Коментари - Футуролог: След 30 г. ще учим с хапчета (видео) | IT.dir.bg
назад

Футуролог: След 30 г. ще учим с хапчета (видео)

Известният футуролог Никълъс Негропонте предрича, че до 30 г. хората ще започнат да учат чужди езици само чрез поглъщане на специално хапче.

Обратно в новината

Коментари - Футуролог: След 30 г. ще учим с хапчета (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите ..... заслужаваме си управляващите - и те тъпи, задръстени ....

След 30 години чуждите езици ще бъдат последното, което човек ще иска да научи. Машинки ще превеждат симултантно и писана и говорима реч от всички езици на всички езици. Тогава хората ще трябва да знаят как и къде да търсят иформация, а не да я запаметяват. Човек се различава и винаги ще се различава от роботите и компютрите не по количеството информация, която натрупва в мозъка си, а по способността си да се самоусъвършенства, вкл. и чрез изполване на роботи и компютри и това се нарича цивилизация. Тя с хапчета не се постига!

Не бъди толкова сигурен; Машинният превод има теоретични пречки, които не могат да бъдат преодолени поради простата причина, че компютърът не може да превежда по смисъл.

Е тогава съвсем ще изкрейзи хомо сапиенс,добре че у нас всичко върви с 200 години заъснение,та да остане и някой нормален.Макар че много не вярвам на тази идея за хапчетата.

Пак ли глупости бе, не ви ли омръзна? Това е направо ненаучна фантастика и никога няма да стане. Вие имате ли си напредстава какво сложно нещо е мозъка, каквпо нещо е езика и колко години трябват да се научи? Писна ми от смехотворни твърдения изказвани със сериозен тон. То че не можете да си повишите интелекта е ясно, ма айде образовайте се малко преди да пишете глупостите на някакви откачени типове.

Интелекта може да се повиши, но с трениране на мозъка с мисловна и творческа дейност . Не с хапчета. Смехотворно е някой да си мислят че всичко може да се купи с пари. Толкова нелепа идея буди единсвено съжаление.

винаги по трудния начин... само защото някой не иска да повярва че освен секса пиенето и чалгата може да има и други чудеса:)

То и сега има такива хапчета, но помагат само за френския.

значи тогава алергичните ще са най-големите тъпаци!a футурологa да намери малко по достоен начин да си изкарва парите

Хаха, ПОСЛЕДНОТО нещо дето бих учил с хапче е английски език! То ако имаш достъп до истинско знание, мордорските вулгарности едва ли ще са ти нужни.

Толкова ГЛУПОСТИ в една статия... чак е шокиращо! Те и след 300 години няма да разберат и частичка от това що е мозък. И след 3000 години няма да измислят лекарство ама истинско, действащо срещу проста хрема... Абе то добре, че Земята както върви няма да изкара изобщо още 30 години, че иначе ще е един живот-болка, дето на никого не бих го пожелал :(

този който предсказва толкова нека да познае числата от тотото

Какви 30 години? Аз и сега пия едно хапче с нарисувана звездичка на него, и започвам да говоря на всички езици на земята :) Лошото е, че като се наспя и ги забравям. Хихихи

Преди тридесет години имаше едно унгарско анимационно филмче - "Семейство Мейзга", фантастично беше. Та там едно старче на главния герой едни таблетки, за да научи езици и разни др. Та идеята е стара, но дали ще се реализира изобщо???!!!

Що не? Вече чукаме с хапчета ("Виагра"), що и да не учим с хапчета?!

Това ми напомня за един виц: Бай Тошево време, в град Каспичан в читалище "Пробуда", виден комунист от ЦК на БКП говори за бъдещото. - Другарки и другари, след време като изградим комунЪмА няма има нужда да се храним, само ще пием по едно хапче и това ще е. Бай Иван от втори ред, вдясно на пътеката пита: - Всичко е ясно, само не разбрах, хапчето преди и след ядене се пие?

След 10г ще има толкова изпростели хора, че въпроса -"Ти днес пи ли си хапчетата"- ще има съвсем друго измерение...

