Цените на тока преждевременно затварят Големия адронен колайдер

Има възможност ЦЕРН напълно да преустанови работа през зимата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Има възможност ЦЕРН..." Да не би да има ВЕРОЯТНОСТ се чудя и защо съм редактор, като не владея книжовен бълграски език.. нито писмени, нито говоримо!

За толкова години кво откриха в тоя колайдер? Бичеха биткойни с държавен ток.

Да им дадат по едно колело с динамо и да въртят педали учените ;) Колайдера май попадна в черна дупка

Европейския съюз, Да помоли Русия за безвъзмездно дарение на ток!

Щом е за науката, ще отпуснат

всъщност Русия също е страна с процент в това начинание

Всъщност Русия е нетен вносител на ток.

Ще се отвори в Русия, там е ергия и ток не липсват...

Русия може да помогне на науката

хаха Та еба в тъпия русофилски педераст. Колко пъти си бил в русия бе лайняр?

Големият Андонов Холендър представлява тръба под земята където препускат Бизони И понеже нямат имена например Рошлю Скарамуш и д-р всички ги наричат Хикс Бизони Ако се пробие тръбата бизоните хукват да гонят блядове

тъп си като на майка си венерините джуки

1.3 теравата ток на година !!! Кой им плаща сметките на тия.

Ето там е проблема на капитализма, че винаги се гледа, кое колко струва. Е, има си и плюсове, като цици и джуки :D

Папата!

Слава Богу, тия както отваряха портали както им падне, какво ли не дойде до тука. И за малко и черна дупка да направят. Закривай.

Путин съсипа и европейската наука ей. Къде е оная калинка Неделчева дето говори за иновации, дигитализации и т.н. да им плати тока на хората.

_stankow

>>>Причината е свързана с високата цена на тока, в следствие от войната между Русия и Украйна Аха, пробутвайте си версията там, дано някой ви се хване. Ама не минава. Високата цена на тока е заради извращенията на Габриели, Бербоци и Урсули. Умело насочвани (понеже не се усещат) от интересите на чичо Сам. Енергията беше рекордна, газът достигна до $3000/1000 куб.м. още през късното лято на 21-ва, когато руснаците даже не бяха започнали да събират войската. Няма как да се извращаваш 20 г. със "зелени айдженди", с извинение, няма как да си затвориш 18 от 21 атомни централи (в Германия) и после Русия да ти е виновна. Дето години наред говореше - абе да сключим договори за 10 г. Не - западняците на борсата щели да излизат. Е, излязоха, нека са щастливи сега.

Че тока поскъпна заради зелената сделка спор няма, средната цена на тока на свободния пазар от януари 2021 50-100 лв на мегават, януари 2022 г варираше 300-400 лв на мегават, но си беше такава вече от месеци от предното лято. Лошо ли е? - да, лошо е! Дали сбъркахме със зелената сделка - може би да! Обаче поскъпването, което зелената сделка предизвика вече беше в историята си и следваше стабилизиране на пазара на новата цена ... после почна историята в Украйна. Сега септември 2022 г удари рекорд за средна цена между 900-1000 лв на мегават. Определено войната Русия-Украйна има нещо общо с това! Нова година насам няма нещо друго, което да предизвиква сътресения на енергийния пазар. $ 3000/1000 м3 го наричаш рекорд?... $ 3000/1000 м3 е под средната цена за газта за предните 5 години дори ако изключиш тази година в която цените рязко скочиха. Ако искаш рекорд върне се 2008 г ., тогава цената варираше $18-19000 / 1000 м3.

Каква е връзка ве льольо? Тъпите дойчовци горят газ и правят ток от него, щото не искат да си пускат ядрените централи. Е, наиграха се със зелен ток! Мамицата им извращенска! Това е връзката, не войната! Защото от уркаина не внасят нищо, което да им оскъпи тока! Имала връзка войната... ай ше ти се... не знае. Разбра ли, гамен?

Щерев, за пореден път показваш какъв си простак или на какъв простак се правиш за копейки. Неща за тока наистина не се внасят от Украйна, но се внасят ПРЕЗ Украйна. Руският газ минава оттам. В добавка, ЕС се инатят да купуват от Русия газ, Русия пък ги наказва като отказва да им продава, даже и да искат. Резултатът е, че купуват, от който им продаде на каквато цена каже. Хайде, обясни ми как това не е следствие от войната в Украйна.

