Турция създаде боен дрон-камикадзе

Иновативният Simsek се изстрелва от друг, по-голям безпилотен апарат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости. Упрлавляем снаряд въздух-въздух. Какво толкова, но браво на турците не спят, ровичкат всеки ден и нощ. Къде сме ние?

_stankow

С израелска електроника, китайски части и немски двигатели турските авиомоделисти си начесоха крастата ... :) Сега се търси приложение. Още няколко години им останаха, докато руснаците не пуснат на световния пазар специализираните ПВО системи против дронове ... Работи се по въпроса. И ще стане както стана с бойните ПТ хеликоптери. Преди 20 г. се считаше, че бойните хеликоптери с ПТУРС ще унищожат танковете като вид оръжие. И какво стана - танковете са живи и здрави, хеликоптерите се позагубиха нещо ...

А ние какво създаваме?

_stankow

Отваряме моловете ! :)

Фесовете нямат никакъв потенциал да разработят произвед нещо технологично. Добре че още са в НАТО и ползват безплатно западни технологии и готови модули! На великите им байрактари турски са само колелата и боята дето са го боядисали :) Моторите са австрийски, оптиката канадска, софтуера кой знае откъде е краден и тн. Иначе са зян. Дори новия им ултра завод за муниции - снаряди и ракети е като чавдарче в сравнение с истинските суперсили. Могат да им се възхищават само наивници :)

Я виж старите снимки на дядо ти и му претърси гардероба - може да откриеш феса му.

И Ататюрк на снимките е с бомбе, но не е англичанин.....

Ганю иди и нахрани прасето ,защото за друго не ставаш ! Ганю ти за фесовете не мисли те си имат огромна армия и много мощен военно промишлен комплекс,който произвежда от стелт фрегати и подводници до ударни дронове и балистични ракети !

Сигурно си прав, ама ТЕ ПРАВЯТ НЕЩО А НИЕ .... НЕ ПРАВИМ НИЩО. ДОРИ И ТОВА КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ПРАВИМ ..... НИ ЗАБРАНИХА ДА ПРАВИМ А и най-важното - ПРОДАВАТ, А НИЕ КУПУВАМЕ.

На снимката прилича на V1 (Фау едно)

Дроновете доказаха своето превъзходство над наборната армия.

Доказаха превъзходство пред нискотехнологични противници..пред нормална армия нямат шанс..

_stankow

Като скорост, маневреност, височина, далечина на полета, боен товар, бойна устойчивост съвременните дронове едва достигат характеристиките на самолетите от ПСВ. Нямат никакви шансове против съвременно ПВО. Абсолютно. Просто ще ги разнесат така, че няма да ги забележат наземните войски ! В сутрешната сводка няма да ги пишат даже, като завали стъклопластмасата на влакна ... :)

Доста безпилотни и пилотни летят над балканите, Средиземно и Черно море. Американски, израелски, от великобритания, от Гърция, от Турция и т.н. И всите щракат кадри, слухтят, анализират. И всичко в името на европейската безопасност. Дано само вовата не натисне некое копче!

Вова ако натисне някое копче. Поне 10 000 ракети ще се и стрелят от Англия Франция Турция изреал и Америка и един господ знае още от къде разбира се към тези 3 руски града които знаеш и земята няма да я има повече. Така че няма да натиска нищо освен токчетата на мокасините си.

И турците като руснаците - все оръжия произвеждат. Нещо да кажете за курса на турската лира?

Който се опитва да се ебава с БигБрадър все е ял дървото. Турция за съжаление не можа да оцени какво и дадоха, а донякъде и тя си взе, от САЩ - технологии, силна и окомплектована армия, икономика. Нещо което и ние бяхме взели от СССР! И в двата случая като награна за вярността към идеята на Капитализма или Коунизма в нашия случай. Турция в момента е в началото на прехода, както ние през 1990- 1996 г. - яко инфлация, ако подмян на ръководните кадри, ако не доброволно то по другия по неприятен и болезнен начин. Съжалявам ви обикновенни турци. Винаги съм ненавиждал Турция, заради робсвото ни, но вас ви съжалявам обикновенни турси граждани.

Силната икономика на соца даде страшни плодове Виденовата и лукановата зими. Такава силна армия беше че генералите още им стоят недостроени вилите че свърши бетона за крадене

Турците имат производство - руснаците имат само проститутки и газ.

_stankow

Турската лира, не е ли нещо като японската - 110 йени за долар ? :D

Живеем във време в което апликация за пърдене се нарича технология, серия от елементарни IF THEN statements се нарича Изкуствен Интелект, и прости ракети копирани от държави които са ги направили преди 60г се наричат "страховити дронове", турските опити за час по трудово дето още не могът да бият България в Олимпиадите по Математика, се наричат "учени" и "технологично развитие"...жената е мъж, мъже е жена и болно дете с психо отклонения реве в ООН и "води" света към по зелено бъдеще.

Леле, накефи ме просто! Не може да бъде казано по-ясно и точно!

FFF

Човек, неграмотен си. Всяко изказване, пълно с правописни (не типографски) грешки не може да се вземе насериозно.

А ти защото си много грамотен може да ми ядеш уя

Никога не подценявай! Факт е, че в Нагорни Карабах точно дроновете Байрактар им донесоха победа. Вижда се, че са крайно ентусиазирани и продължават разработките.

В Нагорни Карабах едната страна не притежаваше не само дронове но и сносно оръжие . . . Познай коя !

С какво е по-различен от обикновен управляем снаряд или ракета?

"Турция активно разработва активно безпилотни..." - каква богата палитра от изразни средства! Личи си, че авторът е журналист с приемен изпит по български език и литература.

аз съм от поколението, което го УЧЕХА, че турците са простаци от НАТО

Каква е разликата от управляема ракета, освен по-малкия обхват и голямата вероятност да бъде свален още преди да се е откачил от бавния и много по-висока радарна апертура голям безпилотник? А й като гледам размера му, форма и разположение на перки, бая ще трябва да поработят още, за да е маневрен и ефективен. Ама бая. Като някой писа - Фау1 ама от 1943г.

Турците поне произвеждат а ти какво произвеждаш бе Ганю ?

Прилича на осъвременен вариант на немската V-1

...е, и каква е разликата в сравнение с една конвенционална управляема крилата ракета?

разликата е че е робот, който може сам да си търси целта...или да кръжи, докато оператора не реши коя е. При управляемите ракети това е невъзможно. Същевременно е евтин, за разлика от големия, който е нецелесъобръзно да го рискуваш за атаки...скъпичък е..и по-добре да го презареждаш и стреляш многократно с него, безопасно при това. Ето ви разликата

Не ми се вярва да може да кръжи. Лети си по-бавничко и в рамките на до 20 мин може да коригираш евентуално коя е целта.

Разсмя ме, направо ми оправи деня...

Просто сега е модерно да се нарича дрон.