Учени разкриват кога се е появила светлината във Вселената

Астрофизиците са определили кога са се появили първите звезди

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смело твърдение, както и това, относно, кои са първите галактики, като се има предвид, че човечеството изобщо не може все още погледне по-далеч "от носа си", съизмеримо с безкрайността на Вселената. Защо си мислим, че определени галактики са "първи" след като е ясно, че има още много по-голям необозрим хоризонт, отвъд който ние изобщо не знаем, какво има...

значи земята ни е на 4.5 млрд години, ама слънцето чак последните 350 млн години почнало да свети. Верно ли бе?

_stankow

Не, не е вярно. 350 милиона г. броено от възникването на вселената, това е преди около 11 милиарда години. А не броено от сегашното време назад ! ;)

казваш взрива бил без светлина?

ЕДНО е да генерираш светлина (като слънцето) ДРУГО е да отделяш светлина (както го правиш и ти самия в инфрачервената гама) ТРЕТО е да свети обект поради химични процеси. Казваш че фрагментите след "големия взрив" на са отделяли светлина?

Бетер БΛИЦ cme

Пълни глупости! За да си оправдят бюджета и заплатите постоянно твърдят неща, които по-късно други техни колеги оборват и така земята се върти но те си живеят добре на бюджетна издръжка. Всичките им теории са наполовина грешни. Дори толкова важни неща като датирането са изключително грешни но просто няма по-добри методи или теории и затова засега ги приемаме за верни.

Светлината се е появила във вселената, когато Той казал "Да бъде светлина"

Някой да беше погледнал какво е било публикувано вчера ли, или искаме твърде много от "редакторите"....

Още като се опитах да ти прочета името и разбрах, че обичаш да изтезаваш хората. Ето сега и от редакторите искаш да вършат ужасни неща. Ми те за вчера са си взели парите, вече не ги интересува.