Коментари - Учен: Ще еволюираме в различен биологичен вид | IT.dir.bg
назад

Учен: Ще еволюираме в различен биологичен вид

Учен твърди, че човечеството ще еволюира в различен биологичен вид до 2050 г. в резултат на радикално новите технологии, поведение и естествен подбор.

Обратно в новината

Коментари - Учен: Ще еволюираме в различен биологичен вид | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се надяваме, че световният управленчески елит ще забрани тази дигатилизация на човечеството, живата природа трябва да оцелевя,а не да се превръща на изкуствено материална (Вселената така и така е наситена с безчувствен материал), та макар и дълговечна. Та нима да допуснем конкуренцията между фирмите и учените да ни навреди на цивилизацията?

Така и отказват да видят истинските причини за тези тенденции, които се излагат в спомената книга. Накратко разменят местата на причина и следствие. И това се прави умишлено (плод на целенасочена манипулация), за да не се осъзнават масите какво всъщност става. Основната причина за намалената раздаемост е по-сигурния и по-комфортен живот, което потиска естественото действието на инстинкта за продължаване на рода като основно средство за неговото оцеляване. Затова в миналото са се раждали толкова много деца макар и сем. да са били необезпечени материално. Никой не е мислил дали ще може да ги отгледа и образова и не са си посипвали главите с пепел, когато много от децата са умирали невръстни. Колкото по-примитивен е човек, толкова по силен у него е инстинктът да се "съхрани" чрез поколението, което съдава, толкова повече се плоди. И обратно, колкото е по-развит: образован, интелигентен, с висок социален статус, толкова повече този инстинкт за продължаване на рода закърнява. Защо търсите под вола теле, а не кажете в прав текст истината (в нея няма нищо страшно и ненормално) , защо гениите, най-общо казано, по принцип не оставят поколение. Само не давайте за пример изключенията, защото изключенията доказват правилото.

Всичко от което се състои вселената притежава свойства. Те подлежат на промяна, която се определя от други свойства и така до безкрай. Разумът също е свойство. Живата материя също е свойство. Еволюцията важи само за живата материя. Създаването на жива материя от не жива също е свойство. Следователно отговорът на въпросите се крие в изясняване на това какво е СВОЙСТВО, ВИДОВЕ свойства и т.н.

Тя виртуалнат ареланост е започнала от много отдавна . Нарича се религия! Други пък са я докарвали с наркотици , но пак е тръгнало от местните вярвания и религии. Тъй че в това отношение виртуалната реланост е отдавна

тия учени така и не разбраха, че не човек е произлезал от маймуната, ами обратното - маймуната от човека. И все повече и повече маймуни произлизат всеки ден.

Дано науката да не е толкова загубена, за да сътвори такъв кошмарен свят. Хора с изгубени корени не са вече хора за зомбита.

А този кой му каза, че сме произлезли от маймуните!

За теб специално няма никакво съмнение:)

дрън дрън, дрън, турлю гювеч от шизофренични мисли.

Но ние българите- естествено 25 години по-късно!

Хомо советикус

Добре , че вие разбирате повече от хората дето учат , то човек ако можеше да си изхранва прехраната с дървена философия България щеше да е първа финансова сила в света.

Доста смела фантазия. За да се прояви селекционния натиск на средата са нужни няколко десетки генерации.

Всъщност такъв принцип не действа в природата на висшите организми. Защото промените са толкова незначителни, че на фона на общият шум от случайни фактори не дават никакво предимство.

Макар и твърденията в статията да са повече или по-малко спорни, лично според мен следващият качествен скок в науката ще е в сферата на биологията и медицината.

Да бе, да. За 30 години? Жалки последователи на Мичурин.

По-скоро на Лисенко!

Не знам дали човечеството ще еволюира за мен по скоро ще изчезне, ако продължим да на растваме и да рушим с такива темпове.

Някои хора в някои държави може, но ще е различно - ако в САЩ ще има хора-компютри, в Ивицата Газа ще са хора-бомби.

