Учени: Водата на Земята е дошла от астероиди

През юни друго японско изследване разкри наличието в тези проби на аминокиселини - молекули, които са в основата на живота

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основната част от Н2О на Земята си е тук още от образуването на Земята като планета, защото е била в състава на първичното вещество под формата на отделни молекули и ОН-групи свързани със скалното вещество. Излязла е нагоре от тектонските процеси под формата на газ в първичната атмосфера. След като повърхността на Земята е истинала достатъчно, водата е паднала на повърхността и се е кондензирала в течно състояние. Е, някаква част е дошла и по-късно с метеорити и комети, но основната част винаги си е била тука. Земята има достатъчно силна повърхностна гравитация за да задържа ОН-групите да не я напускат, за което би им трябвала скорост над 11.2 км/с.

Езотеричните учения твърдят същото - водата е дошла на Земята от Луната. В древните шумерски предания се говори за същото, че водата е дошла след сблъсък с друга, "водна" планета. Такива предания се изграждат около действителни събития, защото човешкият ум не може да "измисли" нещо, което не е видял или преживял. Човешкият ум може да изгради някаква компилация, но не и да "създаде чудо невидяно"!

Аха, еднорози, минотаври, ангели, феи, демони... Всичките сме ги виждали преди да ги измислим....

"Цвъкнал" си сам плюсче, но си написал пълна глупост. Всяко от тези митични същества, които си описал, е компилация от познати, вече виждани животни! Това пише в моят коментар, който ти, по разбираеми причини, не можеш да разбереш. Хубав ден!

Да познаваш някой виждал отделен атом? Или кварк? Впрочем, отделните кварки дори са дефинирани като ненаблюдаеми по отделно поради т. нар. ефект на "кварков конфаймънт", резултат на потенциалното поле което действа между тях.

Даа топлата вода е дошла с асансьора

поредната дебилщина от някакви, които са се самонаградили с титли като "учЕни".

И що днес не пада на Земята....вода от небето? Уакаримас?

Преди милиарди години, в по-ранните времена след образуването на Слънчевата система преди 4.6 милиарда години, пространството в нея е било много "по-замърсено" от субпланетарни тела отколкото е сега. За това време то се е "изчистило" като много от тях са паднали върху по-големи тела, в т.ч. и на Земята. А най-големия "боклукчия " в системата е Юпитер.

Аз си мислех, че е от Искарското дефиле.