Коментари - Sharp показа телевизор с резолюция, близка до 8K | IT.dir.bg
назад

Sharp показа телевизор с резолюция, близка до 8K

Sharp представиха своя Beyond 4K Ultra HD телевизор на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2015.

Обратно в новината

Коментари - Sharp показа телевизор с резолюция, близка до 8K | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали се сещате , че за да гледате 4К, 10К или 100К всичко по веригата трябва да е направено за 4,10 или 100 К - камери за заснемане на предавания и филми, излъчване към сателит, приемане и предаване на сигнала от доставчик ... кабеларката като ти пусне лош сигнал талавизора няма как да го направи на 10К.

Имам Шарп на 25 години. Взехме го в зората на "демокрацията" 90-та година, като заменихме "електрона" 380дб с него. Плосък екран 27",абсолютен хит за времето си. За тези години телевизора никога не се е развалял. В момента е на село. Там напрежението е непостоянно и повечето електроуреди изгарят. Как го е правил японеца не зная, но всичко е ок с тв-то. Ако в момента продават толкова качествени телевизори бих си взел. Междудругото имам и двукасетъчен касетофон от същата марка. Годините му не ги знам,но са над 30.Нашите го бяха купували от кореком. Все още работи перфектно радиото му. Така, че за мен марката Шарп е правила много качествени неща. В момента не зная дали е така, защото не е така масова, както преди време и нямам нови неща от тях.

Чета коментарите и се чудя. Бием се в гърдите какви велики техничари, IT специалисти и не знам още какво сме. Как се развиват технологиите? Измисля нещо и всички го имат за без пари? Ами не става. Сега е пълно с хибриди, а преди няколко години имаше само един. Сега има един автомобил на водородни горивни клетки с очакване за няколкостотин бройки през тази година. А след пет? Хората ще ги карат, ще гледат качествена телевизия, а вие ще продължавате да плюете.

мани ги тез де'т плюят, те и без туй са профани; ами я ти кат професионалис техничар се зАмисли, а колко е диаметъра на най-малкоата точка която човешкото око може да различи?? А колко е диаметъра на най-малката точка за която окото различава какъв цвет е???? Или тия от шарп не са учили телевизионна техника в университет или разработват телевизори за мухи или гущери, не за хора... А че снобите и глупаците си вместо телевизор (или компютър) дет' да им върши работа, си купуват мегахерци, мегапиксели и мегабайти, си е техен проблем...

и за какво ми е такъв телевизор? Какво да гледаме на него? Телевизията е доста тъпо нещо. За смислените филми и обикновеното НД си е достатъчно!

порно

Въпрос към автора и редактора: Откъде го извади Sharp? Възможно ли е да получим информация за това как и точно откъде Sharp го вади, телевизора. Пореден пример за умопомрачително ниско ниво на писане.

Пич, к'ъв го вадиш не те разбрах?

Цветните "тръби" (екрани), в Япония бяха само 3 производителя- Сони сам за себе си, Тошиба и Шарп за всички и по света. Сигурно поназнайват туй-онуй. Не всички замръзват и затварят, както стана с нашата електроника.

Проблема на нашето време е, че качеството на картината е превъзходно, но съдържанието - празно.

И аз съм си мислил същото. Да взема скъп телевизор, и какво да гледам на него?? За монитор на компютър обаче е опция един 4К.

А кога ще пуснат 3Д канали, че 3Д телевизори се продават масово от повече от 5 год., а 3Д гледаме през крив макарон. И 24К да стане резолюцията и 32К, нали трябва някой да излъчва съответната програма. В това отношение няма грам напредък последните години. Или да сваляме 2 филма на година с тази резолюция и да си гледаме 3Д конвертираните на 90 % филми с 2-3 реални 3Д сцени ?

Мерак да окьоравееш ли имаш? Вероятно си нямаш представа колко прецаква очите това псевдо 3D.

По всяка кабеларка има 3Д ТВ канали, че даже и 3Д порно...

Ааа, мерси ... 3Д порно не искам .. а се приближиш малко повече до екрана - а си отишъл у лево ...

Внимание, съобщение! Моля, не гледайте телевизия, за ваше здраве. Край на съобщението.