Това футуролозите и астролозите учени ли са? Че с такива е пълно в кръчмата ни на село.

Разликата между наука и креационизъм успешно е представена в мотото на шеговитата църква на пастафарианците относно техния бог, Летящото спагетено чудовище: "Това, че няма доказателства за него, не значи, че то не съществува":))

Изписала си маса глупости - даже не загря какво точно ти казах. Първо - "цялата ни съвременна наука" не означава, че е стигнала грандиозно ниво само защото е съвременна. Не знам каква точна логика вложи в това, но както и да е. И не, не сме отишли по-далеч от отразяването на явленията; това е все едно да се научиш да работиш добре с компютъра и да кажеш: "Уау, аз съм програмист" и после от това пък да направиш умопомрачителния извод, че Бил Гейтс не съществува (защото, видиш ли, ти вече си разучил уиндоуса). Във фундаменталните въпроси, науката, поне засега, е меко казано безсилна... Така, после - природните закони, които действат при атоми и молекули съвсем, ама съвсем не обясняват нещата при биологичното ниво. Повтарям - биохимичните реакции не могат САМИ ПО СЕБЕ СИ да разгърнат завършения организъм. Между тях и завършения организъм има информационна пропаст, която се запълва от нещо друго. И това нещо е отговорно за изграждането за цялата невероятно сложна структура, която наблюдаваш всеки ден в огледалото... А за спагетеното чудовище - ами да, щом нямаш нито потвръждение, че съществува, нито такова, че не съществува, трябва да си готов да мислиш с отворен ум.

Хехе, масата глупости не съм изписала аз. А акцентът, както "не загря", не е върху "съвременна", а върху "наука" - защото науката, истинската такава, е доста повече от емпирика. Науката, освен това, е нещо съвършено различно от вяра /в нейния чист вид/, което визирах с примера си относно Спагетеното чудовище и изопаченото смесване на двете понятия. А на бруталното ти неведение относно "биологичното ниво" би се изсмял всеки интелигентен креационист. Такива има и аргументите им са далеч над "нивото" ти, а изказвания като твоите само ги дискредитират.

Широко налагано клише е, че креационизма и науката си противоречат. Креационизма си противоречи единствено с псевдонауката, стояща зад еволюционната теория, с която безобразно се индокринизират хората от ранна детска възраст още в училищата, когато още не са развили критично мислене. В действителност по безспорен начин точно науката в днешно време доказва наличието на интелигентен дизайн в природата и нейният създател Твореца. В действително креационизма стъпва твърдо на съвременните постижения на науката в областите генетика, микробиология, физика, математика и др. Не виждам никаква логик в думите ви, освен желание да се присмивате от глупост и душевен дискомфорт на различно мислещите.

В интерес на истината, има и по-напредничави креационисти. Но те са напредничави именно защото не се противопоставят на достиженията на науката, в това число на еволюцията, която, както вече писах, отдавна вече не е теория, а научен факт. А относно "интелигентния" дизайн на всичко, помисли: интелектът като такъв е функция на природните закони, а не тяхна първопричина. Така че, дори да поддържаш идеята за творец, си дал доста неудачен пример. Това, наред с непознаването от твоя страна на елементарни правила за пълен и кратък член и пунктуация и обидите спрямо непознати за теб хора, далеч не те прави "различно мислещ":)

Чудесата на Бог през погледа на науката. Origins TV в youtube.

Още от сега се виждат мутантите - 120-килограмови космати чудовища на по 13-14 години със слушалки в ушите и iPhone в ръка - абсолютно индиферентни към околния свят...

Тези видения на този модерен алхимик никога няма да се случат, но нищо не му пречи да си фантазира. За да се разсеят масовите заблуди по отношение на произхода на човека и неговото бъдещевввТочкаseekfindТочкаnet/DNAISPROOFOFCREATION.html#.VBQI09xm7y

Колкото е имало преход от човекоподобната маймуна към човека, толкова и това ще се случи. Модерният шаманизъм понякога излиза от контрол.