Неудачното законодателство на ЕС ( спотови цени, борси, допускане на финансовия капитал в "търговийката" с енергоносители, зелените глупости, изкуственото принудително разбиване на вертикално интегрирани енергийни организации, отказ от традиционни източници на енергия) е причина за целия този провал, който наблюдаваме и изпитваме на гърба си днес. На всичко отгоре взеха решение зад гърба на народите ЕС стана съюзник във войната в Украйна. Нищо добро не чака народите на континента докато ЕС съществува. Нищо.

Хареса ми правилното заключение накрая.

Зелената недалновидност на Европа или Добре отиграна ситуация за да се нагушат "правилните" посредниц?

Цената на тока няма нищо общо с войната в Украйна. Тя е следствие на зелената политика най-вече в германия. Тъй като има единна енергийна сзстема в ЕС, дивотиите в тази страна се отразяват на цялата система

борбата е КоЙ напусне пръв ЕС!? САМО ЕДНА ДЪРЖАВА Е НУЖНО, и върволицата е готова!

Еленски нали щеше да изнася ток за Гейропа! Ми да им даде! Може и нобеларка да изкара, като открият Игрег-бизона!

Ток, от ядрени централи има бол. Цените са такива заради фотоволтаиците и измами.

Слава, Слава.....

важно е да скубете с дупе копривата в името на простотията

С ЕУ, се случва същото като в бг, по УнУЙ времИ.

Голяма работа. Важно е да има колективизъм и корпоративен фашизъм. Шваб каза и отсече. Лайнен рече и работата отече.

без руска газ не можем да преборим климатичните промени, а? :)

Майната и на ядрената физика, важното е на Путин да му е гадно!

На Путин му е през оня за така наречената наука. Пече му се яйце на задника.

Зимата май дойде. Започва срива в Европа.

На научните изследвания в Европа ще им сложим кръст. Населението ще стане гладно, бедно и просто.китайците ще се подсмихват, американците също, а тъпите европейци, и ние в това число, ще се бият в гърдите колко са демократични. Между другото и руснаците начело с Путин ще се смеят с цяло гърло.

Абе тоя Путин голяма работа излезе - не само премахна ковида за един ден, но спря и нАучно-техническия прогрес !

Само в Европа - без това не е екологично. Тук ще се пасат крави.

Уж Русия трябваше да страда,а каква стана тая?

какво общо има цената на корумпираните борси в талибанският ЕССсъюз, с войната в Посрайна.Загадка от висшата математика за евроидитоти.

Бахти, и Колайдера ли бил на газ?... Така де, то самото Слънце е на газ, какво се учудвам. Обаче, друго не ми дава мира: опитите в колайдера трябваше да доведат до разработки, които да решат (поне отчасти) енергийната криза. А такива няма. Не знам за какви открития се говори в статията, ама освен, че доказаха (уж) тоя хигс бозон, друго не излезе след всичките налети милиарди.

Досега яко се е лапало и крало от Русия

Да се разпада тоя противен ЕС!

А, бе където сме влезли всичко се разпада и държави и съюзи и империи, то си личи в Историята, но дано не ни натикат в Еврозоната с това загиващо евро, че и ние можем тогава да се разпаднем.

Бокобозона и го спряха !

Щом заради цените на тока ЦЕРН преустановява работа, тук - по територия Булгаристан, най-вероятно средната възраст на населението след края на зимата, ще е е 47,5 години.... Ще се подмлади нацията. Въпросът е, че ще има недостиг на земя за ровене на мат'ряла.

аз така и не разбирам какво общо има войната с цената на газа и на тока. нали казаха че газ по света в изобилие. кеф ти от САЩ, от Норвегия, от Катар, от Азербайджан. за каква война говорите и какво общо има тя. има газ, има танкери. нали искахме независимост от Русия и нейните енерго източници. купувайте газ от САЩ да въртят централите в германия и да правят евтин ток. нали това беше идеята. от тук нататък ще е така. без значение кой ще победи в тази война, от тук нататък Европа няма да купува от Русия. тоест от тук нататък това ще е новото нормално - високи цени. после ще дойде лятото. няма да има отопление, но ще има нужда от климатици за охлаждане. тогава кой ще е виновен? какво правим в следващите 5 години например. стоим гладни за да платим тока или стоим гладни но на топло.

