните" совалки загробиха 14 /четиринадесет/ астронавти.Почти всеки живял в орбита или извън нея повече от седмица след това е частичен инвалид или с доста поразена имунна система.Да не говорим за огромните направо фантастични средства които изискват свъхамбициозните проекти.ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ДЖАФКАЙТЕ ЗА + ИЛИ -, СКОРО НИКОЙ НЕ ЩЕ МЪКНЕ ЗЛАТО ОТ КОМЕТИ И АСТЕРОИДИ!

егати наглите кравари,космоса да не е техен?!

То и земята и отделните държави не са техни ,но се настаняват и почват да експлоатират!

Ами то навремето с картофите се е внесъл и колорадския бръмбар, сега какъв е проблема с РЕСУРСИТЕ да се внесе някоя бактерия?!

Не, не трябва да се съгласуват с други държави. Това е все едно фермера да съгласува с останалите дали може да продава продуктите на труда си. Всеки има право да бере банани, шипки, както и да добива злато без да е длъжен да го разделя с останалите.

Не всеки има право да бере банани, шипки и злато. Особено злато. За него трябва да кандидатстваш пред държавата да ти го даде на концесия.

Горките извънземни, САЩ сега и на тях ще вдигне мерника....

Ех луно, луно..., земьо македонска ... и за тебе ли ке се тепамо.

А македонците разрешиха ли?

.......ся като им осчетоводим разходите по добитите от космоса суровини и данъци ЙОК!

Те нека да си разрешават. Важно е кой ще е на митницата. А също и, че Б Борисов ще строи космическите магистрали

Земята им отесня, бе!

Американците правят отчаяни опити да превърнат сънищата в реалност, за да освежат загиващата си икономика. Или поне да поизлъжат още известно време.

Космоса да не е на САЩ, че изобщо да се искат разрешения?

хмм, и от кого точно да искат разрешение? ако имаш връзка със живущите на разните астероиди моля даи контакти да си пишем... може и търговиика да завъртим.

Просто отменят или променят закона, според който всичко ненадейно паднало от небето на територията на САЩ е изключителна държавна собственост? Независимо как е откраднато преди това.

добиване на ресурси в космоса -нов холивудски трилър ли ще да е или поредната партенка сценарий пак за холивуд.

Тези съвсем си повярваха.Човекът като цяло се взе много насериозно.Земята,върху която стоим,въздухът над нас,планетата,космическите обекти и космическото пространство не принадлежат на никой.Само болният капиталистически мозък може да си мисли,че притежава.

Ти прочете ли статията или просто да си напишеш тъпотията. Добитите ресурси внесени в САЩ ще са собственост на компаниите. Не астероидите.

Така е,прав сте!Не съм разбрал правилно,какво точно съм прочел.Дал съм си минус ;) Хубава вечер!

Ще добиват те, колкото кацнаха и на луната. Пълни глупости

Демек си сигурен че ще добиват. Ми то това е ясно.

Ха ха ха ха...."американците гласували". А какво стана със споразумението което и те са подписали като членка на ООН. Доколкото си спомнян в него се казва че никой няма право на собственост в Космоса или нещо подобно. Какво значи американците разрешили? Все едно е тяхно та да разрешават. А случайно питаха ли останалите страни дали разрешават? Абе истината е който държи сопата той казва какво , къде , кога и кой. Цивилизован свят, ...глупости същия е като преди 10000 години. За това деца, правете мускули, растете на високо и най-важното, с колкото по-мощно оръжие за унищожение разполагате толкова повече власт ще имате. Няма никакво значение колко сте образовани, имате ли предните неща, образованите ще правят за вас това което искате.

Че ООН ли решава кой да внася в САЩ. Откъде се пръквате такива тъпи дебили да се чуди човек.

Тръгнал си да обясняваш на тъпи путлерасти!!!!???? Тея трудно схващат за какво става дума и обикновено въртят едно и също само щом прочетата САЩ и свичат от кеф , щом прочетат Путин

Нали знаете поговорката:"Който изпревари - той ще натовари"... Другите досега къде бляха, а?!

ще намерят забито руското знаме и ще увяхнат.

Къде е забито руското знаме? Освен на чужди признати и от тях територии.

Заглавието трябваше да е: "САЩ сложиха ръка и върху Kосмоса" И все пак, какво мисли Космоса по въпроса? "Възниква обаче въпросът дали законите за космоса не трябва да се съгласуват и с останалите държави." Кой съгласува нещо с туземците от държдовните гори? И все пак би било добре да го съгласуват с останалите обитатели на Космоса, за да не стане евентуален конфликт на интереси, от който да пострада цялата Земя.