А-а, да не обиждаш шаманизма! Той си върши чудесно работата! На днешно време е много по-добре и по-безопасно човек да отиде на шаман, отколкото да тръгне по доктори...

Не познаваш ли свързващото звено между човека и маймуната?

Да не намесваме бг политика, моля ви.

Stefan

Здравейте, Тези са познавачи колкото съм и аз. Стига да са чели книгите и разказите на Айзък Азимов които са писани преди 65 години. Например само някой от неговите разкази, Стоманените пещери, Голото слънце, Аз роботът или пък книгите му за Фондациите. Тези само преповтарят неговите идеи. Благодаря, Стефан Дамянов

Перспективата не е добра за живот. Мисля, че озоновият слой отново ще се отвори с още по-голяма дупка. Освен това роботите ще ни създават проблеми.

Да... ще им свършват батериите точно в сюблимния за дамите момент...

Нали има UPS, бееее!

Добре че няма за ме има след толкова години.

Много по-далече сме докато дойде това време. Те тия дето живеят във виртуалната реалност и на компютрите не се размножават по много и са малцинство в сравнение с тези които живеят в истинската реалност и раждат по много деца.

Ами като гледам, кои се размножават по много и възпроизвеждат същества с речников запас не повече от 100-тина думи, жална ни е майката. На изчезване сме! Човешката раса вече отдавна върви в обратната посока на еволюцията.

Хехе. Всеки си мисли, че неговата посока е правилната. Включително и ти. Що мислиш, че точно ти си на правилния път на еволюцията? Може пък да си просто едно недоразумение, което скоро природата ще коригира. Изрод един вид.

Преди да се правят подобни претенциозни прогнози, първо трябва да си отговорим на въпроса как се е зародило човечеството (теорията на Дарвин отдавна е загубила своята стойност); какъв е замисълът на неговото съществуване и оттам какво е неговото бъдеще. Не може от от съществуващата реалност да се извличат предпоставките и основанияата за нейното съществуване и обяснението за онова, което се случва. За това трябва да се излиза от нея, тя да се превъзмогва...и това е единственият начин да получим достоверно знание и разбиране за това , което представлява света. Така че такива прогнози имат за предусловие именно това и без него усилията ни ще са напразни.

Нещата , за които говорите са видни от доста отдавна. Нищо ново не казвате. Днешните 40 год. са вчерашните 29 год. Това са нормални ппоцеси, сварзани със скъсването на връзката съсъ земята (земеделието) и отдаване на занимания свързани с умствен труд. Но не правете прибързани прогнози, защото всяко развитие и променя са свързани и с обратната тенденция: дуалистичната същност на света, която осигурява съществуването и рзвитието. Така че по-внимателно с прогнозите. Ние от задругата можем за благото на човеците да ви изчетем една безплатна лекция, стига да умеете да слушате и да възприемате.

опаа са се сетих за дискавъри,е те нали казаха че имало русалки и морски и хора и си прават гавра като им кажат че филмите им немат нищо общо с истината,пазете се от мегалодона че хапва за закуска танкери и сини китове хахахаха

Май точно учените бяха доказали че земната пчела неможе да лети.

Е да де, ама нали Виктор Гребенников ги разобличи? Тоя, дето му скапаха антигравитатора после...

и кви маймуни кви 5 лева,отдавна е ясно че не произлизаме от маймуните,и хората съществуват от милиони години,ма не са гоогле очилата за 10 години ша създадат невероятно нов биологичен висш интелект или вид се ми е тая,бах и рекламите и глупостите

да ги турат на шимпанзетата па да видиме дали че станат хора хахаха

Хехе, и откъде "е ясно", цитирай достоверен научен източник...или може би просто звездите ти го говорят:))

Не става само с един източник. Трябва да се позанимаваш с въпроса за да разбереш, че еволюцията е една голяма лъжа - или поне в този вид, в който ти я представят днес. А колко находки има, които доказват, че човечеството е невероятно древно... заемат цели складове. Защо се крият обаче е друга тема и е също толкова обширна.

тва че на учените са им се смалили половите органи не мисла че е голем научен напредък

Ами то, ако върви така, скоро титлата "учен" няма да е никак престижна...

