Коментари - Американци превърнаха T-72 в управляема мишена | IT.dir.bg
назад

Американци превърнаха T-72 в управляема мишена

Американската компания Kratos успя да превърне руския танк T-72 в лесно управляема мишена.

Обратно в новината

Коментари - Американци превърнаха T-72 в управляема мишена | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-голямата танкова битка е битката при Курск!

кОЙТО СИ ИМА УМ-АМЕРИКАНЦИТЕ-МОЖЕ! КОЙТО Е ТЪП-ФАШАГИТЕ-НИКОГА НЕ МОЖЕ!!!

Три танкиста сръбнали по триста. Каааапитаааана сам кило изпил!

Ох , заздравя ми . Най после ще мога отново ,е с вазелин за начало ..

ти отдавна си намазан и пуснат по пързалката другарю комсомолски.

При проведените учения танкът примамка унищожил всички неприятели :)

Това ли те крепи през този капиталистически неправославен ден? Мокрия ти сън от снощи? :)))

Ако го хакнат, може и това да се получи. ;)

на защитен канал като Link 16. Много телевизия с чудеса и вълшебства гледаш - РТ и Звезда, а? ;)

как си пропуснал, вече има баня и тоалетна, както във всички абрамси, тигри, леопарди, меркави ....??

Кофата и пожарогасителя? :))) Ясно. :)) И лопатката до водача си намери приложение. :))

Бе лудите говеда може да го правят за мишена, но руснаците ще си модернизират свойте Т-72 и Т-90 в напълно роботизирани бойни единици. Ще имат цели танкови армии от роботизирани бойни машини. Нещо което позволява Т-72 и всички съветски и руски танкове, за разлика от краварските консерви и другите западни бракми, които са на доизживяване... Джихади Джотата показаха какво се случва с античните краварски Абрамси и прехвалените немски Леопарди, гърмят ги като консерви с руски РПГ-7 от 60 години на миналия век. Нещо което не става с модерните варианти на Т-72 екипирани с модерна реактивна броня и системи за оптикоелектронно подавяне! Факт! А да , и нещо което ще позволи на Т-72, Т-80 и Т-90 да бъдат роботизирани, и което го няма на западните бракми , е наличието на автомат за зареждане на оръдието, благодарение на който, негъра който бумка снаряди в краварските щайги Абрамс и немските аналози Леопард е пратен на уволнение- Джако. Този автомат, позволява да се подържа непрекъснат темп на зареждане на оръдието, и то докато танка се движи и бие! Това не ви е някое нещастно негро, драги ми господа малоумни европутаци! Същия този автомат, позволява бойната маса на танка да бъде намалена с 15 тона!! Толкова е тежка защитата на негрото!!! Също така, благодарение на по малката маса, маневреноста е по добра, както и налягането върху земята оказвано от танка, от там и проходимоста, а да не забравяме и по-малкия размер, който го превръща в по-трудна мишена за поразяване на бойното поле...Краварските и западните танкове са като подвижни обори и чудесна мишена за стрелба, която е трудна да пропуснеш! Успешно доказано в Афганистан, Ирак, Йемен, Сирия и тн... Факт!

Хубаво че китайците направиха алиекспрес че руснаците да дръпнат напред с електрониката.....

За Али Експрес незнам, но виж, че си имат руснаците електроника, пройзвеждама в Русия знам. Може и да е по-назад от американската с 5 годинки, но затова пък е по-надеждна и най-важното...собствена руска..А не като краваркста щайга за 10 милиарда долара Звемволт, дето едва не потъна в Панамския канал, та се наложи да го влачат на буксир до брега..И както се оказа после, проблема бил в китайските части от които е сглобен разрушителя..те били дефектни:)'

Едно РПГ за 100 долара в ръцете на подготвен войник и всики танк става консервена кутия.

Може и бутилка с бензин за долар.....

Или с руска тиква - безплатно!

