Коментари - Потребители: Apple Watch е безполезен | IT.dir.bg
назад

Потребители: Apple Watch е безполезен

Всеки трети притежател на Apple Watch признава, че смарт часовникът е безполезен.

Обратно в новината

Коментари - Потребители: Apple Watch е безполезен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" най-вероятно ще са в диапазона от 350 до 10 000 долара. "

часовници тъпащини какво му трябва на човек добра работа спокойствие силна храна да гушка мацката всяка вечер е това е нужно а тези с часовниците да си ги заврат в задника комплексарски

Чакаме "умният часовник" на Casio. Държа на следните неща: - соларен панел - акумулаторна батерия - радиосинхрон - GPS, компас, висотомер (triple sensor) - водоустойчив до 50 бара - стъкло от сапфир - блутуут - титаниев корпус, стоманена верижка И да не го зареждам всеки ден. Абе искам си сегашният часовник, ама смарт :)

Никога не съм ползвал продукти на ейпъл, неудобни са ми, ползвам на конкуренцията най-вече по навик предполагам, но статията е меко казано безполезна! По същата логика мога да кажа, че тисота който съм си купил за 1200 лв. е безполезен, няма никаква логика!

Тисото си го взел заради имиджа, заради марката, заради 163 годишнта история и т.н. Това го разбирам. Въпросът е защо от ябълката трябва да ме баламосват с: иновации, променихме всичко, върха на сладоледа, ей тука има извивчица и т.н. като и на тях им е ясно че продават главно заради снобизма на хората. П.С. И аз много се чудя на един Tissot Heritage Navigator от колекцията за 160 годишнината. Само мисля към 2400 бройки са призведени. В България само една бройка са имали в Джулиани.

Явно огризката запада със страшна сила...

Това е висша форма на манипулативен журнализъм. На това ли ви учат в Журналистическия? Заглавие с големи букви: "Продуктът Х е безполезен" допълнение някъде под черта с малък шрифт - "твърди всеки десети потребител..."

"Всеки трети притежател на Apple Watch признава, че смарт часовникът е безполезен." Това са си едни, има-няма 33%...

maksraffy@gmail.com

60 процента ще си купят следващия модел. Я провери каква част от ползвателите на часовници с андроид ос си сменят часовника всяка година :).

FuckTheEU

Всички "смарт" часовници са безполезни. Поне докато трябва да се зареждат ежедневно. А дори и венъж на 3-4 дни пак е некомфортно.

Съвсем деликатно (?) ни сподели, че не използваш смарфон изобщо, тъй като и той е от онези устройства, които всеки ден зареждаме, в днешно време! Не е срамно, ако все още ползваш Нокия и не я зареждаш цяла седмица, но за мен удоволствието да чета някоя книга докато пътувам и да слушам музика е добра замяна за дребното неудобство, което изпитам, като губя 4-5 секунди за да сложа телефона ми да се зарежда. Предполагам, че някои хора не ползват и асаньор заради неуодбството да натиснат копчето за 15ти етаж :)

FuckTheEU

А, с грешка си, ползвам ама не от ония надценени айфони, моя е китаец за 90$ и върши чудесна работа, включително изброените от теб нещица. Не чета много на него, но с голям кеф слушам аудиокниги. Часовникът е друга бира, не нося такъв от години, но когато носех не го свалях от ръката си никога, затова смятам, че свалянето и зареждането на часовник ежедневно е свръх нелепост. В днешно време часовникът е по-скоро бижу отколкото механизъм показващ времето, затова всякакви пластмасово--гумени аналози просто не се вписват в тази категория. За спортистите според мен и една гривничка за 40 лева ще свърши работата с измерването на пулса, крачките и калориите.

И как точно четеш книга на 1.65 инчов дисплей? Или неудобството на носиш 4 диоптъра лупа 20х20см си заслужава, за да четеш на часовника?

3евзек

18 часа е максимумът по спецификация. Което значи никога. При четене на книги и слушане на музика трябва да се зарежда всеки 3-4 часа. Не ми казвай, че 4-5 секунди ти трябват да се върнеш в базата за зареждане! Телефонът ми по спецификация е около 10 дни. Реално при слаба употреба е 5-6, а само ако включа 3G, пада до 1-2. Не е нужен за проверка на поща и браузване на пригодени за мобилни устройства сайтове. Не съм пробвал съвсем да изключа интернета, но ако ми е критично, ще го направя и ще сведа функциите до прост телефон. Та изводът е такъв, че часовникът не става за употреба, а само за носене. Дори за да видиш часа трябва да натиснеш копче.

Нямаш умен часовник и за това нямаш грам идея дали ще ти върши работа или не lol Ако пък носиш марков "аналогов" часовник, пак ще дадеш поне същите пари и е много вероятно да не е толкова добре изглеждащ като Huawei! Т.е. дори и само като моден, класически мъжки аксесоар пак е добра сделка!

FuckTheEU

Представа си нямаш от дизайн и естетика, мой човек. По тия параметри всеки марков метален часовник слага в малкия си джоб и най-скъпия златен диамантен и незнам си какъв още апъл уоч или хуауей.

За сметка на това Huawei Watch е супер удобен и практичен. Хем си е бижу, хем върши работа. Можеш да го ползваш като хендс фрее - да вдигнеш и говориш по часовника без да се занимаваш с телефона. Или да получаваш нотификации, имейли и смс-и БЕЗ дори телефона да е с теб (например да си стои във вас). Докато натъртената ябълка можеш само да се хвалиш колко пари си дал за нея, защото нито външен вид има, нито функционалност!

