Тийнейджър съди Apple за 1 млрд. долара заради лицевото разпознаване

Младежът бил арестуван по погрешка заради технологията на компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те Хуаввей лоши ва...пък Хапъл мноу убаи ти да видиш

Тоя само заради циганското име трябва да го спират на всеки светофар и да му бият по 20 тояги както е в родината му за да не му липсва!

Нямаше ли 10% депозит при такива дела?

а 1000 идеи по оруелски

ППМ

Тия машинки би трябвало да помагат за задържането на бандити. Разбити коли, домове и гаражи, насилие по улиците, присъствие или липса на ключови свидетели, терористи и т.н. Друг е въпроса, кой, как и за какво ги ползува... или не ги ползува .

Правилно се ориентираш, че тези технологии съвсем целенасочено не се ползват по предназначение, или където ще донесат най-много ползи за хората и обществото като цяло.

Е че са за съд са...ама чак 1млрд....я посмали малко а.

не се ли внася % от сумата за която претентираш, като гаранция, точно за ограничаване на такива безумици?!

В континенталното право можеш да предявиш частичен иск, като платиш такса само върху претендираната с частичния иск сума... Като спечелиш или загубиш частичния иск, може да се види, дали има смисъл да предявяваш и останалата част от иска, ако през това време не е изтекла давността за остатъка, обаче (давността не спира за остатъка над частичния иск...)... В англосаксонското вероятно е подобно и можеш да пробваш, като рискуваш по-малка такса...

Да ги закръгли на трилион по-добре. С това име явно е някакво тъпо цигане.

Без Стив са гола вода и кал в ушите.

как по-точно ВЪЗВЕСТЯВАТ полицията - обаждат им се на личния телефон или използват мобилен на Ябълката ? "..системата възвестява автоматично органите на властта, които арестуват лицето." Не можахте ли да използвате друг ГЛАГОЛ ?

за небългари. Стилистичните грешки тук са Закон.

С фанфари бе ...

Светът е по-готов от всякога за единният световен лидер - Антихриста. Ще се окаже, че всичкото, което е написано в последната книга на Библията е вярно. Който я чел, следи знаците и се подготвя.

Ще се окаже? Постарай се малко повече и се запознай за да видиш че няма нито едно пророчество в Библията да не се е сбъднало до момента!!! Това е едно от най-големите свидетелства че тази книга е Божието Слово а не някаква смешна конспирация! Разбира се за разлика от всякакви други врачки, гледачки и "пророци"!

Не искам да го притеснявам тоя, но обезщетенията се базират на претърпените материални и нематериални щети, не на оборота на компанията. Всъщност, в САЩ има една предварителна стъпка при такива дела. При тази стъпка съдията може да прецени, че не са на лице достатъчно основания за провеждане на съдебен процес. И, между другото, стойността на иска е ключова, защото съдията преценява дали искът е в следствие на реално претърпени материални и нематериални щети, или просто от алчност. Вероятността на този да му кажат "напусни", е огромна.

че дори и да е откраднал и един ТЕЛЕФОН на Ябълката - това е цяло СЪСТОЯНИЕ, бе!

Не си познал. Със сигурност ще ги осъди. Както и алчната Суши и дъртата кранта - алчния ѝ адвокат, ще осъдят Кубрат. Най-вероятно се цели извън съдебно споразумение, където така или иначе ищците ще се облагодетелстват здраво, без значение дали е породено от алчност, както е в случая на Сушито.

че е арестуван невинен еврей. За такива неща няма прошка от адвокатите.

не е точно така - има и потенциални щети, познати като пропуснати ползи, а те може да са базирани на нарушени права или неправомерна дискриминация. Имам някои съмнения, че съдът ще уважи иска в пълният му размер, но във всеки случай числото ще е многоцифрено.

системата на хранителните магазини /навремето откраднах един домат/ и да ме разпознават при всяко влизане, не могат да ме хванат, когато пуша в общата им тоалетна...освен да ми пратят някои да ме напсуват, че съм ги изпреварила....което се повтаря вече и започва да ме безпокои, обаче.

Ам то за тва ябълката е наапана.

да ви обяснявам ли ЗАЩО ябълката е ...навремето един ми беше нарисувал такава ябълка, но нахакана от двете страни :-)=== а забележете - това е само ЕДНО отхапване, доста голямо, т.е. започнало се е вече - кутията на Пандора е вече отворена...и ще трябва да изядете ОТРОВНАТА ЯБЪЛКА ДОКРАЙ :-)===обаче може другата страна да не е толкова отровна :-) kdosldxje ie h.wmd[r....което значи НАДЯВАЙТЕ СЕ ГЛУПАЦИ !

по погрешка, най по погрешка, най по най погрешка...

Искай. Искай и хонорар за артист ако желаеш. А ако не искаш да те снимат не влизай и/или не работи в обекти, на които е оповестено със стикери, че има видеонаблюдение. Просто е.

за каквито ни мислиш. ВидеоНАБЛЮДЕНИЕТО е ПОВСЕМЕСТНО.

Добра идея. Ще подам искове към всички магазини и срещу полицията, които ме снимат с камери навсякъде, а и не видях никъде камера да отбягва лицето ми.

Искай си , на 99% от местата където ви снимат има надпис , че обекта е под видео наблюдение :) В България така е по закон и нищо не можете да направите.

То и в Епъл магазините пише, че са под видеоналюдение, ама ето че ги съдят.

Проблемът не е с видеозаснемането, а за "флагването" (на технически жаргон) на посетител като крадец. Даже и да е такъв, докато не е извършено престъпление не би трябвало да бъде арестуван. Иначе си е "полиция на мисълта" за "престъпмисъл" (по Оруел)

Ти като истински функционален неграмотник не си загрял, че не "ги" съдят заради заснемането, а!

ги съдят ЗА..............ТОВА, че са го вкарали в системата за наблюдение /лицево разпознаване на Ябълката/, но се пита в задачата: имали ли са ЗАКОНОВА ЗАПОВЕД ЗЗ ?