Учени съживиха вирус на 48 000 години

Древните патогени представляват опасност за хората, защото към тях липсва изграден имунитет

Обратно в новината

Коментари - Учени съживиха вирус на 48 000 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И СЕГА КЪДЕ ЩЕ ГО ПУСНЕТЕ ВИРУСА?

Вирус (от лат. virus - „токсин" или „отрова"). Това си е и самата истина има само вредна среда (отрови), както и във ваксите има над 30 вида отрови от влечуги и морски създания. Просто ви тровят с тежки метали, ГМО, радиация и мн други.

1во - Пемфроста се размразява 2ро - 2/3 от пемфроста е в Сибир 3то - размразява се поради висока средна температура заради която ние сме виновни. 4то - Замразените в него за хилядолетия вируси и бактерии се размразяват 5то - ВИРУСА НЕ Е ЖИВ ИРГАНИЗЪМ ЧЕ ДА ГО СЪЖЕВЯВАШ. Т.е авторите търсят евтина сензация сред простолюдието. 6то - Статията няма научна стойност щито е без импакт фактор - т.е. без проверка на данните. 7мо - адски много конспиратори има тука дето вместо да погледнат КОЙ е написал статията почват с лайномета по тези които мразят. А в статията точно и ясно си пише КОЙ и от кои университети 8мо - точно и ясно пише 2 статията кои двама руснаци са изровили пробите от Сибир. Ама разбира се Гейтс и Шорош са виновни, а Грета е тъпа и нищо не разбира.

За вирус да се ползва "връща обратно към живота" е много недодялано, защото наистина не е живо същество, НО ключовото "има функционални патогенни качества" трябва да ви светна една мааалка червена лампичка.

В статията думата "патогенен" се среща 5 пъти в текста и 3 от тях 3 за бактерии, а истаналите 2 за съвсем други вируси. Моля - четете преди да коментирате и не само ЖЪЛТИТЕ СЕНЗАЦИИ - точка 5.

Пише се съжИвяваш с И, от жИв! И точка 3 ти куца - хората могат да повлияят на затоплянето, колкото ако пръднеш в планината ще повлияе на планинския въздух! Останалото е ок!

Аре поредния буквиедец дето не си намери форум за драскане. Те му го доказаха 1000 пъти за 1000 неща, а пръдльото за пръднята си драска.

Кое са доказали 1000 пъти викаш? Щото единственото доказано с научни факти е, че Земята редува цикли на затопляне и изстудяване, в зависимосг близостта си спрямо Слънцето! И по леко с обидите - аз не съм майка ти, дето го слага на баща ти!

Само един пример за тебе от 1000. Алпите. Сажди от горенето на въглища по снега - вдига температурата и няма ледници почти вече. Ама разбира се. Сельиоси знае едно и не се интересува от 1000. Още 1000 мога да ти дам .. ма за какво?! Само дето тези цикли от 2 градуса за около 60 000 години, а не за 30 (без хиляди). Бря... Недоучени буквиедски тролове

ЗАЩО?

Това ни предстои. Единия вариант е да си заровим главите в пясъка и да се правим, че няма проблем. Другия вариант е с такива учени да се "опитаме" (лично моя принос е само до въглеродните емисии но ние като човечество) да се подготвим. Има вариант това знание да се използва за вреда, но с кое не е така?

Естествено само капацитети по темата се изказват из коментарите , булгар , булгар :)

И викаш ти реши да направиш разликата...

Поне не обеснявам кое как без грам да разбирам , за разлика от булгар.

Тия льольовци нямат ли си друга работа? Вместо да ми реанимират вируси, да открият лек за рак, например.

Автори - Хончаров, Тихонов, Федеров... После пак Гейтс виновен за русоробите. Този който се бори срещу вирусите.

Не мога да повярвам колко мъка има по този свят...

чичо Бил пак ще прави пандемия май, но по-интересното е защо от Камчатка? и отговора е много прост - американците от години се опитват да направят генно-модифицирани вируси направени специално за руснаци

Хаде сега да го хапнете тоя вирус на закуска или на брънч!

подобни патогени, защо ги "съживяват"? Май откритието вече е на масата на военните, а? Не ни стига това, което изпитахме две и повече години, ами сега и още вируси! По-добре да бяха впрегнали сили да нахранят хората, за да им работят още повече и по-качествено, както би направил всеки почтен бизнесмен с работниците и служителите си, ако още има такъв.

То е на масата на военниге отдавна, но явно са оплескали нещо пак и се почва манипулацията на населението с някоя далечна новинка като тая и после полека, полека,за да не се светнат хората...

ха-ха-ха-ха

Ужас! Дано успеят бързо да разработят ваксина и за този вирус. Нямам търпение.

Ай пак пандемия...

Тъкмо ще си имаш материал за конспиративно врякане, стига се жалва.

Вирусите не са точно живи организми. Оживяват само когато попаднат в благоприятен гостоприемник. Останалото време не се различават от неживата материя. Освен това, не е задължително да причиняват тежко протичащи инфекции при съвременните хора. Това е по-скоро сюжет за хорър, а не точно наука. Дрън-дрън ярина, както обичаше да казва един стар доктор.

