Коментари - Устройство с ултразвук измества пералните? | IT.dir.bg
назад

Устройство с ултразвук измества пералните?

Изследователи от швейцарската лаборатория MPI Ultrasonics са разработили устройство за пране с ултразвук, което може да остави в миналото пералните машини.

Обратно в новината

Коментари - Устройство с ултразвук измества пералните? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравления! Открили са Volcano Silver Technology

стара технология - пране с кавитация - има я по възрожденските градчета а в подводниците на ссср има кавитационни филтри за унищожаване на бактерии и други твари във водата

Имам такава джаджа от 2004 година. "Монета" с диаметър около 7-8 см, с кабел за контакта. Беше 25 лева тогава. За 30 минути в леген изпира упорита мръсотия. Няма нужда от перилни препарати, макар че за някои петна аз ползвам. Може да се ползва и за лечение на гъбички по краката ;) Излязоха и нови версии, включително за големи обеми пране, но аз си обичам портативната, може да се носи навсякъде, само леген ти трябва.

Всяка година, когато сме на къмпинг си перем дрехите с такава джаджа. И това поне от 5 години насам. Тези най-после открили топлата вода.

Ехеее, най после го пуснаха след 30г. за дома и бита. А аз мислех че са го забравили вече и карат само на озоновите перални.

За тази "перилна" технология не е необходим сапун или перилен препарат. Много фирми се готвеха да предлагат подобна технология, но няма нищо реално на пазара досега. Все още се ползва само за специално почистване на различни изделия, както и за четки за зъби, но не е много популярна.

Като знам колко тежи моята стара немска пералня - бая устройства ще трябва да се напънат, за да я изместят :)

Miele, нали? И аз съм им голям фен!

ами сега?-какво ще прави НЕК,ПА И ДЕКВР-студена супка май а?

Преди повече от 17 години мой приятел ми подари такава "пералня", разработена и произведена в България. Потърсете дали не е патентована в България. Не сме я използвали редовно, но вършеше работа.

Той пак късно ти я е подарил. Аз 83-та видях за сефте такова нещо разработено в Бг.

Моля, въздържайте се от коментари с дати и пр. неща, да не се включа и аз по темата кой кога какво е виждал ...

Пълни глупости! Такава технолигия има от десетилетия и се използва за почистване на какво ли не: бижута, часовници, дрехи... И нищо няма да замести тая джаджа! Как ли пък не някой ще си сложи дрехите в тенджерата или лигена на плота в кухнята, на терасата или където и да е, ще ги изпере(ок) и после ще тръгне да ги изцежда ръчно, хаха... :) Може да се ползва за подпомагане на нормалното си пране на пералната, не да я измести!

Спестщващо пари. Оказа, че хим. чистене на мъж. шлифер без потплата е 11 лв. Ако обаче яката е захабена от много носене, няма гаранция, че ще се изчисти. Получавам следния съвет: слагаш шлиера в пералнята, добавяш яке, панталон и подобни от изкуствена материя, т.е. спортни дрехи, слагаш 250 мл.чсапун и пускаш пералнята на 40 грд. Ефектът е изумителен. Шлиферът стана като нов. Минаваш с ютията за 15 мин. и получаваш нова дреха и си спестил 10 лв. Разходите по прането са 1 лв. ток, вода и сапун.

Течен сапун!

Тая статия си е чист СПАМ. Кой ви плати господа редактори да публикувате тая глупост?

Такива "перални" напълно работещи си има от 80те. Просто не се наложиха и най-вероятно няма и да се наложат.

Ако съседите ви перат с такова нещо и жена ви е бременна просто отидете и им го счупете в кратуните.

sawo

А ако дядото от съседния блок има артрит тогава какво да правим?

деер

25 години спахме....... Видяхте, че сме по-зле и от циганите, но нищо, сега ще си купуваме произведените в Китай швейцарски чудеса!

Ами прането е за богати хора, които могат да плащат ток, вода и да си губят времето в простиране, събиране и гладене... Аз си купувам само чисто нови дрехи и после вместо да правя такива разходи ги продавам втора ръка. Не съм чак толкова заможен...

ВЕрно ли? Как не се бех сетил, деа! Обикновено съм чувал, а и виждал, че дрехите втора ръка се продават чисти.

Това "велико" изобретение братушките го продаваха още по време на соца! И работеше! Тия американци изобретяват колелото....

Не го продаваха, а беше с купони.

Американска фирма изобрети Смядовска луканка!

Ако успее и да я патентова, ще видим тогава сензация!

Такааа... Първо - това е за американци, които по начало си нямат перални или ако имат ги държат в отделна стая, за да не им нарушават личното пространство. Второ - как така слагаш вода, перилен препарат, оставяш за половин час и дрехата е изпрана? Къде е отишъл препаратът, като е в затворен съд?? Къде е отишла мръсотията - всмукана вътре в устройството ли - понеже при пералните мръсната вода се излива? И последно - колко точно ток хаби това и не е ли малко опасно да си седи с кабела в умивалника, пълен с вода? Освен че ми изглежда рисково - не знам за другите, но в моята баня няма много контакти...

