Кои са топ сензациите на 2019-а в технологична България?

Екологичен транспорт, мобилни мрежи от ново поколение и кибератака станаха най-обсъжданите технологични въпроси у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Deus Vult

Бих добавил освен провала на НАП и провала на АПИ с техните приложения струващи милиони, а оценени от програмисти на 2-3 хил. лв.

Провалът с НАП показва безхаберието на Гербаджийската власт и Първия приближен до Командира - шефа на финансите Горанов !! Тези трикове с увеличение заплатите на държавния апарат, за да си осигурят изборно спокойствие не е от вчера !! А то се вижда в какъв разграден двор живеем !!

пълен ташак-че и два

Статия писана от Гошу пищова

Абе, хора, какви сензации, бе ? Тия оставиха Перник без вода, много технологично. Супер ! Нямам повече нерви за пиша за другите сензации, че ще ревна с пълен глас !

Виж , че и тези "сензации" са изсмукани от пръстите от немай къде . Каква технологична сензация може да е хакването на НАП ??? Що е сензационно , щот ни показа какви малоумници бачкат там и уж поддържат база данни на цял един народ ? И това е технологична сензация ??? Ел.тротинетки има от 20 години. Ебахти и сензацията за нас, верно сме от третия, ама се замислям дали не сме всъщност в четвъртия свят ...

Адаш, не знам сега в кой свят сме, но всички имаме билет за оня свят, така че да не бързаме за там и запазим спокойствие... мир и любов и ЧНГ!

В 5-тият свят, не в 5G, а 5-тия свят, акома още по-надолу и там сме.

Смях се с глас! Ако това са технологични "сензации" (при това цели 3) - жална ни майка ...

... ами в хакерска държава, с народ който все още търпи да има партия като мафиотската БСП/БКП и който половината е робски любвеобилен към поробители като Русия, начело на която стои ченгето от комунистическото КГБ Путин, какво искате...?!?!?! Ти го питаш за технологична революция, то ти посочва хакерската атака над НАП...!?!?!? Всеки народ и всяка държава си заслужават съдбата - Е НЯМА ЛИ ЗА ТОВА ДА СМЕ ВСЕ В ПОСЛЕДНИТЕ РЕДИЦИ НА ЕС...?!?!?!

Няма Хакерска атака срещу НАП , макар много са отбелязали това ! Тази атака беше учтиво обявена ,а всъщност трябваше 20 милярда данъци на наши хора да се прикрият !

Защо хакването на цяла една нация тук се води технологично постижение?

Защо няма отговор - откриването на топлата вода? За Перник - откриване въобще на вода в едни пещери.

LTE Narrow Band ( А1, за сега само в София ) ... 5G за сега е само фантастика

Dir са най-технологичната сензация. Вече на 10 статии имат 1 почти смислена, но заглавията са топ.

Каква България??? – а бе това заглавие Тиквата ли ви го подсказа?

Абе да попитам, какво стана с "хакера", когота Бойко най-напреда обяве за "супер кадърен" после беше "супер престъпник" и накрая май нищо не излезе. Поне дакато не осъди България в Страсбург.!?+

Заглавието е чудесен пример за така наречено "ЗАРЕДЕНО" изказване. Правилно би звучало - Топ технологични сензации в България за 2019 или нещо подобно, но слагането на технологична пред България цели да покаже без съмнение, че сме технологична страна. Това дали е така е отделен въпрос. Подобен пример са заредените въпроси - КОЙ създаде вселената? Това предполага, че е някой, та и в мъжки род. Правилно е да се пита - Какъв е произхода на вселената. Подобни примери за заредени изречения и въпроси навсякъде. Любимото ми е /ако трябва да се отговори с ДА или НЕ/ - Прастанахте ли да биете жена си? Както и да отговорите сте набутани, защото въпроса предварително е зареден.

Я, станали сме технологична страна, пък аз да не знам ! И хакването на НАП от едно 25-годишно хлапе само показва с какви технологии разполага най-секретната държавна агенция по приходите, към която са митници , министерство на финанси и цялото овче стадо !

Това да ти беше незнанието. Иначе си гласовит де.

Технологичен напредък, и неграмотност. Пренапреднали сме :) И сега населението вече пише "предвижване" вместо "придвижване". От пренапредъка е станало така.

Голем напредък.. Особено с тротинетките и 5Г мрежите! И вожда слънце бащица заяви : как да няма икономика, погледнете строежите, погледнете пътищата които строим. Повече не мога да коментирам щом вожда твърди че това е икономика. Дано се разтури ЕС та да си доиде Ганьо обратно, да му огладнее задника, да изрита мутри и правителство и да се хване на работа. Иначе държавата ще изчезне до 50 години.

Е как ? Напред сме с технологиите ! Вече до селския кенеф в двора ще си светим с 5G телефон !

Българинът става все по-високо-технологичен. Любимите ми клиенти са тези, които са си поръчали телефон. И докато до преди десетина години един преглед отнемаше 3-4 минути ( включи го, поглежда набързо менюто; уверява се, че няма повреда при транспорт), сега прегледът на телефон е цяло събитие, което отнема поне 15-20 мин. И това, при положение, че високо-технологичният българин много бърза! Ако няма какво да прави, може да заживее в офисът поне половин час, вперил тъп поглед в онова малко светещо нещо и времето му минава във...абе и той не знае какво точно прави, ама преглежда нашенеца. Зад него започват да се образуват едни опашки, става едно скупчване ум да ти зайде. Започват едни дюдюкания, попържания, закани и нашия тушира всички с изконното " Чакайте, бре! Телефон купувам аз, не кво да е!!!" И съм забелязал, че колкото по-евтин модел, толкова по-продължително е пуленето, цъкленето и тъпеенто срещу безценната малка вещ. Иди му обяснявай за гаранционни карти, за правата му, за срокове на връщане, за защита на потребителя. Тези "простотии" иди ги говори в някоя кравеферма - шансът да те разберат е многократно по-висок. Накрая, след всякакви проби, експерименти и безкрайно монолози чуваш "Абе ще го взема...ама тук, в ъгълчето май има одраскано". Няма смисъл на вискотехнологичния, да му обясняваш, че току що скъса заводската опаковка и тоя телефон светлина не е виждал от завода до него. Казваш му едно "Да нямаш надраскано на окото? Или някъде зад него, по-надълбоко?" Ако кажеш нещо друго, няма кой да те разбере.

Добре че не си поръчват вибратори с опция за проба :) Тогава щеше да видиш чудо на чудесата! :)

Каква точно ТЕХНОЛОГИЧНА СЕНЗАЦИЯ са тротинетките? И що винаги ги зарязват по средата на тротоарите и алеите?

Сензация на 2020 ще е ако най-накрая ако българската администрация започне да си пази IT инфраструктурата и вкарат повече дигитални услуги.

Въвеждането на ТОЛ системата

Ама тя още не е тръгнала бе. За 2020 остава.

Има много български технологични пробиви, например онзи пич който измисли робот за жена си да може да ходи, или пък изцяло българската офлайн навигация (WildMaps) за смартфони. А като анти-пробив е връщането ни с 20 години назад с простотиите около Наредба 18...

И тротинетките са измислени в България ли, че това е топ събитие? Даже не ви гласувах тъпата анкета.

Ако това са сензациите по-добре да се обявим за страна от третия свят.