Учени: Вероятно сме открили живот на Венера

Екип от Масачузетският технологичен институт (MIT) смята, че на Венера живеят малки микроорганизми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз, открих живот на други две планети близо до нас и то без пари !

15cм амеба? Я пак.

вода, тоест водород, азот, фосфор, калий, калций, натрий, последните четири нямам никаква идея как ще се озоват в атмосферата. Имаме налице само въглерод, кислород, сяра и слънчева светлина.

За венерините буби, и други организми знам, още откакто загубих най-свидното си!

Аз колко весталки съм натаковал, всъщност по едно време само на весталки я карах. Някои даже и ги изнасилвах публично на арената в колизеума. Ама от това те никак не губиха девствеността си, смее ли някой да се усъмни?

Аз открих ,че и на слънцето има живот и от обратната му страна .ейййййй много сте учени.сега мъск трябва и до там лети ,уфффффф

Защо космоса е тъмен нали Слънцето е в космоса?

Който е бил слаб по математика, физика и химия, много неща в живота му се струват чудеса...

Слънцето не е важно. То свети през деня , когато е светло. Луната е важна, щото свети през нощта, когато е тъмно.

краткия отговор е: слънцето свети прекалено слабо и не стига да освети целия космос.

дисперсия. В Космоса я няма и светлината е строго насочена, на Земята се разсейва и идва отвсякъде. Където и да погледнеш - свети, какъвто случаят в Космоса не е.

Защото няма какво да осветява. Тук светлината попада на околните предмети и те отразяват част от нея (цвета на обектите). черните тела поглъщат и от там се нагряват по-бързо, а белите отразяват и от там не се нагряват толкова на Слънце. Всички обекти наоколо които отразяват, създават околна светлина. Като сложиш бял обект върху червена плоскост, към плоскостта ще червенее. Съответно и за други цветове. Освен това светлината се разпръсква. Дори на Земята лятото Слънцето пада отгоре и един лъч попада на по-малко място, от когато е зимата и Слънцето е по-ниско и същият като размер сноп се разпределя на много по-голяма територия под наклон, както и топлината която носи и затова е студ. Ако нещо е по-далеч, ще достигне много по-малка светлина до него от разпръскването.

има амазонки, сярата не е проблем за тях :)

А има ли големи Микроорганизми?!?

Странно за лаиците, но да, има. Някои амеби и ксенофиофори (все едноклетъчни) достигат в естествена среда до 15-20 сантиметра. А на теория могат да нарастват безкрайно - стига да има какво да плюскат.

Да плюскат ковид и да приключат пландемията

липидната клетъчна мембрана се държи от силите на повърхностно напрежение, които имат ограничение в размера. Едно безкрайно нарастване неминуемо ще раздели клетката по непредвиден начин както разделя насъбрала се вода в голяма капка