Покани ги на преговори тези останали обитатели на космоса и аз се ангажирам да ти издействам 99,99999% от доставения ресурс за лично твое ползване.

РУСУРСА добре! СЯ опръйте и тва: В закона се посчва, че американските компании СЯ явяват собственици на всички неорганични материали, които те добиват от астероиди или други космически обекти.

европейците да се мотаят още!

Ще,ще,ама трябва нов модел батут!

Тези руски идеи да си ги ползват руснаците и да направят едно показно.

РУСУРСА добре. СЯ опръйте и тва: В закона се посочва, че американските компании ся явяват собственици на всички неорганични материали, които те добиват от астероиди или други космически обекти.

Опраите си заглавието БАТАЛИ Хихихи , РУСУРСИ

После да не се чудите като тръгнат бежанците насам... извънземните ;)

Точно в стила на путлерастката логика.

В закона се посочва, че американските компании СЯ явяват собственици на всички неорганични материали, които те добиват от астероиди или други космически обекти.

Кой мозъчен РУСУРС написа тази страница от Дира, да го черпим бира? (за изтрезняване не за друго!)

Вярно бе, то там има много РУСУРС, много нещо!

хммм... както винаги форума на дир.бг пълен с титани на мисълта. закона урежда взаимоотношенията на американската държава с американските фирми, които ще добиват "русурси" в космоса. евентуално в обозримото бъдеще ще са от домъкнати в околоземна орбита астероиди. хората си разработват технологии как да го правят и си регулират взаимоотношенията. това е толкова далечно от БГ действителността, че не мога да го сравня с нещо съпоставимо. ама знайковци бол...

Редактора, заглавието, предпоследната дума ...

За да се различават земните ресурси от космическите, последните ще се наричат "русурси" :)

има и още - "...американските компании СЯ явяват"

Като нарушат някой галактически закон, гласуван от конгреса на Бетелгиус 3, тогава ще видят кон боб яде ли.

ЧАСТНИТЕ КОМПАНИИ ХА ХА ХА ХА ТИЯ ДА НЕ СА СИ ПРОЕКТИРАЛИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО В КОСМОСА БАСИ НАГЛИТЕ

узакониха и космоса ХА ХА ХА ДА ПРИЕМАТ АКО ИСКАТ И ЗАКОН ЗА ЧЕРНИТЕ ДУПКИ ЗА МЪГЛЯВИНИТЕ И ГАЛАКТИКИТЕ ХА ХА ХА ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО АКО НЯКОЯ ИЗВЪНЗЕМНА РАСА СЪЩО Е УЗАКОНИЛА ДОБИВА НА РЕСУРСИ - ТОГАВА КАКВО МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИЯ ВЪРХОВЕН СЪД ЛИ ЩЕ СЕ ПРОИЗНАСЯ ИЛИ..... АКО ИМА СПОР КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА ИНСТАНЦИЯ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЩОТО АЗ ПЪК СЕ ОБЯВЯВАМ ЗА МАРСИАНЕЦ. И СЛЕД КАТО НЯМА ДРУГИ АЗ СЪМ И КМЕТ И ПРЕЗИДЕНТ НА МАРС И ЧАКАМ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЗАКОНЯВАНЕ НА ДОБИВ В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА А....... ПРИ МЕН НЯМА БЮРОКРАЦИЯ БЪРЗО ГИ ИЗДАВАМ И НИЩО НЕ ИСКАМ - ВСЕ ОЩЕ ХА ХА ХА АХ ХА

Поредният путлераст-тъпунгер! САЩ разрешава на компаниите да бъдат собственици на добитите в космоса ресурси, когато ги ВНАСЯТ на територията на САЩ. Това е закона и няма нищо общо с каквито и да е "галактически" закони.

"Русурси" - позволили са на американските компанни да добиват руски ресурси в космоса?

Получили разрешение, кой дава право на американците да да си разпределят ресурси извън територията на дъжавата им.

Айде стига сте плюли по Америка и тук!

Че кой може да им забрани на американските? Северната бензиностанция с недораслия милиционер ли?

могат правят. другите ако могат и те да правят...

тъпунгер, дори не си разбрал какво пише в статията. От друга страна световния океан е ничия територия и там лови риба който си иска, въпреки че е извън територията на държавата му. В случая обаче се разрашава на компаниите да бъдат собственици на добитите в космоса ресурси, когато ги внасят на територията на САЩ.

А, явно все още не разрешават "Органичните материали" (вероятно от от изгарящите астронавти) да се присвояват от частниците. Цирк. Обаче 3D Три-де!