Учените са на път да разгадаят част от неизвестните във Вселената

Два мащабни научни експеримента в ЦЕРН и в лаборатория Фермилаб в САЩ разкриват подробности за света на елементарните частици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Неизвестните" е прилагателно във изречението ви. Не го употребявайте самостоятелно. Ем сикиджем, ем парлабаджем!

Баси, аз не мога да си оправя покрива да не тече, хората мерят масата на антиелектрона.

Имат късмет, че два различни експеримента проведени на две различни места от два различни екипа показват сходни резултати. Защото, ако беше само един експеримент и то възможен само в ЦЕРН, който е единствен колайдер в света с такива енергии, щяха да им кажат, че е грешка в провеждането на експеримента. Всичко постигнато само в ЦЕРН може да се поставя под съмнение по тази причина.

Още им е ниска статистиката, не се знае има ли резултат. И няма да се знае докато не го надстроят, май го планират или са почнали, трябват им по-високи енергии за повече статистика. Гледах съобщението преди месец някъде като излезе, интересно е но все още пикът в спектъра може да се разотиде в шума.

...днес имаме указания, че или има нови частици, или - нови взаимодействия"... Има и трети вариант - някои от взаимодействията да не са такива каквито си ги представят...

Учените от векове са на този път и имат още много да извървят. Всеки път, когато сме си мислили, че сме разгадали тайните на Природата, тя е повдигала вежда и ни се е усмихвала снизходително.