Коментари - Nokia представи шест телефона и таблет (видео) | IT.dir.bg
назад

Nokia представи шест телефона и таблет (видео)

Nokia представи шест нови телефона на конференцията "Nokia World" в столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Абу Даби. Дебют направи и Windows RT таблетът Lumia 2520.

Обратно в новината

Коментари - Nokia представи шест телефона и таблет (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И таблетът и Лумиа 1520 изглеждат огромни - но това е моето мнение. Също много се маца екрана с отпечатъци като е голям. Има много юзъри които предпочитат телевизор в джоба и за тях ще е идеалка. За мен Лумиа 820 е перфектен като размер и ако трябва да ъпгрейдвам скоро по-скоро ще е към 1020 , отколкото 1520. Лумиата е много добра машина , а това което най-накрая изкараха е телефон с Full HD , четириядрен процесор , което преди ОС-а не го поддържаше. Честно казано МС почва да настига другите и ще е хубаво още една ОС която да е конкурентна

Рано е за коментари. Нека мине половин година, ще стане ясно дали новите продукти на НОКИА са успешни....не прибързвайте като пуле пред майка си!

Не мога да разбера какво се оплакват хората, че екрана бил голям. Ми не всеки е с малки пръстчета бе. На мен например ми е неудобно да пиша на 3.7 инчов дисплей в landscape режим и самия телефон ми се губи в ръката. А и никого не го карат насила да си купува телефон с голям дисплей. Който иска с малък дисплей си взема с малък екран и сходни характеристики "под капака".

Всички взеха да правят големи телефони, само айШитнята си остава с портативно екранче :) И между другото, големите телефони са много удобни дори и за жени. Идеални са за четене, гледане на филми и игри като Мегаполис

Душке от село си нали?

Не бе, само не ходи в Син Сити и затова не се познавате ;-)

Абе бе не се дрязгайте Те си правят кинти,на кой му пука Аз си взех 5s преди 2 седмици И до сега не моа да разбера ко му е по-бързото??!!!! Имам към 10 бройки iphone 5 И няма никакво подобрение (Или поне не се усеща,нито Wi-fi ми е по бързо,нито менюто,нищо Само тъп рекламен трик,единственно дет има сапфир кристал на бутона,ме кефи,вече не се драска(над 100 пъти по здраво от горилата) Пръстовите отпечатъци не работят перфектно(както се очакваше) Не работи с влажни пръсти или не съвсем чисти Иначе мен си ме кефи,ко друго ми треа(аз не съм маниак на големи дисплеи,просто на дизайн) Много здраве от Miami,Florida

Е естествено на меню и иконки няма да усетиш скорост. Виж има софтуери които работят по-бързо на 5s. Примерно на 5s снима с 120 кадъра в секунда, а 5 с 60 кадъра в секунда.

А пък професионалните камери от sony примерно за 50000 долара снимат с 25 кадъра в секунда. Още утре да ги заменят с по един 5s и започва нова революзия във видеозаписите. Баси тъпите хора.

За всеки влак си има пътници... За тези, които отдават по-голямо значение на мултимедия и особено на игри, Ipad си е в момента супер избор благодарение на потенциала на А7. Колкото до Нокиа - точно това ще е моят таблет - до преди няколко месеца бях с Ipad 2, но катастрофалната реализация на mail клиента и меко казано неадекватните Notes и Numbers, както и няколкото сривания и загуба на важни данни + две посещения в Apple Store заради софтуерен проблем (!!!) просто ме отказаха от Ipad като таблет за продуктивна работа. На всичкото отгоре се оказа, че съм се предоверил на 3G модула, защото според Genius Support-а, не е трябвало често да си сменям sim-a, тъй като самия слот лесно се амортизирал (!!!). Но за сметка на това игрите и мултимедийните приложения в iTunes са фантастични. Колкото до 2520 - след 8.1, за мен това е наистина перфектен таблет за продуктивна работа и ок мултимедия. IPS дисплей технология, поликарбонатна обвивка, 650 нита яркост и само 5% glare, са си перфектни като ергономия. Snapdraggon 800 е повече от достатъчен за супер лекия Метро интерфейс - дори Surface RT с Tegra 2 беше учудващо бърз и без забележим лаг при нормална работа. Това че x86 приложения не вървят не ме интересува - и без това на такъв малък екран е смешно да пускаш приложение, което въобще не е оптимизирано за такъв форм фактор. Важното за мен е офис пакета с вече адекватна оптимизация за RT и пълен Outlook в десктоп, както и Outlook реализация и в Метро режим. Скоро идва и адекватен Citrix клиент, което само може да радва. LTE e жизненоважно от гледна точка на мобилността и сигурността и тук клавиатурата с вградена батерия е перфектна комбинация за да задоволия гладния 4G модул. Освен това USB интерфейса и SD слота са много функционална екстра.