Хаби ток колкото една крушка - адаптер мисля на 12 волта беше. За плакненето съм писал по-горе -чети. А и кой ти каза, че се ползва само в умивалник - жена ми слага прането в леген в антренцето пред банята и тоалетната. И можеш да си обръщаш дрехите с ръка ако искаш - няма никаква опасност (или с дървена щипка за дрехи, ако те е толкоз страх ) :) :) :)

ГОлям си специалист - ще използваш дървена щипка за да се предпазиш от евентуален токов удар, ми като се намокри специалисте? Друг е въпроса че устройството 100% ползва малко ток и/или ниско напрежение за да не може да навреди на човек, а трансофрматора е при щепсела - както зарядните за телефон.

Супер, но едва ли ще замести пералните и праха за пране и ще ви дам няколко причини: - праха за пране образува мехурчета, които затварят в себе си мръсотията, и при изплакване тя отива в канала. С това устройство нищо не пречи на мръсотията да си полепне обратно по тъканите - пералнята може да плакне и центруфугира вместо теб - пералнята може да загрее водата до висока температура и по този начин да убие бактерии, гъбички, вируси, това устройство не може Единствената полза, която виждам е да се добави към пералните като екстра, за по-добро изпиране, с по-малко или никакъв препарат. Също и за мобилна пералня, както показват на клипчето, все пак по-добре е от нищо, ако отидеш на къмпинг или хотел :)

Ултразвукът и ДЕЗИНФЕКТИРА! Отдавна има разработени ултразвукови стрерилизатори на медицински , хирургически и стоматологични инструменти. Освен това високата температура - 90градуса в опит за дезинфектиране - поврежда повечето тъкани.

Нищо не се споменава в рекламата за дезинфектиране, може и да има ултразвукови уреди за дезинфекция, не съм запознат, но за този нищо не казаха. Освен това остават основните проблеми - изплакване на мръсотията и центруфугиране, има да го чакаш да изсъхне 1 седмица ако не се центруфугира, пералня пускал ли си или само жена ти се занимава с тая работа :)

абе няма как швейцарците да са по-умни от ганьо :)

Сега ще открият и чайника, само за 49,90$...

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ!

Хахахах, смех! Такова устройство продавахме още презминалия век - 1997-8 г. май започнахме - появи се на Пловдивския панаир предлагано от наша БГ фирма за разпространение чрез МЛМ. Продавали сме с кашони от тях - Волкано. И досега жена ми го използва ежеседмично - най-вече да пере чорапи, пускащи боя цветни дрехи и много фини тъкани, които в пералня се накъсват, а да ги поереш на ръка е безсмислено, ако имаш такъв уред. Произвежда ги някакво руско ОАО или ООО - Петербург май беше. И наистина пере. Можеше да се перат на практика всякакви неща - от килими - до маратонки, които стават като нови! Най не го харесваха някои, защото се предполага, че изплакването ставана ръка, но и там ставаше с уреда - само, че се слагаше чиста вода - се пускаше уреда за час - един или два пъти. Жена ми беше стигнала 6-то ниво в МЛМ-а, а аз 5-то. На всичко отгоре - и ултразвукът и дезинфекцира, което е много полезно за маратонките и чорапите. Та така, май наистина някои откриват топлата вода - като Епъл :) Таа и чак Indiegogo, че и 89 долара. Цената му от миналия век си е 63 лв. ДИР - стегнете се - ставате за смях!.

Прав си. Че преди 15 години мой съквартирант в студенските години това му беше пералнята заедно с един лиген. Върши работа за малки неща и не върши за големи.

Какво висше образование, казваш, си завършил?

Сттават и за големи неща, но трябва и голям по обем съд. Една нащша дистрибуторка във Варна си переше килимите с нея, но натопени с препарат във ваната и уредът го пускаше цяла нощ - поне 8 часа.

Пере килими, черги и китеници, само че във ваната! може и да мие чинии! тествано!

За първи път видях такава пералня в документален филм по телевизията, в началото на 90-те. Не ползваха прах за пране. И тогава обещаваха тая пералня да измести "традиционните" перални машини. После се появиха "Волкано". На всеки няколко години някой излиза с бомбастичната новина за изобретена ултразвукова, която щяла да измести "традиционните" перални машини. И нищо.

link

Аз полсзвам такава пералня от 10 години... тези откриха топлата вода

добре, да предположим, че върши работа. след половин час прането е изпрано, ама кой точно ще го изплакне и отцеди? или тази част чака патент друг уред?

Преди години и ние си купихме такава, казваше се "Vulcano", но в интерес на истината не върши кой знае каква работа. Предполагам и тази ще е същата.

Такава измишльотина се продава от поне 12 години - аз си купих през 2002-3 та година още да ги пробвам. Проблемът й е, че не пере, иначе е интересна.

Пери си много добре даже...

Не знам как тези фирми измислят и откриват топлата вода. Доколкото си спомням преди много години показаха такава машина, обаче не успя да се наложи, не знам защо. Освен това метода за почистване с УЗ е отдавна известен и се използва широко за почистване в химическите лаборатории. Такива УЗ бани се намират във всяка химическа лаборатория в университетите.