кви са тия глупости роботи,капацитет на мозъка,е как ша стане тая работа като те дори немат идея как работи мозъка,те една паяжина не могат да копират та какво остава за мозъка,там никога нема да разберат за какво става въпрос,само се пишат глупости

Да, още повече трябва да се отбележи, че невронните мрежи не могат да реализират явлението мисъл, колкото и да са мащабни - те са просто един механизъм. Та тук става въпрос за явление много отвъд нашето разбиране, на съвсем друго равнище.

Това звучи прекалено невъзможно!

Да живее тинтириминтирастичният тинтириминтирантизъм...

На тебе идиотизмът отдавна вече те е хванал.

От няколко хиляди години човека деградира на генетично ниво, трупайки със всяко поколение все повече генетични грешки. Бума на вродените и злокачествени заболявания не е случаен. Не знам този учен за каква еволюция говори. ДНК не може да функционира без стотици съществуващи протеини, но протеините се произвеждат само чрез ДНК с асистенцията на много сложни взаимодействащи си протеини. Следователно компонентите на тези сложно функционираща система трябва да са се появили едновременно. Това предполага сътворение. Някои от тези необходими протеини служат за декодиране на ДНК, други за навиване на ДНК по сложен компактен начин (хистонни белтъци), преписване на част от ДНК в носеща РНК, която да бъде прочетена в рибозомите, където се синтезират протеините. Тези системи, които се срещат във всяка клетка, са изключително сложни и взаимосвързани. Един от най-изследваните протеини в бозайници, включително и при хората, се нарича р53. Той се свързва с хиляди места по ДНК , влияе на растежа на клетката, смърт и, и нейната структура. Този протеин се занимава с фертилитета и ранното ембрионално развитие. Той също така предпазва от рак чрез ремонт на ДНК, потиска тумори и убива генетично увредена клетки. Как може ДНК да оцелее, ако го няма вече наличен протеин p53 и многобройните му функции? Във всеки човек десетки хиляди гени са повреждат ежедневно! Също така, когато една клетка се дели, ДНК понякога се копира с грешки. Всеки организъм има техника, която идентифицира и ремонтира повредени и неправилно преведени ДНК. Без такива ремонтни системи, организмът бързо ще се влоши и ще загине. Ако еволюцията се е случила хипотетично, всеки организъм би изчезнал, преди тези механизми за възстановяване на ДНК да могат да се развият. Сложността на живата клетка е зашеметяваща, което говори, че случайни процеси никога не могат да я синтезират.

Става въпрос за социална еволюция

Само технологиите са променят. Човека си е все същият откакто броди по белият свят.

Когато човек не може да си обясни нещо по-добре да замълчи, отколкото да говори глупости.

Кое точно е глупост и кои са класиците? А те разбирали ли са от микробиология, генетика, информатика или физика?

О, необятни джунгли на българската граматика, как да не се пообъркаш...

Абсолютно си прав, случайни неща във Вселената няма. "Бог не играе на зарове" е казал Айнщайн. Но същевременно нищо не е планирано и предвидимо, това пък произлиза от принципа на неопределеността, изведен математически от Хайзенберг. Това е основен принцип в квантовата механика, който е залегнал в основата на най-съвременните технологии, компютри, телефони и т.н.

На тоя учен ще завидят и Дарвин и Ленин - еволюция на човека за 35-40 години си е направо революция...

ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ВИХРИ ГРОЗНАТА ЦИОНИСТКА ПРОПАГАНДА ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ И ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА БЕЛИЯ СВЯТ С ПОДОБНИ ФАНТАСМАГОРИИ. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ БУМ НАПРАВИ ВСЕКИ ЧОВЕК ВСЕ ПО- ЗАВИСИМ ОТ ВЛАСТТА НА НАЙ- БОГАТИТЕ И ИМ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА КОНТРОЛИРАТ ИЗЦЯЛО ЖИВОТА НИ. ОТ МНОГО ТЕХНОЛОГИИ МОЖЕ ДА ТЕ ХВАНЕ РАК ОТ УПОРИТОТО ОБЛЪЧВАНЕ НА КОМПЮТЪРА, А НЕ ДА СИ УДЪЛЖИШ ЖИВОТА. ТЕ И ПРЕДИ 20-30Г. СИ МИСЛЕХА, ЧЕ ПРЕЗ 21В. ЩЕ СЕ ДВИЖИМ С ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ ПО ГРАДОВЕТЕ, НО НЕ СЕ СЛУЧИ.

