Учени обърнаха посоката на времето в квантов компютър

Постижението обаче не може да доведе до появата на "машина на времето"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обърнали термодинамичната посока- ха ха ха това е смешно още повече че пренаредили някакви двоични кодове веднъж напред и веднъж назад ха ха ха жалки умове с фалшиви заглавия

Няма нищо Очудващо, кой беше казал - "Дайте ми достатъчно дълъг лост и ще обърна... резбата!"

тъкмо се зарадвах, че са направили реалност описаното в "Операция Троянски кон" и... много ми се искаше заглавието да е истина..

Квантов компютър няма ... все още Тва кат на мъск бръщолевенията за марс, пародия пълна

Каза трола, и бързо пресметне с калкулатора, колко копейки изкара.

Четейки коментарите една мисъл не ми излиза от ума - много станаха соросоидите квантови физици! И толкова са физици, че пак към белия прашец и тревата се опитват да докарат темата...На когото каквато му е специализацията!

жалка пародия сте това ватенките,човек не знае да ви съжалява ли или да ви се присмива

Нали знаете оня случай с компютрите/компоти от България за Япония. Та да си додем на думата. Споменатите по-горе в статията учени, не са обърнали времето ами резбата. И не в облачниня компютър на IBM, а в мъглата нейде. Пък за облачни компютри и други неща общо взето облачни ще ви разправям друг път.

Абе готини, що сте ми блокирали IP-то ? Не бе, не е проблем очевидно :))) Ама трябва да чакам по 3..4.. секунди повече :)

Не знам какво пушат тия учени, ама е много яко! То теоретичната квантова физика и механика са под въпрос, те компютри вече създали, че и времето връщали.

"облачният квантов компютър на IBM". Що така не са ползвали на Роскомикс?

""След това на завършената поредица от изменени кюбитове била друга програма, която ги върнала в първоначалния им вид,"" Ко` речи гогов? Някой разбра ли го?

Времето е абстракция на човешкия ум, удобна скала по която нанасяме последователността на събитията. То не може нито да се забави, нито да се ускори, нито да му се сменя посоката.

Едни други физици преди десетилетие доказаха, че неутриното се движи по-бързо от светлината. Бяха много категорични. После се разбра, че са допуснали елементарна грешка. Нека тези да не бързат с гръмки изказвания.

Никаква грешка не бяха допуснали, но трябваше да си ходят или те или Айнщайн. А за религията иконоборството е непростимо престъпление.

Освен забравения да виси кабел от NIMbin-а други грешки не е имало, LOL. Така стават тия работи, това да не тио е кварталната кръчма.

Заглавието сякаш е подвеждащо - доколкото разбирам, не съм се вдълбавал в квантови баш компютри. Доколкото разбирам от статията - не ми се търси и чете повече в момента - успели са да накарат системата, променяла се по някакъв начин във времето, да се промени по обратния път до изходното си състояние - но пак напред във времето, поне във времето спрямо нас, т.е. ние сме видели и началото, и средата и края на процеса все напред във времето. Но може и да е нещо съвсем трето разбира се, както казах не съм се вдълбавал.

И аз до такъв извод стигнах. Както е споменато бегло, в цялата история не става дума за връщане във времето, а решаването на комплексната задача какво би следвало да стане при такова хипотетично връщане. Успехът потвърждава теорията, че квантовите компютри са бъдещето и потенциалът им е огромен, а приложенията биха бил неща, които в момента са плод на научна фантастика (пример с филма Специален Доклад, но вместо Оракули ще ползваме компютри).

Дрън, дрън. А колко писатели са обърнали посоката на времето в разкази и романи надали ще узнаем. Щото на думи всичко, което ни скимне може да стане. "Машина на времето" е часовника, но той само показва условен времеви "поток". Времето е независим параметър на света, в който живеем и не се влияе от нищо. Влияят се "машините на времето" - часовниците.