Коментари - Цената на акциите на Apple достигна нов рекорд | IT.dir.bg
назад

Цената на акциите на Apple достигна нов рекорд

Капитализацията на компанията се приближава до 3 трилиона долара

Обратно в новината
| Редактор : Кристиан Антонов

Коментари - Цената на акциите на Apple достигна нов рекорд | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Апъл е номер едно, андроида е направен само да събира данните от раята

Да извикат киро и хасан да им оправят финансите, че нещо мафия...

егати подигравката с Икономиката. Продажбите им спадат с двъцуфрен процент, в Америка продават на с обещание за евентуално плащане в бъдеще (ако се появи доход), обаче разбираш ли акциите поскъпвали... Няма такъв виц

това се нарича свобода. Никой не те бие "там" за да инвестираш пари. В която и да е фирма. Отвори си собствен бизнес и инвестирай в него. И други покани за акционери. Както прави Игорь Сикорски - бащата на хеликоптерите. Затова Джон Лорд си влагаше всички доходи от " Deep Purple " в акции на Sikorsky Aircraft. Или .....ти искаш КОРЕКОМИ само за вас, "правоимащите"?

Кое спада в двуцифрен процент викаш? А? А! Ееееееее, деа и панелните отворковци!

значи вече струват колкото едно КТБ

стойността на банките не се изчислява с обема на влоговете в тях, защото това не са техни пари ... е при нормалните банки е така, при пирамидите не точно. гарантираните влогове в КТБ бяха на стойност около 3,7 милиарда лева, а общото количество изпарили се пари около 5 милиарда лева, стига горе долу за Апъл днес, или за 2 Апъла 2014 г. Не е ли впечатляващо с какви огромни ресурси разполагаме ние българите и продължаваме да се оплакваме от всичко. Е явно не притежаваме Апъл, а "какво правим с парите си?" е истински смущаващия въпрос ... в общи линии средния българин държи спестяванията си в сметка и чака банкови такси и инфлация да ги стопи.

Икономист пък не прави разлика между милиард и трилион. Всъщност ни трябват 1000 КТБ-та за да се сравняваме с Aple.

Колко си в грешка пич: Apple's latest twelve months total capital (market value) is 2955.9 billion.. в превод - пазарна стойност на Апъл след първото полугодие на 2023-та - 2. 9559 ТРИЛИОНА долара. Къде слагаш КТБ тука…..

Пазарната капитализация е свързана с продажбата на мечти. Няма нищо общо с реалната печалба. Защото броя на продадените продукти спада, а пазарната капитализация расте. Просто хората търсят нещо сигурно, в което да си вложат парите под формата на акции. Всяка компания на борсата има имплицитна и експлицитна стойност. Едното свързано с реалното производство и продажби, другото свързано с двете основни неща на борсите - страх и алчност.

Харсваш ли НРБ?

Не знам какво общо има НРБ. Може би визираш плановата икономика? Което няма нищо общо с това, което съм писал. Иначе НРБ си имаше плюсове и минуси.

Комунист се, щом казваш, че НРБ е имало плюсове

Що говориш глупости, бе пич??? Ако маркет валю на една компания е 10 000 ти за 100 ли ще я продадеш? Капитализацията на една компания в превод е стойността в момента на тази същата! Апъл в момента струва повече от целия континент Африка!