Коментари - Учените все още черпят данни от неуспялата лунна мисия "Перигрин" | IT.dir.bg
назад

Учените все още черпят данни от неуспялата лунна мисия "Перигрин"

Сондата с тегло 1,2 тона не можа да постигне стабилна позиция, насочена към Слънцето

Обратно в новината

Коментари - Учените все още черпят данни от неуспялата лунна мисия "Перигрин" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

(Intuitive Machines) и (Firefly) Някой чувал ли ги е тия фирми? Да не говорите пак, че САЩ не са успели... В САЩ (засега) частници правят това, което руската държава прави. Неуспешна мисии до Луната. :))) Скоро могта да имат 3 опита, срещу един на Русия. :)) Да не дава Господ някой от тях да е успешен...

Не е успяла и толкова. Случва се. Що се пънете да го напишете наопаки? Не е успех, както се мъчите да го изкарате.

Започваме да разбираме, че 'спекулациите' за полета до луната през миналия век са били едни верни спекулации. Онова е било кино продукция отвсякъде. Можем ли да си предсатавим нивото на технологиите тогава и да ги сравним с тези сега?! А тогава уж са кацнали хора! Това е абсурд! Че и са се върнали! А днес не могат да насочат летателния апарат... Камо ли да осигурят условия за живи организми на борда, камо ли на хора. Пък и да ги върнат!!! Не. Един фейк е оня 'полет до луната'.

Ако не са успели да направят ориентацията, значи са доста далече от какъвто и да е успешен полет дори в близкия космос, да не говорим за Луната

Що не вземат чертежите от "Аполо" , там нали уж всичко стана без проблем

""В момента целта е да приближим "Перигрин" възможно най-много до лунното разстояние" Какво значи това? До какво лунно разстояние ще се доближава?!? Най-близко до Луната ли? Или до равновесната точка между Земята и Луната? Я давайте линк към материала в оригинал, че да не се мъчим с обратен превод.

Да бе, да, знаем, мисията (за пореден, но не последен път) се провали, ама всъщност е успешна...... Щото мериканците нямат неуспешни мисии....

Като марсохода и хеликоптера на Марс, и това е провалена мисия за теб нали ?

Няма вече такива гиганти, като сър Стенли Кубрик да направят завладяващи научно-фантастични филми като Кацане на луната от 1969 г. Е бъркаха малко с осветлението, вятъра и липсата на звезди, но това са грешки на растежа. Уви растежа не се осъществи.

Ойде ДНК-то на Кенеди у рЯката...

Когато американците катастрофират - "НЕУСПЯЛА МИСИЯ",когато руснаци или китайци катастрофират - "ЗВЕРСКА ИЗЛАГАЦИЯ,ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ОКОНЧАТЕЛЕН КРАХ"

Колко много приказки вместо "Осрахме се!"

Няма вече добри режисъори да му се не знае. Но пък има росфилм да попитат колегите.

Поемат си риска

На сайта си се хвалят че за тази мисия, която е трябвало да се осъществи още през 2022-а, са наети от НАСА... изглежда някой ги е попритиснал да "побързат" че много закъсняват и са попретупали нещата сфиналните тестове.

бил на тази ракетка - първата след като се отказали от руските ракетни двигатели. ха-ха-ха... И са отложили с една година пилотиран кораб да кацне на Луната. АБЕ КАК СА ГО НАПРАВИЛИ КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА ПРЕДИ 50 ГОДИНИ, А ДНЕС НЕ ИМ СТАВА?!

И ракетата проработи от първия път и свърши работата си перфектно. Проблемите не са заради ракетата. Но защо ли ти обяснявам... Ти ни разбираш от тия неща, ни искаш да радбираш.

Щели да кацат на Луната на 23 февруари! Къде са тръгнали тия??? 23 февруари е Денят на Съветската армия! Е, накацаха се....

На времето до Луната уж се е ходило за 4 дена. Днес планирали да отидат за месец и половина. Тия нещо им куца днешната небесна механика или никъде не са ходили и тогава.

Или пък си тъп путинофил, който няма идея от междупланетни полети, но за сметка на това, има мнение за всичко. Кое ли ще да е по вероятно?

Свиньо усраинска!

Ма той ганьото як разбирач по космоса и нищата там бря ! у да ги и тъпаците - немой напраят един космически там нещоси , а ние тукккаааа вече втора бутилка рикия начеваме ! много сме напред , не ние де, братята славяни православни космонафти- е техните преди да са излетели и са стигнали , така че не ми говорете за останалия пропаднал свят...

"градинска барака" - рядко се случва превода да е толкова точен.

И това ли ще се брои за успешен провал? Впрочем НАСА официално отложи връщането си на Луната с ,,Артемида".

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклуци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството: ---- https://do.my/clean

Виаграта разпродадохте ли я?

Горката, ама ти си била като боклукчийска кофа у Софето-препълнена до горе!

Марийке, как с едно шишенце от 30 ml ще си почистиш тялото? То няма да ти стигне само за единия крак, а ти искаш и косата си да измиеш с него!

Излиза, че индийците в момента имат най-добрите космически инженери. Руснаците и американците май са минали с пищови обучението си... ;)

Аllegedly............

Ей така да си пишем на изуст, без изобщо да ни е ясно за какво става дума и каква е разликата между тази мисия и индийската. Само един факт. Астроботикс е малка частна компания с около 200 човека персонал и това е ПЪРВАТА им космическа мисия. Зад индийската мисия стои държавната им агенция с милиарди финансиране и десетки хиляди персонал и опита от един куп мисии. Правиш ли разликата? Друго ще си го прочетеш сам.

и после НАСА се оправдава провалите си с с тях, правят го от години тъй че вече им знаем номерата на тия от НАСА-)

Господин ентелигент, да ви питам, ако утре вие ми платите да ви изработя нещо, аз го направя боклук, вие ще кажете - щом аз съм платил, значи аз съм виновен, а не ти дето си направил боклука? За един приятел, питам.

Платилият сам си е виновен-)

Ми, да ги свалят до стотина човека персонал тогава, че да могат да катастрофират още три-четири пъти, пък ние да им ръкопляскаме...

пък вий сте седнали да ни питате кой му бил виновен?!

Некадърници? Хората правят нещо за първи път. Я кажи, ти какво си направил нещо за първи път и ти се е получило от раз? А да - тролиш в нета. Ма пък то за тая работа акъл и умения не се искат. Тъпи путинофили. Хората правят нещо ново тестват нови технологии. А вашите господари все така летят на ракетите от 60-те и когато се опитват да направят нещо ново следва провал след провал - Фобос грунд, Ангара, Наука, Луна 25. Ама видиш ли другите тъпи и прости а те милите велики. Изметта на планетата.

Некадърници наемат некадърници, дето за първи път трябва да направят нещо дето други хора са го правили м-найсет пъти, и то не само в САЩ, ами в тия дето споменаваш. Само че НАСА вече навъртя толкова провали че я е срам да се пише главен изпълнител и затова си спретва фирмички които да я отсрамят за профуканите средства-)

Не стреляйте по пиатиста-толкова си може.....

Аномалия..........