Коментари - Учени откриха подобни на Земята планети, реещи се без собствени звезди | IT.dir.bg
назад

Учени откриха подобни на Земята планети, реещи се без собствени звезди

Става дума за десетки небесни тела, които не са виждани досега от специалистите

Обратно в новината
| Редактор : Катя Димитрова

Коментари - Учени откриха подобни на Земята планети, реещи се без собствени звезди | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кате, сигурна ли си, че си разбрала правилно? Щото няма как планетата хем да е без звезда, хем да я закрива...

а ти наясно ли си, че с големия си задник докато се разхождаш закриваш в полезрението на много хора доста готини мацки, без да са ти гаджета, щото ти знаем наклонностите

Това са т.н. Rogue Planets които вероятно са били изхвърлени от слънчевите си системи и сега обикалят директно около центъра на галактиката. https://www.youtube.com/watch?v=gLZJlf5rHVs https://www.youtube.com/watch?v=M7CkdB5z9PY

Грозен оговор, вероятно си горд с него. Питането на колегата е в друга насока. Откриването на планета около звезда се подпомага от периодичността - т.е. планетата многократно минава пред звездата си и така се стига до предположението за някакъв обект в орбита. При свободно движеща се планета тя също може да мине пред някоя звезда, но това става само еднократно. Как от еднократно затъмнение на звезда се стига до извода за блуждаеща планета?

"планети, реещи се без собствени звезди" Не съм чувал за планета, която да си има звезда. Обикновено звездите имат планети., а не обратното

Май намерихме липсващата тъмна материя.

Гледма редовно каналите на Фермилаб и ПиБиЕс Спейстайм в ЮТюб. Та там твърдят, че тъмната материя по -скоро е неоткрита частица като аксиона. Действително космическите телескопи са достатъчно усъвършенствани да откриват неща като червени джуджета, кафяви джуджета, планети номади и черни дупки,НО те не обясняват количеството тъмна матеря (няколко пъти повече от видимата) и начинът й на разпределение в галактиката като сфера около галактическия диск.

Щом не обикалят около звезда, няма как да са подобни на Земята. Това са тъмни, напълно замръзнали обекти с температура близка до абсолютната нула.

Телата гравитират около източник на енергия(електромагнитна). Нарушаването на тази локална устойчива с-ма води до разрушаването на с-мата. Човек умишлено обогатява природно устойчивият уран за да започне верижна реакция на избиване на неутрони. Резултата е Хирошима или Чернобил. Няма в природадата щъкащи планети, подобни на куцо пиле отнесло домат. Или "учените" са недовидяли "нещо", което ме съмнява, или журналюгите отново са заснели под бика ....теле, слушайки популярно разказаната теза от учените.

Ти прекрои Стандартния модел бе :) Телата гравитират около изночници на гравитационна енергия. Реакцията на електромагнитни сили е съвсем различна.

се наблюдава движението на планетата и лъчевата и скорост може да се реконструира орбитата и

Лъчева скорост няма, има ъглова.