Учени твърдят, че магнитните полюси на Земята не се разменят

Резултатите от изследването на шведските учени се основават на анализ на археологически артефакти, вулканични проби и седиментни сондажи

Обратно в новината

Коментари - Учени твърдят, че магнитните полюси на Земята не се разменят | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според Нилсон нова техника за моделиране, която комбинира данните от тези проби, създава една глобална реконструкция на магнитното поле за период от 9000 години и това води до заключението, че магнитната полярност не се обръща." – И как точно казаното води до това заключение?!

Има писания в които се казва когато слънцето изгряваше от запад,магнитното поле влияе върху хора,животни,а може би и растенията,с неговото намаляване се увеличава и лудостта на хората,стават неадекватни,полудяват и взимат разрушителни решения,няма да се учудя ако сме в такъв период,засега всичко това са само предположения,но знае ли човек.......

Обърнете внимание, казват че в момента не е в процес на обръщане. Но се обръща на около 200к години.

Eфekта нa Джaнибekoв показва по безспорен начин какво обръщане прави тяло в безтегловност. Земята ще се преобърне по същия начин. Три дни слънцето ще изгрява от запад, се казва в Библията.

Последната смяна на полюсите е станала преди 11000 и нещо години, така че изследванията през последните 9000 не важат.Това е естествен цикъл като новата година ,случва се веднъж на 11 000 и нещо години.Когато слънчевата система достигне един от двата края на млечния път, докато се завърта в спирала през галактиката.Обръщането не е точно на 180 градуса а има 30 градусово отклонение , така се появяват нови континенти а други изчезват.Планетата почти цялата се покрива с ледена покривка , която в течение на новия 11000 годишен цикъл напълно се разтопява и всичко започва отначало , цивилизация ,обръщане на полюсите-унищожение , цивилизация.Много скоро въпросните учени ще могът да го видят със собствените си очи ,а не да изследват проби на 9000 години. Ако не вярвате разгледайте снимки на полюсите на марс и луната през последните 20 години и вижте как се топят, като там няма грам човешко присъствие ,никаква индустрия . Глобалното затопляне не съществува има слънчевосистемен парников ефект видим в края на цикъла.

Ако всичките тези глупости ги вярвате, то силно се надявам, че не заемате някоя отговорна управляваща длъжност, на която можете да направите ред поразии с неадекватни заповеди. Слънчевата система прави пълна обиколка около центъра на Млечния път за 230 млн години. Какви 11 хил. години сънувате и какви два края на движението в галактиката бълнувате? Ясно показва, че нямате никаква представа какво значат думичките, които сте навързали заедно в изречения.

Млечният път има овална форма, няма 2 края. Останалите глупости не заслужават коментар.

Ох, отдъхнах си!... ;-)

ЕЖК журналистите. Линк нещо към изследването, да видим кой го е платил? Или няма нужда в журналистиката от такива неща?

Северното магнитно поле се мести и на места компас няма много да помогне. Сега е по-близо до северният полюс, а преди 25-ина години назад е бил при Канада и е правил завъртулки. ;)

Нещо не мога да разбера логиката! Изследвали са последните 9 000 години и са стигнали до извода, че магнитните полюси не се обръщат на всеки 200 000 години! Това е все едно да изследвам последната седмица на Август и да достигна до извода, че в България никога не вали сняг и температурите не падат под +15 градуса по Целзий! Нещо напоследък учените все повече приличат на недоучените! Просто дори елементарна логика няма в техните изказвания! Изглежда в света образованието запада тотално!

Това е нагледно доказателство как нещо научно се е превърнало в буламач благодарение на само един преводчик. Или водопроводчик може би!

А кой повярва, че естествен магнит може да смени полюсите си? Някой да е виждал намагнитизиран сачма от лагер?

Земята има метално ядро, което се върти и генерира магнитно поле. Намагнетизираната сачма няма ядро.

Ман40, остави науката на по-умните от тебе, ти се занимавай само с опорките..

Шведски ли са учените или швейцарски.

То е едно и също шведи-швейцарци се тая. :D

Швеци са