Абе тея учени на ква дрога са?

mar

жените раждат по-късно не защото съзряват полово късно а защото правят съзнателен избор за това в зависимост от социaлната среда.

Днешните хора, вследствие на "неестествения" живот, който водят, съзрават доста по-късно от хората отпреди 60 год. За дас се убедите в това и да не приказвате недомислия , вземете снимки на вашите баби и дядовци и сравнете какк са изглеждали 60 год. тогава и как изглеждат днес.

Недомислици приказваш ти - какво разбираш под полово съзряване, я обясни? Нашите баби и дядовци са "съзрявали" по-рано, просто защото не са имали особено голям избор в начина си на живот. Освен да се задомиш и да си гледаш нивата (и децата), какво друго можеш да правиш?

Любопитно ми е как ествственият подбор ще доведе до смаляване на половите органи.

Жените ще раждат на 4 годинки и съответно децата им ще приличат на тях...

Хайде де! От векове сме в еволюционна регресия. Не сечете горите! Ще ни трябват!

не беше ли да умиргат непригодните в условия на изолация на групи и при премахване на изолацията оцелели да се конкурират в по богата среда. и днес има изолирани маси хора лишени от основни ресурси за живот. техния избор е бързо възпроизвеждане. единици от тях отиват в богати държави със закони и конкуренция. т.е - едни еволюират, други ги използват за да живеят дърти и бездетни, докато изчезнат като динозаври. колкото на едно място раждат по късно, толкова другаде повече умират по млади.

Всъщност аз смятам, че сценарият за развитие през следващите десетилетия и столетия е показан във филма "Идиокрация". И единствената корекция е, че бъдещите поколения ще бъдат от повече мургави и негри, Но все пак имам надежда, че Бог ще бъде милостив, и простотията, и агресията ще намалее силно!!!

Да отбележим - това важи за западния свят. Ако не промени сегашния си гибелен курс, давам му най-много десет години, и ще се превърне в развалина. За съжаление, хората там не реагират по никакъв начин - те масово са тъпи консуматори, приспани с псевдо-демократичните приказчици за толерантност и евроценности.

То и на изток са тръгнали по - същата писта. А и западният свят е произлязъл от изтока и е както се вижда не се справил с основните, древни проблеми, кото ги е имало и има до днес на изток. Основно проблем си остава посредствността във възприятията. Тя е необходима за развитието и общуването между хората. Всички жени я притежават и им е развита много повече отколкото при мъжете , които я имат. 95% от мъжете също я имат. Тези , които не 'страдат' от посредствено възприятие и са непосредствени в наблюденията си, общуването и осмислянето са хората , които водят всички напред. Но за да се реализират се искат много предпоставки- ген, среда, разбиране, образование и много късмет. Примерно, като цяло децата са много непосредствени в общуването и възприятието на света. Затова имат импулс и се справят добре с много неща. И после това се загубва. по- бързо или по- бавно. Та и този футуролог е посредствените. Той прави заключенията си за днешните хора и изводите за следващите на база поведение. Но поведението НЕ Е човекът в същността му. То е следствие на много неща включитело и най- вече на същността на човека, НО не същността му :-)

Dobromir Dimitrow

Да, казаното от "учения" важи за западния свят. Аз внесох корекция за останалата част от човечеството. И считам статията за опит за тъпа шега

Ох, дир, моля ви престанете с подобна помия - някои хора тук наистина се връзват. Престанете да публикувате умотворенията на хора, които са прекалили с филмите и трансхуманисткото плиткоумие.