Коментари - 16 вдъхновяващи цитата от Стив Джобс | IT.dir.bg
назад

16 вдъхновяващи цитата от Стив Джобс

Дори и тежко болен от рак, Стив Джобс – основател и лидер на Apple допреди две години – остана силен духом и даваше пример на околните буквално до последния миг от живота си. За Джобс вече са изписани книги и заснети филми, а думите му продължават да вдъхновяват хората за нови постижения.

Обратно в новината

Коментари - 16 вдъхновяващи цитата от Стив Джобс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше умен, нямаше да е умрял! Умират глупаците, както казва авторът на "Кръстникът"! Мисля, че светът ще си отдъхне след този Злостър!

Как да разбираме, желанието на преподобния Джобс, да прекара вечер в компанията на Сократ, имайки предвид славата на злокобен педераст, приписвана на последния?

Не бъркай главата с гъза! Съдържанието на двете е различно! :)

Чудят се какво да измислят журналята, че да претоплят някоя манджа. Да знаете само какви вдъхновяващи цитати има в рекламите на Johnny Walker. Само си помислете колко много неща стоят зад "Keep Walking ..." Чакай че и аз почнах като журналята :)

КАК СЕ СТАВА БОГАТ? - ЯХАШ КИТАЙСКИТЕ РОБИ ДА СГОЛБЯВАТ ДЖАДЖИ ЗА ЖЪЛТИ ЮАНИ И ПРОДАВАШ В АМЕРИКА ЗА ЗЕЛЕНИ ГУЩЕРИ ... .....

Тоя Джобс освен хитър и нагъл търговец ше се окаже и умен.....

Аз мисля, че човек трябва да е и малко нагъл, за да може да се противопостави н аисстинските наглеци. Иначе минават през теб. Под малко наисстина имам пред вид малко.

Леле. Как може статия за делото на един човек да отприщи такъв мерак за самоизтъкване. Каква комплексарщина. От Искаро по дълбоко нема.

Компютъра е моя играчка! Стив Джобс да ходи да се пързаля в хладилника!

А пък хладилника е мое творение!

Човек дори и да е умен, все някога си показва простотията!!! Запомни го!

Няма особено значение колко от казаните неща са му "авторски", повечето не са но от това не стават по-малко верни. За когото казаното е очевидно - нищо, за останалите е нещо ново. 16 е казано по по-добър начин от Деби Хари в "Die Young Stay Pretty": "Live fast 'cause it won't last". :-)

Живей бързо" няма абсолютно нищо общо с "Не си губи времето да живееш чужд живот". Сравнението ти само показва колко си далеч от разбирането и на двете.

Е да, пред смъртта всеки иска да се реабилитира, иска да омаловажи тъпите си постъпки. Изведнъж поведението му се променя от такова на престъпник в поведение на мъдрец - умилителен порив, това не го прави достоен човек.

Ех, някои балкански чугунени глави никога няма да проумеят основни и общочовешки истини. Просто не сте дорасли за тях, трябва още няколко хиляди години да поеволюирате. По- голямата част от населението на България е прекалено еснафско и ограничено за източните философии, които Стив Джобс е изповядвал.

Какво е изповядвал тоя усар, изповядвал е само зелени гущери! Не е възможно американски невежа да бъде обладан от висша ентропия и да овладее източна мъдрост! Не става!

Тези му мисли не са от последните 1-2 години. Повечето са от над 5-10 години.

За мен няма смисъл да бъда най-богатият човек в гробището.

това, червените ако можеха да го разберат ...

Или Боко... най-вече :)

то не че са измислени от него някои мисли, но понеже е прочут и изричайки ги, то минават във времето за негови:) ето веднага ми идва на ума: човек и добре да живее - умира, и друг се ражда, и т.н. от хан омуртаг:) обаче как да сме сигурни, че той е креативен и е измъдрил тези слова? може някой друг да ги е приказвал насам-натам:)допаднали на хана и той започнал да ги приказва:) и понеже е голямата работа, то ги изтипосали на камък, а този, на който принадлежат го духа:) иначе т'ва за пирата ми допадна, а и на джобс му е допаднала мисълта, понеже си е пайрът оф да силикон валей:) чист крадец:) краде код и продава, краде хардуер и го продава:) ако гледаш чужд код и хардуер за свой проект, който не е с комерс цел си е взаимстване, обаче като вземеш да го продаваш, то си е чисто крадене:) ай лека му пръст! не ме впечатляват тези "негови" умозаключения...

Почина Стив Джобс, пионер в създаването на компютър като страхотен затвор, направен да отнеме свободата на глупаците", написа Столман в своя блог.

Брех, чудно как ми е ограничил свободата пък на мен. Сори, ама не всеки е хипи, искащо да работи за без пари и просто да подарява всичко на другите. А след смъртта на човек да се изцепиш толкова неадекватно и неоснователно показва що за човек е тоя Столман.

Незнам как ти хрумна идеята че някой в IT индустрията работи безплатно? Въобразяваш ли си наистина че си по добре платен от Столман?

Ами нещо подобно от Samsung има ли? Ще се радвам да го споделите

Ми прекалено облъчено звучи не е за мен. Секви маркетингови термини и продуктови простотии вече ми звучат тъпо

Тогава си отбележи това: 16. Вашето време е ограничено, така че не го губете, живеейки живота на някой друг.

Ал

16x Това наистина е велика мисъл

Това означава и да не четем книги ?!!!??? Да не "влизаме в положението" на никой, дори и близък човек. Разбира се не бива и да се прекалява