17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета , чета и нищо не разбрах. Днес всяка второ заглаве в Дира е "Откриха..." Тия пък измрели от царевица.....

Ами от много пуканки и сеир са умрели!

зърно, ябълки, царевица. Венецуела ги внася, защото в джунглата не могат да растат сезонни култури. Най-големият деликатес за кубинците са....ябълките. В Куба се внасят. А Живков внасяше от Куба банани и портокали с дебели кори. Докато в Северна Америка царевицата се жъне в.....ледът....през януари и февруари. До днес Северна Америка се изхранва благодарение на царевицата. Друго не расте на тези почви и климат. Дори Желю Желев бе накаран насила да получи "дарение" кораб с американска мухлясали царевица. Южна Америка съществува благодарение на картофите. Но северна и южна Америка не познават впрегатните животни, плуга и домашният добитък(млечните продукти). Не познават процеса на заквасване на брашно или мляко. Разрастването на популацията от топлия климат и ниското ниво на селското стопанство и хранене довеждат до колапс на американските "цивилизации".

Яли са и не са акали

сега остава да разберат и защо е изчезнала цивилизацията на съветския съюз

Дир.бг поправете си статията...

то тяхното не е грешка, неграмотност е

ИЗмишльотини!

BRCK

Глупости. Една цивилизация не може да изчезне само заради това. Причините са комплекни а статията е малоумна.

Проблемът не е само в сушата, а и в начина на обработка на земята. Маите не са орали земята.Тази хипотеза е известна от много отдавна и я пише в не една популярна книга за историята на маите. Това изследване е поредното доказателство за тази теория, но дали ще бъде прието от световната историческа наука за пълно доказателстов е малко вероятно. Иначе заглавието е по дираджийски гръмко.

Не, не е от царевицата. Ами главния шаман Чвък-Чвък приватизирал една пирамида, направил си личен асансьор до последната тераса, а отгоре - барбекю. Появили се последователи и така тръгнал упадъкът...

При тебе вече личи.

Пълни глупости !!!

Същото ще е за вегетарианците. При ледников период си заминават. Останалите ще могат още време да се хранят с месо, а това може да е ключово за оцеляването на човека като вид. Ескимосите под себе си нямат дори земя. А на Хималаите зимата се яло само месо.

А може ли тези учени да кажат кога ще изчезне цивилизацията на българите ( ако въобще може да говорим за цивилизация на Балканите) ? Това е много важно за да може да знаем какъв език да учим - цигански или турски?

Не ти ли писна да се напъваш бе.

Изяли са се, които не са били изядени са били дадени в жертвоприношение. А който е останал жив, испанците му видяха сметката. Това е.

" изследвали костите в 50 човешки гроба, открити сред руините на град Кахал Печ в Белиз. Резултатите от радиовъглеродното датиране показват, че гробовете са ползвани през периода 735 - 400 г. пр. Христа и през периода 800 - 850 г." Aбе дира, как така гробовете се ползвали от-до, след като учените са са изследвали костите на телата намерени в същите гробове? След като има тяло в гроба, това не означава ли, че гробът все още се ... "ползва" ? Имате страшни логики.

Много си зле брат. Означава че последното погребение било около 800та година. След това няма полагани тела. Мисли малко.

думи

гмо е думата

увеличаване на населението , намаляване на населението ,.... махало

И аз така си и мислех: Започнали са да варят бирата с царевица и са измрели - затова пия само чешка бира !

"ИНТЕРСТЕЛЪР" .... ?

Що так не им вярвам на тея учени ????

майте, май ние, май вие...

Откривате ли някакви прилики :D

Работа на Сорос, определено.