Коментари - Топ хибридът на Toshiba вече е в България | IT.dir.bg
назад

Топ хибридът на Toshiba вече е в България

Toshiba пусна на българския пазар първия в света 12,5-инчов Ultra HD 4K хибриден лаптоп.

Обратно в новината

Коментари - Топ хибридът на Toshiba вече е в България | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Йок уакаримасен, на тоя лаптоп кое му е хибридното? След като се врътка на 360* може ли при определен ъгъл между дъното и дисплея автоматично да премине от РС в Таблет режим?

3000 лева в България, а в Best Buy - $1100. Да го духат бг търговците, електроника само от чужбина.

Всичко ново при лаптопите е от шпионско по шпионско като няма значение дали е МАК, Андроид или Уиндовс ОС тъй като всички нови версии са направо бъкани от задни и предни вратички, биометрия за да те тагнат, и хардуерни обвързаности, та да е все по-сложно да си подмениш харда или друго сам. Ако няма драйвери за линукс, или ако няма възможност = драйвери за подкарване на Уин7,8,8.1 да си го взимат. Освен линуксите, Вин 7 и 8 са най-добри за хакване и махане на задните и предните им вратички. Вин 10 си е направо ужасен шпионин по подразбиране, а и след мод пак е тотално разпробит на ниво ядро, приложения и драйвери. При предните версии има шанс да ги пачнеш ниво ядро и драйври, както и да запушиш приложенията да не портят инфо и да не шпионират. Андроида и Мак са същата шпионска боза като Уин10. За да ги обеззъбиш се налага да тестваш и пачваш цяла седмица, а след това се налага да забраниш упдейтите за да не се налага след всеки да тестваш и пачваш наново.

В новите машини има задни вратиЩА в самия хардуер. Като започнеш от скаларни антенни вериги, минеш през радио линка вграден в интелските процесори уж от съображения за сигурност хаха, и стигнеш до куп тайни инструкции в самите процесори, както и в управлението на периферията ..положението без хардуерни пачове, радио екраниране+смущаване и външни защитни стени с 24/7 мониторинг на целия трафик е развносилно на ела ме изяж вълчо. Личен опит. сложете и факта, че към ден днешен ако ползвате всеки стандартен крипто алгоритъм бил тои и 2048 битов нямате никакъв шанс срещу квантовите декриптори с 1024 активни Кубита и нагоре. затова коиуто иска сигурнсот трябва да базира комуникациите си на тотално извратени=нестандартни силни крипто алгоритми които да се сменят след всяка употреба. Тогава и квантовите машини умират героиски.

Да допълня, че тагването става чрез уникални хардуерно вградени ID кодове във всеки модул на дъното или извън. Главните са ID тата на процесора, харда, дъното, мрежовите карти и радио модули като блутуда. Отделно всеки софтуер си има ID което порти при връзка със сървъри. Добрата новина е , че ако сте вещ хакер можете да прецакате тези идентификатори в движение както с филтриране на софтуерно ниво така и с пачове за модификация/филтриране на хардуерно след което ако пачнете=скопите или излъжете биометрията(камери,пръстови сензори,стил на писане,стил на работа с тъчпада и ако не го пипате самия тъч с вашите пръсти*това се отнася и до тъч екраните) то може да се радвате на една мнооого по-трудно проследима машина. Разбира се за максимална сигурност си трябват и куп други неща като ползване на хакнати връзки, лазерни линкове до тях, или хакнати WiFi+хакнати VPN+TOR+хакнати зомбита с крипто тунели до/от тях, и въобще честа смяна на тунелите + вещ мониторинг и филтрация на целия трафик от приложенията ви тъй като те могат да бъдат динамично тагвани и хаквани особенно с пуснат JS, кеш и кукита. Това е базата която трябва да владееете за да имате топ сигурност за начинаещи експерти.

Да се научат да ги правят без уиндоус и може и да си взема. За неразбралите обяснявам - рекламираните в статията софтуери да могат да работят и под друга ОС и то без да се ползват птостотии като Wine.

Сега 3 бона, а след 3 години - 1 бон - Second Hand! :)

Да са живи и здрави мангизлиите, които ще си го купят! Имал съм Тошиба, доволен съм. Само дето моите познания стигат до 1000лв., другото ми е излишно!!!

2 лаптопа Тошиба съм сменил и повече от тази марка няма да взема никакъв компютър. Не говоря за здравина а за програмите и приложенията на Тошиба, които са инсталирани и без които не можеш. Непрекъснато някакви ъпдейти, а хард дисковете са им кодирани и не става да сложиш друг и да подкараш машината. Уиндолсите и те са им с някакви специални приложения без които не можеш. Трябва да ходиш за всяко нещо в сервиз на марката, а там колко е евтино няма да ви казвам. Иначе хардуерни проблеми не съм имал, но софтуерно са под всякаква критика.

Истина.

Това е целта да не се компрометира бранда с пипане от наши гении и майсторчета.

Супер машина!