И каква е файдата като качеството пускано от кабеларките е отвратително

Всичките тези телевизори са боклуци, на всички марки имам предвид, картинити или им засичат или са размазани. Дистанционните не могат да сменят и два канала като хората, забавени са превключванията между каналите. Попаднеш ли на канал, които не си платил, все едно си вч ерна дупка, няма измъкване.

е да напълно те подкрепям,с тия нови цифрови боклуци направо ни развалиха удоволствието да седнеш и да погледаш спокойно тв,па не било смарт па незнам си кво,а един канал не можеш да смениш като хората

а поне си консерватор ти кажа че аналоговата технология е много по съвършена от цифровата,единствено се налага цифровата защото се работи много по лесно с нея и манипулирането с цифрова техника го могат и малките деца,а доста още хляб трябва да изядеме за да може така да се работи с аналоговата въпрос на десетилетия или столетия напред,засега ще ядеме лайната на великите цифрови технологии;)

Ех Боже,защо не си прибереш версиите,че тук се навъдиха едни големи разбирачи за смяна на каналите и резолюциите на ТВ.....ами то само с чалга и парцуца няма как човек да знае и разбира но .....има и рубин телевизори още,може и някоя опера да е останала.....там каналите се сменят лесно,с манивелата......за вас и вефа е велико постижение а по въпроса за цифрова или аналогова техника ви трябва доста по-голямо образование за да се изказвате

Това, че няма нормална българска телевизия с Full HD не означава, че телевизорите са калпави. Аз например телевизия не гледам, но с удоволствие тегля и гледам full hd филми на голям екран.

Ама най-малкия проблем е цифовата телевизия и резолюцията, които изначално са гола вода. проблема е че софтуера, менютата, всичко е скапано.Навремето чакахме настолния компютър да стане достатъчно добър зада може да работим с него (близо 25 години), после лаптопите, след това телефоните, сега отново ни връщат в първи клас с телевизори с малко рам памет, лоша операционна система ( меню) и всякакви рестрикции с цел да гледаме това което те решат.

Едно време кви телевизори имаше - нищо не знайте вий младите ..мляс

ами като си толкова разбиращ обясни на човека защо трябва да чака за да му се смени канала и защо като е на неплатен канал влиза в дупка и едвам излиза,само мляскате а нищо конкретно не прочетох,но за вас младите това е нормално..мляс

а ако си куха лейка и няма какво да кажеш и си тотално некомпетентен по добре не се обаждай

Шарп правят най-добрите телевизори,но малцина у нас ги купуват.

Затова ли от няколко години насам са пред фалит?

Cheeseus

От всички японски компании Шарп претърпяха най-малки загуби след кризата след голямото земестресение и никога не са били пред фалит. Вярно е, че има период от точно една година, в който бяха на загуба и им се наложи да съкратят ок. 5000 души персонал, но Сони напр. съкратиха над 20 000. Хубаво е да се четат надеждни източници, като например Bloomberg, а не български форуми, в които хората "знаят" по-добре какво е финансовото състояние на една японска или др. фирма от най-добрите в света финансови анализатори или от представители на самата компания.

Шарп май ги купиха турците. Като телефункен и грундиг.

глупости !!! Шарп си е Шарп, тия за които говориш са дефакто мъртви компании, само голата марка вече е сложена на турски боклуци! Къде ти пълнят главата с подобни тъпотии? По сбирките на Болен ли ?

kumalissa73@

P.S. Грешката е моя, турско вече е хитачито. Японското хитачи се е прекръстило на WOO.

" 80-инчовият телевизор Sharp Beyond 4K Aquos TV Сн.: EPA/БГНЕС Sharp представиха своя Beyond 4K Ultra HD телевизор на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2015. Компанията е използвала комбинация от своите технологии Quattron и разделяне на пикселите, за да помести 66 милиона субпиксела в 80-инчов панел, съобщи Mobile Bulgaria. Чрез вертикалното разделяне на пикселите наполовина и възможността всяка част да има свой цвят Sharp твърди, ..." КОЙ малоумник го е преписвал !?

кое не разбра?

Явно човека е достатъчно обременен от своите познания по технологиите на дисплеите. Трудно се долива в препълнена чаша. По-малко арогантност и повече самокритичност в случая би прояснила погледа. Това което са написали звучи доста логично. Като подобрена стара матрица, а не качествено нова разработка.