17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Силни п ишки трябват в космоса, или поне "големи топки"!

Хвалебствени статии за технически изостаналия Дракон. Вярно че това си е сензация, а АВТОМАТИЧНОТО скачване на Прогрес си е РУТИНА. За това и няма за какво да бием тъпана за нещо толкова тривиалано. Прогрес е там, но трябвало да изчака на няколко километра защото на НАСА им трябвал ДОПЪЛНИТЕЛЕН ден за скачване на Дракона. Тоест операциите по хващане придърпване и докиране на бидона наречен Дракон. Ха, ха,

Една маааааалка подробност... прогрес се скачва на коренно различен порт в друг отсек на станцията. Това не го ли пишеше на листчето?

ама явно не го фаташ? Така наречения порт от теб, руснаците още по СССР го бяха направили да е автоматизиран и само при отказ се правеше ръчно! Явно САЩ не можаха или защото започнаха да правят совалки не направиха тази автоматика и рязко минаха на роботизираната ръка , която съшност е просто дени кран качен в космоса с малко по-голяма подвижност! Но точно това е номера че руснаците успяха да го направят автоматично, а на другарите американци им трябва нагласяне и допълнително оборудване което харчи място и енергия!

А на листчето ти написаха ли че крю дракон се скачи сам?

руски аналог?Отчастна компания.

Айде, космонавтите се въртят горе и ,,могат да изкукуригат,,. Ами тия на земята -отдавна са изперкали.

червени мишки се репчеха, че само руснаците можели да качмват хора и товари на МКС....Къде ги тези мишки да коментират как се качват 40 тона на 420 км без руска помощ?

Супер, но товарът е 3 тона...

само провизиите са 3 тона...

на руснаците ,че са ти направили МКС,че да можеш да си изпратиш мишките в космоса.Че иначе кой знае след колко века ща можеш са си изпратиш станция сам!!

За Скайлаб ли говориш? 1973 след колко века е? Червената гмеж съвсем е изперкала

Всъщност, МКС е съвместен проект на много държави и е строен предимно със совалките. Това не ти го пишеше на листчето, нали?

няма да е лошо да сравним колко е товароносимоста на совалките на САЩ и тогава да църкаме! Няма да е лошо да видим и основните системи за енергопроизводство, отопление, въздух, вода и др. животоподдържащи системи на кого са разработки и кой ги е правил! А вие все повтаряте едно и също че совалките са били използвани за построяването! Забравяте че и Европа доста сериозно бутна рамо, Япония също!

Ами аз точно това написах - че е международен проект, и че совалките се качваха горе да го сглобяват. Твърдението че МКС е на руснаците е просто нелепо. Ако ти имаш проблем с възприемането на смисъла, на българските думи, аз вина нямам...

Да не гръмне пак?

Инженер или тъпанар? А може би инженер-тъпанар.

Кога товарният дракон е гърмял, че да е и пак? Или си лаем, както винаги, но от срам тоя път се пишем с друг ник а не ак47? Срам те е вече от ника ти... показателно...

Нова година е след 2-3 седмици. Тъкмо ще се изкефим на макс!

Залпът на "Аврора" продължава да гърми в главите на някои...