Един куршум за 50 стинки и всеки добре подготвен войник е Груз 200.

КОНЧИТА АКО СЕ ИЗПРАВИМ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ С ОРЪЖИИЦЕ В РЪКА ..... ТИ ДАВАМ 4 СЕК . ЖИВОТ И СИ ГРУЗ 200 . И НАЙ ВАЖНОТО ЩЕ ГО НАПРАВЯ БЕЗПЛАТНО .

Ми те съветските бангии за друго не стават

За мишени стават. Перфектни са.

Бил съм в армията първите години след 80-та. Не бяхме напълно окомплектовани с Т-72 - имаше много Т-62, та даже и Т-54. Танкистите много хвалеха Т-72 - освен по-добър като танк, казваха че е много по-лесен за управление и по-удобен от старите. В онези години наистина беше много сериозна машина. Факт е, че модернизират него, а Т-80 или Т-90 (то всъщност Т-90 си е модернизиран Т-80).

И после в Ирак срещна Abrams.... и се оказа пълна телекинеза.

В Ирак Абрамс срещна "Лъвовете та пустинята"... Нещо дето само на картинка прилича на Т-72, а всъщност е реплика сглобявана в Ирак от резервни части които Садам купуваше от България и тогавашната Чехословакия. Апропо напоследък иракчаните останаха дори без Абрамсите които си купиха от американците, просто старите РПГ-та и РКГ-3 показаха че могат да се справят и с тази железария;)

Т90 е модернизиран Т72, преименуван по маркетингови причини (експорта в Индия) Т80 (според мнозина е върха на съветското танкостроене) е по-сложен и скъп от Т72 с газова турбина като Абрамс

Те да внимават мишената да не отвърне на огъня, че тенекиените им играчки ще дадат фира.

То бива ли да си толкова задръстен облъчен от руската пропаганда. Говориш за страната с най-голям военен бюджет, надхвърлящ значително този на Русия

Знаешли че си една будала и то за дълго време .явно нямаш понятие за танкове .първо РУСИЯ ЗАДЕЛЯ :) МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА ВЪОРЪЖЕНИЕ НА ГОДИНА А америка 600 милиарда и я страх от РУСИЯ .И въобщте целият свят .Второ недей да мислиш че американците нямат разузнаване и че трева пасат пределно им е ясно за силата и армията на РУСИЯ .И трето в ютубе има ОРИГИНАЛНИ КАДРИ СЕГА В СИРИЯ КАК ТИЯ НАРЕЧЕНИ ИСЛЯМИСТИ как с реактивен противотанков снаряд удариха как раз т-72 ВЯРНОЕ ТАНКА ПОЛУЧИ ПОВРЕДА НО Е ЗАСНЕТО КАК ЕКИПАЖА ИЗЛИЗА ОТ ТАНКА И УСПЯХА ДА СЕ СПАСЯТ В СЪЩТОТО ВРЕМЕ СРЪВНЯВАТ великият АМЕРИКАНСКИ ТАНК ИМЕННО ПРЕЗ 2003 В ИРАК КАК ГО ДУМНАХА СЪС СЪЩТИЯТ ТИП РАКЕТА НО РУСКО ПРОИЗВОСТВО ТИП рпг И АБРАМСА СТАНА НА ТРЕСКИ И ОТ ТАМ НИКОЙ ЖИВ НЕ ОСТАНА .ГЛЕДАЙ ГЛЕДАЙ И СЕ УЧИ СТИГА СИ СИ ПРОМИВАЛ МОЗЪКЪТ С ХОЛИВУДСКИ ФИЛМИ ЯВНО МНОГО ГИ ОБИЧАШ ТА ИМ ВЯРВАШ .САМО ПРИ ТИЯ ФИЛМИ ИМА КАК ЕДИН УБИВА 1000

Говоря за страна, която е участвала в най-голямата танкова битка в света и я е спечелила. Нищо, че бюджетът и е бил десетки пъти по-малък от този на противника, пък танковете, с които е била въоръжена армията, подценявани и считани за втора ръка бойна техника. Добрият танк е сериозна бойна машина. Но не е ефективен, ако екипажът му се насере от страх, а тези, от които зависи да влезе в битка, му треперят като на ново ферари. Зер, пари струва.