Трудностите и предизвикателства които трябва да посреща човек карат организма и мозъка му да се адаптират към тях и да стават по-ефективни. някой заспали гени се включват а други се изключват и мозъка придобива нови възможности. Човешкият организъм е уникална биологична машина и се адаптира бързо към промени на средата. Интелекта на един човек не е даденост и може да се развива в широки граници в зависимост от мисловните стимули и естествената храна. Ако обичаш един човек, не му предлагай такива "удобства".

Първо интернет и Гугъл, после :Да учиш с хапчета или ... Началото на голямото затъпяване - -без идеи, съзидание и творчество, попивателни на информация !

удрям едно шише коняк и почвам

да рисуваш шедьоври по плочките на кенефа..

Тази тема е твърде сериозна за дир-а и ще дам подобаващо мнение. След 30 години голяма част от пишещите тук наистина ще се учат да правят елементарни неща с помощта на хапчета. Не изключвам и себе си!

Че то елементарни неща и сега можем да си правим бе - много по-бързо, отколкото ако чакаме въпросните хапчета да подействат. А иначе темата не е сериозна, леймърска си е; смешно е да обсъждаш какво ще стане след 30 години, при положение че днес дори не можеш да обясниш най-елементарния мисловен процес (и дори не говорим за хората в случая).

и аз мога да дам изключително точна прогноза - след 30 години всички дето пишат тука ще гълтат хапчета за сърце. А чичото от снимката най-вероятно няма да е жив.

Сложих ти минусче защото мисля, че някои от драскащите тук няма да са живи след 30 г

Явно като спре да се вдига самолета и учения само за хапчета си мисли.

Ха дано. Човек губи толкова време докато се изучи, че не остава за поживее и да приложи наученото. Не говоря за тъпунгерите, които едвам избутват до 8и клас, а за наистина способните, които учат по 20-30 години, че и цял живот. Ако знанията влизаха по-лесно, светът щеше да е много различен.

Според мен грешиш. Човек може да прилага веднага наученото. Не е необходимо да завършва и да получи официален документ за да се възползва от знанията, които е придобил. И самият процес може да е загуба на време само за човек, който не оценява смисъла на този процес.

Зависи какво се учи. Математика, физика, английски, немски - на хапчета. Виж за "Кама Сутра" все пак бих предпочел лабораторните и семинаните упражнения

Едно врее милиционерите много се заяждаха със студентите. Седи си в парка един студент, яде ябълки. Наблизо милиционер го гледа, ама се прави че не го гледа, а чака студента да си изхвърли огризката, за да го глоби... Да, ама студента изяжда и огризката. Втора ябълка та, трета... Накрая милициоонера озадачен отива и го пита защо ядеи огризките. А студента обяснява че това е стар студентски трик - в огризките са семките, а от тях става по-умен. Милиционера иска едни семки, обаче студента му ги продава за 5 лв. Милиционера глътва семките и в един момент му просвеетва: "Чакай, бе аз за тия 5 лв колко ябълки щях да си купя, и във всяка ябълка по комплект семки..." А студента му казва "Видя ли? Изяде на една ябълка семките и взе да ти идва акъл"

Ще им се на пъпчивите другите да гълтат хапове за английски. Ама те нали са най ще гълтат хапове за маймунски и пак няма да се разбират със света. Ами ако искаме хапове за китайски? И прескочим техния английски маймунски.

м?

Сега остава да наблъскат реклама в хапчетата...

Всичко, което отнема на човека свободната му воля и право на избор е с отрицателна полезност. В съвременния свят се наблюдава тъкмо такава тенденция: превръщане на човек в консуматорско същество и роб на "удобствата" на материалната цивилизацията. Колкото по-малко сме зависими от тези удобства, толкова по-истински хора сме. Свободата е най-висшето състояние и най-голямото благо на отделната личност. Но както гласи поговорката: "Колко малко му е нужно на човек и колко много, за да разбере това." неизв. автор автор

Явно си в тоалетната защото има ехо :)

а хапчета за оная ми работа ще има ли че нещо хич не я бива напоследък

Има вече...