Вземете, та съживете и нещо на 65 милиона, че поне да разберем как са изчезнали динозаврите...

пфф. пак конспирации за динозаври... света е на 4000 г ;)

От кога вируса е жив организъм?

Откакто дир започнаха да пишат (разбирай превеждат) статии за вируси.

Готвят ни друга пандемия.

Те са я подготвили. Сега подгряват стадото/публиката за разреждане. На онези отка чалки много паплач не им трябва.

Припев: Пидира3и-и, пидира3и-и, пидира3и оу-у!

Играят си с неща които не разбират...

Играят си с огъня ама после да няма филма "12 маймуни" на живо. :-)

Тези друга работа нямат ли си? Веднага да го замразят обратно.

Поне да бяха изолирали, филтрирали и секвентирали вируса на ковида, ма като не могат - нека да копат!

Лелеее, не думай. Те тези щамове и подварианти на вируса на око ги карат понеже! Изолират де и се секвенират толкова много проби,че е даже смешно да пишеш пофобна глупост. В един момент в ъе Великобритания бяха стигнали до 1 на всеки 8 положителни проби. А такива като теб гледат конспиративни клипове в ютюб (от тези,дето видят от 7 години, ама са "гледайте преди големите корпорации да са усетили") и цъкат с език как може да не са секвенирали вируса... ДНК-то му не знаят тези абдали... Нищо че вируса няма ДНК.

Ми да го набия на майка имвгъзъ.

"Деца си играха с тротил, капсодетонатор и запалка, за да разберат колко опасни са те?" Алоу! Като не знаеш, колко са опасни, как така ще ги размразяваш? И кой ти е разрешил?

Добре че бяхте ганювските разбирачи от анонимните форуми на дупката на Европа да дадете акъл.

Докато не намалят населението на Планетата до 1 милиард няма да мирясят. Единственото спасение за човечеството е САЩ да бъдат унищожени.

Като четете конспиративни теории, поне помнете параметрите.

Само слабограмотни плоскоземци пишат у форума под тази статия хах. Еб*ти тъпаците

Сега го дайте на някой прилеп или прасе. После на пазара в Китай. Че да има тарикатите безстрашни на какво да викат грипче

Под вечна замръзналост, google translate няма ли предвид ледници?

Само това ни липсваше ...

Но няма място за притеснение, вече тези супер учени освен вирусът намериха и замръзналата модерна РНК ваксина, Урсула вече е договорила необходимите дози, прати съпруга си да копае, Респект и Поклон!

подозирам пе преди 10-20 г са изровили пее-сйи вирус усилващ ана-то чесане. сега продължават да ручкат за още по-разчесващи.

Доктор Фаучи и Били от Сеатъл, харесаха това!

Те нашите зелени, модерни, умни и красиви учени, докато се плющят един друг може не само са съживяват, а може и да родят, което ще супер постжение и ще го запишат в АНАЛИТЕна науката

Защо?

Ако сами не се затриеме няма кой друг да го направи.

Престъпници са тези т.н. учени. На практика те предизвикват новите пандемии

вземете си го заврете в дупето по-навътре така

Tomorrow war идва.

Честито, въпросният ще бъде следващия "неволно" изпуснат лабораторно ;)

I Like To Covid Covid! I Like To Covid Covid! I Like To Covid Covid! I Like To Covid Covid! I Like To Covid Covid! I Like To Covid Covid!

Пак ли Мангъра ще го връщат по телевизията да дава акъл. Тоя път дано ритне камбаната от тоя вирус.

Тези, които са естествени са опасни, но по-опасни са другите, които са минали през щателно изследване в някой лаборатория. Не зная, дали с метеоритите не падат и вируси на земята, през цялото време, без много да се шуми. Вярно е, падащите метероити се награвят много, но все пак.

Ей са ако съживят и Цар Крум, и Цар Симеон Велики, и отново ще дръпнем напред, и то мнооого бързо.

Тогава е имало Булгари сега има европейци населяващи тази територия.

не мисля, че е кой нае колко важно, кой тези на нашата земя. Когато ти рязнат ръката когато крадеш, ще се замислиш дали ще крадеш, тъй като ти остава само още една ръка нали? В един момент когато се вгледаш и видиш хора с по една ръка непременно ще знаеш, че 99% са крадци. Точно и поради тази причина е арабските страни скъпоценни накити си висят от сергиите по улиците и никой не сме е да краде, щото присъдата се изпълнява веднага, на място.

е немат ли си друга работа?

А така! Само това липсва!

Този свят изкукурига или по точно тия които имат много полудяха и се чудят какви гадости да сътворят !

Тия друга работа нямат ли си?

Таза манджа постоянно я претоплят. Те вирусите редовно си идват консервирани в буци лед от космоса. А колко "изровиха" на антарктида никой не казва.

Тия сериозно са се захванали да ни ограничат свободите и да ни редуцират в порядък няколко милиарда.

За който не е разбрал статията е за климатичните промени, вируса е вторичен. Гьобелс е невинно пионерче в сравнение с тези..