тия сащиняци откраданха всички чертежи и проекти на нацистите качиха ги на един самолет барабар с фон браун и другите им инженери и пак не можаха да копират ни самолет ни ракета ни танк.При Елцин пък откраднаха проекти за Мигове ,Су, ракетни двигатели и прочие и пак нищо не успяха да копират.Затова и китайците ги надминаха в копирането. Останалото са холивудски филми и фантазии.

Въобще русия е разграден двор. Който я хване .....

айде де нека някоя да я хване.Обаче от 20 години на Русия и хващат само дръжките. И Преди и 75 години едни еврпопейци пак щяха да я хващат, и си хванаха счупеният гръбнак.

Трябваше да я направят автономна стреляща мишена, та да си пробват и защитите...

Много рентабилно решение. Взели са нещо което продължава да върви независимо с какво го удряш. Ако беше немски танк или техен, мишената щеше да е за еднократна употреба. Скъпичко е да правиш нова мишена за всеки изстрел. А така си правиш цялото учение с един единствен танк.

българите послушаха какво им нашепва Сорос, нарязаха си танковете, и сега чакат милост от ердоган..

Абе честно казано и с онези танкове дето имахме Турците можеха по всяко време да минат през нас като валяк. Лошото е, че вместо да ги нарежем биваше да ги продадем на някоя бананова република и с парите да купим известно количество нещо по съвременно - т90-ки, леопарди, поляците имаха някаква не лоша машина... Защото с морално остаряла техника да си мислиш, че ще удържиш противник като Турция е все едно Полша както едно време с кавалерията е пресрещнала немските танкове.

Нарязахме си ракетите, а с тях заминаваха някой друг милион в Истанбул при атака от Турция. Това бе възпиращ ефект. Освен това стратегията бе да ги удържим 45 минути, преди да долетят съветските изтребители.

Да можеха но след двайсет минути от Съюза щяха да ги направят на миш маш.

Американците да вземат да измислят Космическа капсула, която да може да се скачава с МКС, а не да я ловат, като МУХА с Роботизираната Ръка от 3 път

оооо, Митеее, къде си? За профилактика ли те бяха прибрали? :)))

Нищо ново! И германците използваха пленен танк Т34 през втората световна война като мишена, за да разберат защо този съветски танк е много по-добър он техния немски танк!!!

Не защо е по-бърз, а защо бронята му е по-добра. След направените изследвания, установяват че бронята на Т-34 съдържа много никел.

Чак много по-добър не е бил, били са много повече като бройка. Като малък следях техния "Първи канал" и бях попаднал на ветеран капитан на танк от 2-та световна. Той разправяше, че са гледали по възможност да влизат в бой с немските танкове винаги, когато са имали сериозно числено превъзходство. Казваше, че немския танк имал механика на купола, превъзходна оптика и общо взето при среща можел да произведе първия изстрел на 8-та секунда, докато 34-ката са му били необходими 22.

Звучиш като Сена(лека му пръст) след когато заявява че в Бенетона имало забранени устройства.Естествено че има.И в неговата и във всяка кола от решетката има само че при Бенетон раБоти най добре!!!Това там е война на технологии и разликата УВИ със истинските войни е че при истинските се съсипват десетки милиони съдби без да броим даже жертвите.Какво означава имали повече танкове руснаците?Е германците ако имаха повече нямаше да ги използват ли?По сериозно малко..

отмина. Също както и на морските броненосци. Който не вярва, да потърси филчета в тубата - всеки брадат неграмотник с една ефтинка ракетка превръща скъпият и безполезен танк в купчина обгорели ламарини.

