Коментари - 3 от планетите на TRAPPIST-1 може би имат вода | IT.dir.bg
назад

3 от планетите на TRAPPIST-1 може би имат вода

Учените са открили, че на три от планетите на звездата TRAPPIST-1 може да има атмосфера и вода.

Обратно в новината

Коментари - 3 от планетите на TRAPPIST-1 може би имат вода | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учените са открили, че на три от планетите на звездата TRAPPIST-1 MOЖЕ да има атмосфера . Ама може и да няма , фифти фифти . Е.ем ти откритието .

Животът е яко копеле. Може да съществува на най-невъобразими места. Пък и 40 св. години не са чак толкова много като разстояние. След 100-200 години ще са ни достижими.

да си прав. Но ми се струва, че прогнозата ти е доста оптимистична. За последните 50-60 години в космоса не сме постигнали особен напредък...

Изчерпваме капацитета на сегашните технологии, затова изглежда да сме в застой. Следващият осезаем скок в космоса ще е в резултат на следващото поколение концептуално различни технологии.

Защо ще са ни достижими 40 светлинни години? Ще се научим да заобикаляме физичните закони? Нашето развитие трябва да е основно в морално направление. Когато това стане физическите разстояния и космически условия няма да са ни проблем. Първо се научаваме да носим отговорност и да се грижим за ближните, после ни се поверява власт и настойничество. Власт без Божият морал е равно на самоунищожение.

Няма да ги заобикаляме, а ще ги използваме по-ефективно.

Юридическите закони може и да се заобиколят, но тези на физиката, каквито и вавилонски глупости да ръсиш - не. Обаче познанията в даден момент са частен случай на познанията в бъдещ. Пример нютоновата физика и теорията на относителността. Така че, надежда има.