Коментари - Нова версия на Tor ще затрудни службите | IT.dir.bg
назад

Нова версия на Tor ще затрудни службите

Браузърът Tor внедри нова технология, която ще попречи на службите и хакерите да преодоляват анонимността на потребителите.

Обратно в новината

Коментари - Нова версия на Tor ще затрудни службите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е вярно и нищо не е вярно. Защото както автомат с фул амуниции и спуснат предпазител може да се превърне в ръцете на маимуняк в една чудесна тояга, и както една нинджа може да изпотрепе 20 самурая с голи ръце и някои и друг трик от ръкава си така и всяка супер технология може да бъде тояга в неведущи ръце и всяка обикновенна тояга опасно оръжие в ръцете на истински боец в случая хакер. Казано иначе! Може да си ползвате линукси, частни проксита и куп други и да мислите че това ще ви оправи срещу добри хакери или системи за следене ..но не би. От друга страна можете да се ползвате Бозата с хиляди дупки в сигурността и ТОР които си е ясен на службите от висок клас и въпреки това с подходящи настроики, пачове, хакове и поблични инструменти да направите такава тактико стратегическа постройка и настроийа та и най-големите ултра спецове да видят само тъмниците в задните си отвори. Няма майтап. Знам за какво ви говоря на 1000%

И по интересното е че не ви говоря само за защити на ниво софтуер, а включвам и нива като хардуерни утечки и дупки и ниво скрита физика в която визирам следене със скаларни, торсионни,тахионни, гравитационни, хронионни и пси инфо енергиини полета!!! С последните се прави висшият пилотаж в системите за следене- разбираи човъркат ти директно в мозука и ауричните полета=психотроника. Мда има много да учите ако мислите, че проблема е само софуерен или хардуерен и в това е уловката в инфота като тези изкаравани от Сноудън. Фиксират ви вниманието само върху очевидното за да ви цакат със скритото.

Всичкото хубаво, само дето тоя Тор е проект на службите. Така че вместо да се крие човек от тях, направо им се представя гол.

С браузера тор ме навежда на мисълта за следния виц - " Руснак се обажда ФСБи пита: - Ало, това ли е новия супер сигурен и анонимен канал на ФСБ? - Да Валерий, живеещ на ул. Набережная дом 24 квартира 73, слушаме ви внимателно, споделете..... :)

Е, не мога да разбера защо му е на Калифорнийския университет в Ървайн - да разработва технологии против службите за сигурност, т.е. да може се ползват и от терористи? Този университет е и Държавно субсидиран!?

Тор по същество е капан за недоволните от статуквото и системата.

Обикновенните браузъри вършат същата раборта ако споделяната информацията е надежно криптирана.

Па аз винаги го ползвам тоя браузер като требе да псувам малцинствата у форумите. Иначе ме блокират.

Човек не може да си изпие ракията на спокойствие от нововъведения, браузъри, черчевета, андро-сийфончета, уай-ай ко тана, уи-ти и нам кой си чат, уотс-ъп-ън, и да не забравя приложението за диетата... Аре стига Сигурен бил, много сигурен бил, тра-ла-ла, Кат ви дойдат ония, ще го продадете на МикроМекия и пак ще сме в лайната! Извинявам се за досадата!

Службите имат достатъчно ресурси и капацитет да намерят, когото и да е.

ако нямат ще им осигурят още от нашите данъци

При положение, че основните спонсори на проекта са американската армия, няколко правителства и "неправителствени организации" - наистина ли мислите, че ако решат да ви следят на ниво служби - няма да могат? И това за спонсорството даже не е тайна - има си го и на сайта им.

Да мислим.

На ниво US службни разбира се, че ще могат. Но останалите може и да видят зор, макар че като чета за колко примитивни неща става дума...(рандомизация на load адреса на парче код.... ми има системи в които това е нормалното поведение от 20+години насам). Цялата MS/linux омазаност ще вземе да се окаже много по-изостанала отколкото си мислех (аз живея в друг свят, тия ги знам само като страничен наблюдател).

Какво общо има тор (мрежа от анонимни проксита) с тор браузер (браузер който е конфигуриран да ползва мрежата от проксита + разни други пинизи за да гарантира анонимността на ползващия го). Журналята да вземат и да си редактират заглавието, че стават направо жалки с тая неграмотност.

Общото мойто момче е, че е браузър който е конфигуриран да ползва мрежата от конторлинаи проксита + разни други пинизи за да гарантира уж анонимността на ползващия го, само, че не е анонимен за когото трябва минавайки точно през тези проксита.

LOL, засегнахме цензора с отношението си към средностатистическия контингевнт и ни изтри постовете :D :D .

вЕрвайте им.

Добре че света не се движи от журналисти - ще е като информационно торнадо.

Тази програма е на службите. Най-сигурни са уникалните персонални разработки.

ако си направя мой къстъм уеб браузър , колкото и елементарен да е, ще е по безопасен от обичайните?

Ако е криптирана информацията и само споделящите я имат ключа, колко дотатъпна ще е за службите? Не ги надценявай и митологизирай толкова. И те са хора и често вършат глупсти.

Е какво ще затрудни, като 2/3 от тор сърверите се хостват и контролират от службите? Има ли още балъци да се вързват на тази технология?

Извинявам се сложих минус погрешка. Да се брои за плюс!

Няма как, трябва да ги контролират. Въпросът е дали наистина нещо могат да предотвратят, или просто ей така за спорта да кажат, че правят нещо.

Дали забеляза, че новината не касае tor а браузер. Щом си толкова на ясно със собствеността на 2/3-ти от сървърите в интернет, то трябва да правиш разлика м/у сокет прокси и web браузер.