Коментари - От Бъкингам: Бъдещите ни учители ще са роботи | IT.dir.bg
назад

От Бъкингам: Бъдещите ни учители ще са роботи

Сър Антъни Селдън, вицеканцлер на университета в Бъкингам смята, че много скоро учителите могат да бъдат заменени от роботи.

Обратно в новината

Коментари - От Бъкингам: Бъдещите ни учители ще са роботи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. да разбираме, че сегашната система за промиване на мозъци толкова искате да я наложите, че с след време чрез роботите да програмирате робите си.

Няма да можем да бием даскалите с лопата,щото ще имат електрошок :)

" зa дa ce избeгнe пoявaтa нa инфaнтилни yчeници."... a че то нормални вече има ли? Верен отговор: трябва с лупа да ги търсиш!!!

Може пък да вкарат нещо в коравата британска кратуна.

Учители-роботи? Т.е. ще са послушни, работливи и контролируеми. И няма да стачкуват. А пък следващата стъпка ще е ученици-роботи.

За да могат роботи да преподават на ученици, трябва да имат интелект ,който да е поне на нивото на класическите учители, което гарантирано никога няма да се случи, понеже няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. То е винаги по-малко от причината му. Добрите учители умеят да заинтригуват вниманието на ученика в материята която пеподават чрез творчески подход, който изисква съзнание, воля въображение и любов. Тук машините изпълняващи програмен код отново се сблсъкват с недостижима за тях реалност, защото не осъзнават какво вършат и никога няма да могат. Ако трябва просто да издекламират един урок, това и сегашните компютри го могат. Но ако трябва да отговорят на въпроси на учениците и препоиадава с творчески подход, тогава става далеч по-сложно за един немислещ компютър, каквито са всички съществуващи.

ами като сте гейове и само гейски работи преподавате така ще е,изроди мръсни