Реакцията на фондовия пазар на неотдавнашните продуктови анонси на Apple беше малко разтеглена във времето, но акциите на компанията приключиха търговията в понеделник на нов връх от януари миналата година. От началото на 2023 г. акциите са се повишили с повече от 46%, което е забележимо повече от индекса Nasdaq 100, който е нараснал с 35 процента.

Независимо от обявяването на очилата за добавена реалност Vision Pro, купуването на акции на Apple през тази година беше възприето от много играчи като сигурна инвестиция, тъй като компанията успя да постигне ръст на приходите в някои области и да запази изплащанията на акционерите в условията на спад. Увереност в бъдещето на инвеститорите вдъхват и намеренията на Apple да разшири мрежата си за търговия на дребно. Според представители на Phoenix Financial Services, феноменът Apple е способността на инвеститорите да печелят от акциите на компанията при всякакви борсови и макроикономически показатели.

Вчерашното поскъпване на акциите на Apple с 1,6% до 183,79 щ. долара за брой подкрепи и останалата част от пазара, тъй като тези ценни книжа имат дял от 7,5% в индекса S&P 500. Капитализацията на компанията в момента възлиза на 2,89 трилиона щ. долара, а психологически важната граница от 3 трилиона долара не е много далеч. Въпреки че анонсът на очилата Vision Pro не впечатли наблюдателите, експертите са убедени, че пускането им на пазара ще бъде важен тласък за целия технологичен сектор на добавената реалност, създавайки още един важен източник на приходи за компанията.