Проблемът е, че законово цената на тока е тази на най-скъпите източници! Заради еко перките и соларките го въведоха закона преди години. А в момента най-скъпите са газовите тецове заради "4 пъти по-евтин американски газ". Затова токът расте с темповете на цената на газта. А който произвежда от други източници прави $$$$$$

да де, ама нали ни обясняваха че за Европа е по добре да се отърве от скъпата руска газ, защото по света има излишък на газ и цените ще са много по ниски. Европа можеше да купува от всякъде и няма нужда от дългосрочни и заробващи договори. нали това беше мотото и ето отървахме се от скъпата руска газ и се нахендрихме на евтината американска газ. а същите перки панели ни ги налагаха отново от Световната Банка дето ни казваха че има проекти, но ако купиш продуктите от определени фири/доставчици и ти признават инвестицията. затова имаше и фрапантни случи при които нощно време панелите произвеждаха ток на лунна светлина.

В Германия бум на фалититите със 75% ръст. И то спрямо К19 локдауните миналата година. Нищо де, екология и война добре вървят ръка за ръка. Още може. Справка Фокус или която и да е немска медия, за троловете без гугъл познания.

за по-глупавите с минусите: https://www.focus.de/finanzen/news/unternehmen/33-pleiten-im-3-quartal-die-zahl-der-grossinsolvenzen-zieht-richtig-an-vor-allem-in-einer-brancheid180381382.html

точно затова путлер трябва да бъде победен, веднъж завинаги

Путлеропобедители сте сичките. Ма като спре потока от рецесийни центаци ще му лапате дедовия:)) Ще карате колелета на място да си правите точец, щото демократичната спекула ще опоцка пенсионните фондове на ЕССР та да спаси "бизнеса" с посредниците. Както спасиха банките 2008 ма. Ма са излизане от дупката няма има. Ще сте ЗАНУЛЕНИ.

Ц-ц-ц-ц-ц, отиде си гордостта на науката... Направо се ускори с 200 и дим да я няма...

Учудва ме, че няма екоактивисти на Американско НПО (както доказаха за поколение З в Германия, че е), които отдавна го бяха обсадили..

Ама той този адронен колайдер - като не може да си намери ток, да заминава на село, да пасе овцете поне...

купих си паста за зъби

Цената на тока беше организирана преди войната, недейте лъга!

Затваряте ЦЕРН от глупост. Енергийната криза я предизвикаха тези, които предизвикаха и войната.

искам скапаната ЕК да обясни на бизнеса, след като колайдера спира, защото не можел да си гарантира цена за 3 г напред , бизнеса да го направи?!?!? ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КОЙ ИЗМИСЛИ И НАСИЛА НАЛОЖИ СПОТОВИТЕ ЦЕНИ НА ГАЗА И ТОКА, и това не съм аз! ЕС ше се разпадне когато изключенията станат повече от правилата... то се случва пред очите ни! двойните стандарти са навсякъде

тая глупост си плачеше за закриване ко ще и без пари да е тока ,сума бюджет в евро са похарчили тея слаби мозъци синдикални старчета и псевдо учени професори , кат видят че не ги бива за големи открития да не харчат народна пара поне

Това, че си тъпак и за тебе физиката е магии и вещерство, не значи, че хората не правят открития и че не са учени ;)

Всяка година, през студените зимни месеци, когато търсенето на енергия е най-високо, Големият адронен колайдер традиционно спира дейността си, за да намали натоварването на мрежата. -------- Вижте заглавито, вижте кво пише в текста! ДИРник.РУ в цялата му прелест! БУХАХАХАХАХАХА

Спират 2 седмици по-рано, тролче. Да беше прочел цялата статия. Ама много ти знае устата иначе.

вий па форумни шматоци ква файда сте видели от тоя измислен ядронен колайфдер бахти идиотщината тва

МИРНО! КРЪГООООМ! МАРШ! Ще студуваш и ти, понеже много знаеш!

Нали вятърни въртележки, соларни клетки, хамстери, въртящи педали - едно-друго?

Но пък има тъпи руски тролове като тебе! БУХАХАХАХА

чикиджи Йово?...

Тъй е то, гладът е по-силен от тока!

Баш са умрели от глад ...

Високите цени на тока НЕ СА следствие от войната на Путин в Украйна! Те са следствие на "зелените" политики на ЕС и на натрапените "пазарни" принципи в енергетиката - всичко да се търгува на разни "борси"!!!

Запад насралъся.

A тези копачите с видокартите..... кога ще им се наложи свински данък да въртят педалите да си правят ток сами

с държавен гръб направо източват язовири през частните си ВЕЦ-ове!

Всичко за хохландбандера! всичко за фронта! Науката ще почака!