Не и израелския танк!

съкращават танковите подразделения и не планират наследник на Меркава. Мужиците обаче живеят още във 2та Световна.

Провери какво е положението с руските танкове в сирия па тогава се обяснявай.

Те тия евтини ракети не растат по дърветата. Трябва да се вземат от някъде.

ами използват по доброто за мишена,след като техните са постоянни мишени и гърмят без да си стреляш

Краварите ги е шубе от нашите по-добри и стойностни славянски братя - руснаците. Затова могат само да унищожат макетите на руските танкове. Русия ще првърне Хамерика в радиоктивна пепел. Русия над всичко.

Пий хапчета за нерви, че си ги забравил.

едно рядко и миризливо москалче от сибирски произход!

аз се броя за русофил, но ще ти лепна минус... повтарянето на безсмислени мантри и в двете крайности е неприемливо.

Тъпа провокация. Пробвай пак, ама с нещо по-умно.

Американците изпозлват руския танк, като мишена и да си провеждат опитите с него :) ХА-ха-ха, а путлерасите сигурно сдега ще почнат да се гордеят

Еadaily: Москва да спи спокойно! Американските танкове в Полша се заклещват в тунели, мостове рухват под тежестта им!!!!!!!!!

Хорошо!

За превръщането на Американски Танк в дистанционно управляем, ТРЕБЕ ПЪРВО ДА ИЗМИСЛЯТ РОБОТ за зареждане на боеприпасите. Т-72 е с Автоматично зареждане

Ходи се поинтересувай що американският е с ръчно :) Не е щото американците не разбират от автоматизация да знаеш!

Сигурно щото са по-умни? Не вярвай в тия работи. Иди прочети защо американците нямат ракетни двигатели на затворен цикъл. Един жокер - не защото не искат да имат.

До колкото разбирам едва ли се очаква от подвижната мишена да отвърне на огъня. По скоро това е направено с цел да се симулира реална обстановка до колкото е възможно. а на онзи долу с непалещия танк..... Приятел няма да е зле да понаучиш това онова.... Първо танка си пали и си върви много добре и си му няма нищо, за разлика от свръх супер мега модерен и т.н. и т.н. F-35, от който произведоха рекордните 100 опитни образци и вече 15 години след първия полет никоя армия не го иска на въоръжение в това число и американската, та както и да е де... Да те светна защо след като имаш най-добрия танк на света, модернизираш старите си.... ами по една много проста причина.... по евтино е! Освен всичко друго модернизираните машини могат да се използват за обучения, да не говорим, че вече обучени и опитни екипажи много по-лесно ще свикнат с модернизирана стара машина, която си е напълно боепригодна... Една Армата струва около 4 мил. долара.... модернизацията на тези 150 танка ще струва по-малко от колкото 10 Армати.... Един пример... последната модернизация на F-16 е от 2012-та година (поне до колкото аз знам) Защо ги модернизират като имат по-нови.... даже ето F-35.... ама не го щът.. модернизират си старите...

Само дето Арматата бил един от най-евтините танкове, въпреки всички нововъведения. Много по-евтин от американските, британските, немските и другите такива танкове. Също и много по-лек, по-бръз и други характеристики, тип отклоняване на лазерно насочване на ракети.

ЕЕЕЕЕ, стига бе-нали руските галоши имат вече танка "чудо" сАрмата?!? Защо да дават толкова пари за модернизация, след като най-съвършенния танк-който не пали само по време на официални събития- на света е техен?!? Нещо се бъзикате ми се струва! :)

Западните специалист (които знаят по-малко о теб) казват, че бил много добър и перспективен. Освен ако ти имаш друга важна секретна информация от женския пазар.

Ти пък откога им вярваш на западните специалисти? :)) Иначе, виж му снимките на танка чудо отвътре... Все едно в час по трудово е правен.