Коментари - Учени откриха нови пещерни бактерии, способни да разграждат глутен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Любопитно ми е, как B. subtilis е доказал способността си да оцелява на Марс! Предполагам е доказал, че оцелява при симулация на марсианските условия. Но винаги може да има непредвиден фактор...

Как са живеели едно време хората, без всичките тези глупости? С ковид идиотизма и маските, кой знае какво поколение от алергични ще се появят, от несвикване с природата.

В праисторията хората рядко са доживявали до 25 години. В античноста, средновеквито средната продължителност на живота не е надвишавал 40 години. А в наши дни е 70, дори над 80 в развитите срани, които се борят с зарази като Ковид.

Това е свързано най-вече с подобрените условия на живот. Хигиена, чиста вода, чиста храна, нармални жилища, които те пазят от влага, студ и жега. Откритието на определени медикаменти, като антибиотиците. Предпоставките за по-дълъг живот не са толкова много.

Освен изброени от теб неща има едно нещо наречено здравеопазване, система от болници, поликлиники, лекари лаборатории които се грижат да живеш по-дълго Част от тази система е профилактиката и хигиената. Хората сигурно са станали много алергични защото си мият ръцете редовно. Носенето на маска е сравнително ново в Европа, но в Азия от много време си е стандарт на обществни места с много хора да се носят маски. Преди повече от 10 години се чудех на китайците из Европа че са с маски

Я не повтяряй изтрити лакърдии на култертрегери, ве! Може в джунглите диваците през неолита да са живели 25 години. И днес е така. Страшни в миналото са били пандемиите. Те не са могли да бъдат преброени, поради липсата на молекулярна медицина. НО, земеделските народи са живели дълголетно и БЕЗ РАК и БЕЗ ЛУДИ БОЛЕСТИ. Защото са живели СПОКОЕН ЖИВОТ а земеделската храна е съдържала целият пакет от естественни минерали и добавки, които днес супербогаташите приемат само. Прадядо ми е бил цял живот селянин. Произхождал от бедно по-бедно семейство. Наричали ги Алексиевите цигани заради бедността им. Прадядо ми играе комар и купува земя. Жени се за прабаба, която е от чорбаджийски род и носи земя като зестра. Прадядо е мобилизиран като селски млад мъж, с бебета на ръце оставя прабаба и участва в превземането на Одрин. За смелостта му е награден с подофицерски пагони. От снимките ме гледа ослепително красив мъж в подофицери мундир, с орлов поглед и големи черни мустаци засукани двойно нагоре. Не селянин а холивудска звезда от ранга на Шон Конъри. Става кмет на село до Девети 1944г. "Народната власт" оставя семейството му отново както Алексиеви цигани. Светла им памет, прадядо живя над 80 г, прабаба отиде при него на 91г. Синът му, дядо ми на който съм кръстен, светла му памет, почина на 81г. Цял живот на село, работа от сутрин до вечер, НИКАКВИ ЛЕКАРИ. Както преди 9000 г. Но селската къща бе БИОГЕНЕРАТОР: кисело зеле, моркови, кисело мляко, сирене, луканка, вино, тестени храни квасени с домашна мая.. Какво ли не на основата на ферментацията и бактериите. Отделно месо, сланина,, луканка, кървавица, готвене само с мас, сапун от мас. Като дете съм отгледан само с мазане с мас. Баба ми даваше да пия току що издоеното овче мляко, още в бакрача с "борабонките" на овцете. До сега се носи пред носът ми вкусния маслен дъх на гъстото овче мляко. С едно кокоше яйце печено върху вестник на печката децата преяждахме. Отиваме направо в саята и от полога вадехме яйцата, пробивахме ги с игла от двете страни и ги пиехме пресни с удоволствие. Този живот е бил хилядолетия. Здрав и дълъг.