Човек винаги трябва да преценява когато му дават нещо, какво ще му вземат. И струва ли си размяната. В природата процесите винаги протичат двупосочно. Получавайки нещо, нещо друго ти се отнема. Няма вариант само да вземаш и само да даваш. Така че умната.

Абе, къде се учи за футуролог. Сладка ми се види тая работа - плещиш си глупости за живота какъв щял да бъде , когато вече си умрял и ти плащат.

Ти намери къде има свободни места за футуролози (както казваше бате Енчо от "Кой е по-по-най"). Аз съм си роден футуролог. Каквото съм предсказал досега - всичко се е сбъднало! Ама никой не ми е дал и лев за това!

Е,ма сертификат...сертификат,а!? Имаш ли!?

Ако продам велосипеда, ще стигне ли за хапче, с което да се обуча за космонафт (астронафт, тайконафт), че да духвам от тази загубена планета?

Еал съм му майката аз на тоз живот, качвам жената и ставам ПИЛОТ

аз познавам една в махалата, като се наблъска с хапчета говори чужди езици но никой не я разбира

Трябва и ти да вземаш от тези хапчета. Хах ха

Човек трябва да полага усилия за да постига целите си и да израства като личност и в духовно отношение. Лесните неща са от недоброжелателите му. Едно хапче може да те направи по-умен само в сънищата на някой патологичен мързел. Когато товариш мозъка с умствена дейност, той развива потенциала си по естествен начин и запазва възможностите си по-дълго време. Не случайно много учени и хора на изкуството живеят дълго, защото удоволствието да твориш и да измисляш нови неща ти поддържа духа и тялото в кондиция.

Този модерен пророк и такива като него забравят обаче нещо много важно. С какво всички тези чудеса на тех. "прогрес" правят човека по-добър и по-съвършен в духовно и сега тех. джади колкото дланта, които позволяват от най-затънтената джунгла да комуникираш с целия свят. Отдавна се клонират хора и тези клонинги са сред нас, макар че затова в пресата не се говори. Вижте в какво се превърнаха младите хора с техните ай-пи- фони и пр. зомбиращи устройства. Да не би да станаха по-умни и по-знаещи, по-духовни и съвършени като индивиди. Точно обратното. Зомберането върви с пълна сила. Така че когато се правят такива прогнози и предсказания , трябва де се казва и смисъла от такива постижения за човека. Човек не трябва да става роб и машина, част от друга машина, а да запазва човешкото в себе си и то да бъде водещо, а не тех. чудеса. Защото едно от предсказанията, направено преди години, визира тъкмо това: с темповете и насоката, в която човек се развива технически, съществува реалната опасност машините на унищожат човека!...

Приятел, има вярно в това, което си написал, ама на места си прекалил с филмите. Между бълнуванията на подобни "футуристи" и реалното ниво на науката и технологиите има доста голяма пропаст, така че не се безпокой.

Всеки има право на мнение, но не трябва да се изказва самонадеяно за неща, които не знае или не разбира. Тези приказки по принцип отдавна вече нямат стойнос. Човек трябва да се интересува, да чете, да търси информацията (условието разбира се е да знае най-вече англ.), да сравнява различните факти и информация и т.н. Между другото от т.нар. научно-фантастични филми може много да се научи, защото повечето от тях са свого рода подготовка (conditioning) за нещата, които описват. Има например едно филмче със заглавие "The core". Това филмче на практика описва проблемът, пред който сме изправени сега с драстично занижените стойности на магнитната решетка на планета, чието поле ни предпазва от убийствената радиация от космоса и стойностите на това поле са в пряка зависимост от въртенето на желязното ядро 8сърцевина на планетата. Колайдерът в Церн се опитва тъкмо това да направи(а не глупостите с откриването на бузона, служещи за отвличане на вниманието), което е представено във филма, но по друг начин. Колкото до човешките клонинги, както и други "чудеса", те отдавна са реалност. Това че не ги знаете, или не искате, не означава , че не същестуват. Светът не е това, което изглежда и ни го представят!...

