Над един милиард са изложени на риск от загуба на слух заради слушалки и силен звук

По оценки на Световната здравна организация (СЗО) над 430 милиона души по света са с увреден слух

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При слушлките със сигурност има законови ограничения за децибелите, като за детските слушалки май децибелите бяха още по-ниски. А ако живееш на шумен булевард, както за жалост на мен ми се налага, да си малко глух е определен плюс, макар че и това не е гаранция, че в 5ч сутринта като тръгнат рейсовете, няма да се събудиш.

Ако това беше вярно днешните 40-60 годишни хора трябваше да са напълно глухи... Заради модата на огромните касетофони носении на рамо Сони измисли уолкмените, и още тогава учените ги приказваха такива... та заради това Сони постави копче, с което собственика на устройството сам можеше да си ограничи силата на звука към слушалките,е, сигурно сами се сещате колко хора са го използвали;)

"Въпреки това те твърдят, че властите, индустрията и гражданското общество вече трябва да са загрижени за предотвратяването на глухотата сред младите хора чрез по-отговорно слушане на музика." Аз не познавам човек, оглушал от слушане на музика. И на властите определено не им е работа да се грижат за това какви слушалки ползват младите хора. Нека най-напред решат проблемите с функционалната неграмотност...

Туй го слушам от 40г.

Слушането на силна музика уврежда слуха,а слушането на чалга уврежда и умствените ви способнисти,като ви превръща в идиоти!

Един познат заспа със слушалки и едва не загуби слуха си. Вярно че в слушалките е звучала чалга...