Коментари - Полицията в Токио сформира взвод от дрони | IT.dir.bg
назад

Полицията в Токио сформира взвод от дрони

Полицията в Токио ще сформира взвод от дрони.

Обратно в новината

Коментари - Полицията в Токио сформира взвод от дрони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един идиот съсед обикаля с дрон с камера по прозорците. Добре, че бръмчи, та се усетих. А какво ще правим, като ги направят безшумни и малки, да не се забелязват? Тя полицията за обир не се мърда, та за някакъв с дрон ли. Та тез дрони са ми малко противни.

"Дрони" ... това някакви джуджета от рода на Елфите ли са ?

Едносричните думи от м.р в българския в мн.ч в повечето случаи са на.. "ОВЕ". Особено пък чуждиците: лот(от магистрала),бит/байт, трол, бос, шеф, ват, мат, чай, болт, кеф

Закс и Зорд от детството ми се превърнаха в реалност . :)

А ние ще сформираме взвод от роми

Дронове ще арестуват дронове, може би ще ги закопчават с белезници и държат в арест - тез японци пак избиха рибата :)))

Не че нещо, но си мисля, че би трябвало да се казва "дронове", а не "дрони".

няма как да "мислиш" и да твърдиш подобна гупост. но пък можеш да се сетиш защо пироните не са пиронове.. отдавна се чудя, кога булгаристанските цървули ще се научат да не поцървулват нещата за да могат да ги разбират. хубаво е, че най-после и поне тук започнаха да пишат реалните наименования на нещата.

Симо Симов

Да не говорим, че множественото число на 'кон' е 'коне', а можеше и да е 'коньове'. Все пак множественото за 'дрон' е 'дронове', въпреки че множественото за 'клон' е 'клони'. Не мога да кажа защо (засега, но ще го обмисля), но съм сигурен че е правилно 'дронове'.

Прав си ... "Едносричните съществителни от мъжки род в български образуват множествено число с наставка -ове: век векове, стол столове, хляб хлябове, дом домове, връх върхове, страх страхове, син синове. Някои съществителни като: мъж, брат, ден, крак образуват форми за множествено число с други окончания, а не с окончание -ове: мъж мъже, брат братя, крак крака, ден дни. Причините за това са от различен исторически характер. т.е. дронове трябва да е :) А "булгаристанеца" да мине пак през началния курс

Японците са хора, които ценят максимално деликатността и личното пространство.