какво ти пука? като всички стана зомбита - грабваш една резачка, пушка или каквото ти хрумне и започваш да спасяваш света от немрящата напаст... компютърни игри не си ли играл?

В близко бъдеще, но уви не достатъчно близко... Хапчето за висшето сигурно ще е скъпо, иначе всички ще станат професори...

Ами то и сега дипломите за висше образование се раздават достатъчно лесно...

Ех, само глупости в раздел наука и технологии... Това твърдение е толкова нелепо, че дори не си заслужава да се оборва. А "ТЕД" все повече ми пада в очите, явно е контрапункт за всякакви псевдо-учени. П. С. Впрочем, статията е стара, беше в английския печат преди повече от месец.

Чели ли сте приказките за Незнайко? От руския писател Николай Носов? Там доста неща е познал. И последната книга (Незнайко на Луната) е писал през 1964 г. А в "Незнайко в Слънчевия град" в хотела в който се настанява има прахосмукачка робот. Сега такива ги продават в Техномаркет за по 500 - 600 лв. Когато вълшебникът му подарява вълшебна пръчица, той махва с нея и казва: "Искам да имам кола и аз да се науча да я карам!". И в следващия момент пристига колата, и той я кара като истински професионалист. Ако поиска да научи чужди езици - махва с пръчицата и ги научава.

Ти май караш само на книжки за деца ми се струва... Ми, да ти кажа хвърли един поглед на думата "робот" в уикипедия и ще видиш братята японци преди колко време са правели такива. В общи линии, всяко нещо, което ти се вижда супер модерно, е съществувало като начална концепция преди много, много години.

Отиваш на училище и учителят,като те попита,защо не си си научил урока или написал домашното,отговаряш,че не си си взел хапчетата...

Той затова сигурно Волен Сидеров не можа да завърши теология от първия път та му се налагаше да повтаря, нали? Щото не си беше вземал хапчетата?

"Щото не си беше вземал хапчетата?"- ами той дори и в наши дни често ги пропуска..особено преди да се качи в самолет

Сцена от бъдещето. Учителката: -- Иванчо, защо не си си научил урока? -- Имах разстройство.

В заглавието липсва само надписа: "В статията има продуктово зарибяване: фармафията на бъдещето." Като се има впредвид, че днес лекарствата са 1 полза към 10 до 100 противопоказания с тенденция към влошаване не ми се и ще да си представям това "чудо на чудесата" какви би ги из*кало.

червено или синьо хапче... в оня силно неразбран филм на братята Уашовски има смисъл колкото във всичкото американско кино за предните 90 години. Жалко, че повечето публика се впечатли повече от летящите куршуми и специални ефекти.

Ще станем терминатори!!! От хора ще се превърнем в роботи и ще забравим духовното,както е тръгнало....

Те много набедени футуролози с изказват, но това не пречи да бъркат в порядъци. След 30 години я камилата я камиларя. Лесните пътища винаги водят до падение. Вървейки по трудният път, човек развива самоуважение към себе си и уважение към останалите. Научава се да се бори и да се справя с трудностите. А това е основата на обществото.

днес всички, които се бъхтим по трудния път сме изключително развити - полубогове направо!

Че кой има налудничавата амбиция да бъде Бог? Колко му трябва на човек, за да е щастлив? Да вървиш по лесният път го разбира да погазваш естествените природни и човешки принципи, за да постигаш грешни цели. А не да правиш нещата по глупавият начин. Никой не иска това. А достойнство и отговорно отношение към живота.

Именно защото вървим по лесни път, сме на това дередже!

Представяте ли си колко дебелаци ще има тогава, тъй като всички ще бъдат гладни за знания?! :)))

То и сега има едни хапчета,които те карат да се чувстваш велик и непобедим.

Не са хапчета, а е прах. И се смърка!

А не може ли с фуния да ни наливат в главите? Или що пък не със специална водка - хем си къркаш, хем учиш? Много пие тоя учен, само не и хапчетата си.

Този явно е на хапчета отдавна :)

По-скоро не си е пил хапчетата!