17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като е по-далеч от слънцето, водата ще си е в замръзнало състояние. Но пък трябва да се топи или реже. А енергия на такова място трудно ще се постигне. Виж ако го пратят в обратна посока към Венера, там ще има енергия колкото искаш с 470 градуса температура. Много повече от тук енергия.

А за разхода на енергия и електрозахранване, рязане, шлифоване. пробиване, оформяне на детайли,дори и ползването на лазер за подобни манипулации е енергоемъка и всичко това на планета, покрита и скована от дебел слой ледена обшивка, в условия на екстремни минусови температури.

Къде ли е Нанайси, да им обясни на тези учени, че радиацията ще ги изпържи тези роботи?

Не съм чувал да се чупи корпус на робот в космоса. Повреждат се слънчевите панели, електрониката... Интересно как ще направят полупроводник от лед или някава пружина, например. ):):):):):

Не е изцяло от лед. Само това, което може. Но както казваш, корпуса трудно ще се счупи, ако е метален. По-скоро ще се счупи, ако е от лед. Което е безмислено!

Вече казах по повод на дроновете от листа на ананас - от пръдня боя. Иначе, ако учените не си измислят проблем който следва да бъде разрешен - няма да получат финансиране. Така работи науката. И покрай това понякога се правят и открития.

прекалено трошлив материал... да - може да се "самопоправя" но какъв е смисъла - по цял ден да се ремонтира и да отделя примерно час- два за някакви проучвания... по добре титаниева сплав.почти невъзможно да се строши... и за времето за което ще работи без проблем - примерно 5-6 години - ще извърши повече полезна работа от ледения си аналог за век

Изпревари ме с коментара. И мен ми се стори странно. По простата причина, че ледът е крехък материал. По-скоро може да изпратят робот, програмиран да си създава инструменти от лед или пък да си изработи сам ледена обвивка за изолация и допълнителна защита.

мисля че счупихте тъпомера с тази статия

Доста хора не ти вярват и слагат минусчета, което показва, че дира е пълен със зомбита.

Днес дира достигат невиждани висини в простотията