Нокиа памперс

Кво държи тоя? некъв бокук ли?

...ти си "некъв бокук" ...

Пак обърнахте всичко на бой между ябълки и роботи. Спрете се вече. И за едните и за другите има клиенти. Че едните не разбират другите защо избират друго, какво значение има? То ясно отдавна вече. Андроида е по-отворен и за по-бедните, айоса е по-затворен и за по-богатите. Андроида за това пък се лагва, а на айоса може да се свири на пиано (и други). Въпроса е за Нокиа. Освен големи параметри (екран, памет, ядра, гигахерци), големият въпрос е, може ли да се свири на пиано на него или не? Не че самото пиано е важно, но е показателно за скоростта на интерфейса и здравето на палците.

Може и на дудук да свириш даже. Ставате смешни вече с това бедни и богати. Все едно говориш за опел и ферари, а не за някви джаджи дето струват по няколко стотин айде хиляда лева.

Мда, то понеже в нормалните държави цените им не са горе долу еднакви :) Това, че у нас се продават на двойни цени и хора от САЩ и Европа не ми вярват като им кажа, че тука струват по 1500 долара си е проблем на българския потребител.

Не знам от къде ги намираш за толкова пари, но да знаеш, че те цакат. Нормално е да не ти вярват.

Аман от разбирачи тука гледам. А Nokia трепе конкуренцията. Ама то шаренията на Google е една конкуренция та ум да ти зайде. А пък iOS може само да и е конкуренция по дизайн на опаковката.

Братле, моля те, смени дилъра ! Този те мами с качеството на дрогата !

Самия факт че си в статия за Нокиа говори за твой интерес. СМЕНИ марката и добре дошъл!

5S- 1.3 GHZ двуядрен 64 бита S4 - 1.9 GHZ четириядрен 32 бита Geekbench 3 (Single-Core Score) 5S - 1393 S4 - 667 Ядрото работи 2.09 пъти по-бързо Geekbench 3 (Multi-Core Score) 5S - 2485 S4 - 1862 Даже и като процесор е по-бърз въпреки по-малката тактова честота и по-малкото ядра. Това дали ти е достатъчно ;) ПП Доколкото познавам Андроидските фенове, ще почнете да вадите от девет дола вода, но не и да признаете поражението ;)

А в реалния живот какъв е ефекта (към момента) освен рекламен?!

Къв реален живот във виртуална среда бе?:) В реалния живот смартфона ти е излишен.;)

Извода, че ядрото работило по-бързо, можеш да го извадиш ако тестваш един и същ софтуеър. Не ти ли минава през ейпълската тиква, че може би кода на ябълката е по-оптимален от този на робота ?

Много ти отива ника да знаеш. Ако някога си смятал в двоична система нещо, особенно пък големи числа щеше да знаеш. Тъй като си тъпо зомби няма какво да ти обеснявам повече.

Много точно го каза. Браво! Всичко при Apple е оптимално!

Че кой е казвал, че хардуера на епъл е по-лош? Иос и айтюнс убиха всичко детско в потребителите. ОСите на епъл са просто виц.

Яко, то не бе 800, 920, 1020 а сега и нови модели! На пук на доброжелателите, които погребаха Нокиа тя продължава да бълва нови технологии. А Windows phone OS е просто брилянтен. Нокиа и Майкрософт #1.

Като пуснат 64 битовия процесор със съответната 64 битова ос, ще ги разберем колко са по-назад ;)

А ти би ли обяснил предимствата на 64 битовата архитектура в днешното ниво на телефоните ?

Ши ми адресират повече 4GB RAM, дето ги нямам, обаче може да реша по някое време на виртуализирам накой сървър или WP8 ..