Кога да очакваме Ай- пломба? Предполагаема феноменална функция: издава лош вкус при нерегманетирано влизане не където е казала сектата, както и падане при смяна на телефона с друг различен от сектантският: разбира се ще има и екскузивна версия( в розов цвят) която ще притява Кумбайя

Много разбирачи пак тука ама сигурно един няма да го притежава всъщност. Супер си е часовника за първа версия. Върши идеална работа за нещата за които е предназначен (разплащания, известия, навигация, здраве и т.н.).

Що, телефонът не върши ли същите тези неща ?

Върши, но за горе изброените, часовника е определно по-удобен. Мога да ти дам няколко лични примера: 1. Разплащания - всичко е доста по-бързо с Apple Pay. Това е просто факт който няма нужда за обяснение. Има и разни други моменти примерно в които като влизаш в киното и носиш пуканки, сода и т.н. и ръцете са ти заети, билета ти го сканират директно от часовника без проблем. 2. Когато очакваш известие а не искаш да си гледаш телефона през цялото време, не виждам други по-удобни начини. Пример: рано сутринта в шумно заведение чакайки Uber-a да се появи. 3. Навигация пеша в голям град - всеки път като отида в чужд град и трябва да следвам навигацията е много по-удобно да разчитам на часовника. Дори не трябва да го поглеждам защото вибрира по различен начин за ляво и дясно. Това през зимата е наистина супер полезно. 4. Отново - повече от очевидно. Допълнителни екстри са - bluetooth слушалките са вързани към часовника и не трябва да си мъкнеш телефона от машина на машина във фитнеса ако искаш да слушаш музика. Дори можеш да си записваш какво си вдигал вече. Стратегията на Apple за всичките продукти е много проста в интерес на истината: целта на Watch е да намали причините да вадиш iPhone целта на iPhone е да намали причините да вадиш iPad целта на iPad е да намали причините да вадиш Macbook ...и т.н.

хората няма кво да ядът, те н'ам'к'оси ми праят...

Оп са , пасти да ядат .

Тя и една друга така приказваше...

Еее за всеки влак има пътници. Ако искаш да си гледаш времето на часовника, ей ти Епъл Уоча. За истинските спортни маниаци има Гармин, Полар, Таймекс и Сигма Спорт. За начинаещите фитнес маниаци има играчки като ФитБит итн. За всеки който иска функционален, качествен ежедневно-спортен часовник има Касио. За гъзарите има Ролекс итн. Но Епъл Уоча не го виждам много много. Разглеждал съм го лично, но за мен това е излишък.

Първо: Статията ви е пълна с противоречия.. Ало Дир-а стига с това copy/paste - поне превеждайте правилно. Второ: Всички разбирачи тука да се изказват само тогава когато имат Апъл уоч и са имали шанс да го ползват.. Вижте в Тубата видеото за Апъл Уоч и Тесла и тогава коментирайте..

Криво да стоим, право да говорим всички са безполезни, не само Apple. Даваш безумно много пари за нещо, което да го зареждаш всеки ден и ти показва пулса. След 3 години ще трявба да го смениш за друг за пак много пари. За същите много пари можеш да си купиш механичен часовник за цял живот. Еее, няма да ти показва пулса.

Абе все за нещо трябва да си даваш парите

това важи за всички умни часовници или само за тези на апъл?

Очаквайте новия смарт бътплъг продукт от компанията от Копертино!

Добре, след като 77% от потребителите смятат, че е успешен продукт, защо сте сложили това заглавие???

Като гледам предполагаемата цена , този часовник ще е по-голям провал от единициата.

Единицата държи над 50% пазарен дял. Защо да е провал? Епъл продават 4 пъти повече часовници от Самсунг например.

Какво значи успешен продукт: а) има най-голям пазарен дял б) има най-голяма печалба от него в) върши работа

Абе тя и църквата продава бая свещи, ама си светиш с електрическа крушка у вас, нали...

Значи все пак закупуването на смарт часовника е направило купувачите достатъчно умни , за да разберат нещо, което преди това не са знаели. Че смартчасовниците са общо взето напълно безполезни. И това не важи само за епълските

Зависи какво се влага в понятието смарт часовник. Ако е просто "притурка" към телефона - съгласен съм, че няма смисъл.

Независимо какво се влагали като смисъл. Приложението им се оказва безмислено. Оценките на стока са главно именно спрямо очаквания. Ако пък нищо не са очаквали тогава още по- зле - безмислено купуване и още по- безмислена полезност на продукт към който е подходено съвсем без изисквания.

Само дървоидни аграри пишат в дир-а. Уоча на Епъл бил безполезен, а техните китайски дървета пълни с вируси са супер полезни. Сигурно им режат салатите и им сервират ракията.

А ти какъв аграр си бе братчед? Ябълковиден ли?

Смехът е за сметка на тия, дето са се изръсили за "уоч", дето накрая се оказва, че е потребен точно колкото една огризка, като оная, която му седи на логото.

Имам стюпидчасовник. За година избързва с 30 секунди - не ми е проблем. Освен час/минута/секунда нищо друго не показва. Гарантира тотален инкогнито режим във всяка социална мрежа. Работи перфектно, независимо какви други устройста ползвам. Не изисква подмяна на всеки 2-3 години.

И освен това издържа около 30 часа без пренавиване. И няма батерия. Нека им...

За съжаление няма такива без батерия и 30 секунди отклонение на година :( COSC сертифицираните са с до 5 секунди отклонение на ден.

Като чета анкетата и как са разпределени %тите ми става ясно каква каша и душевно разтройство е в главите на Епъл потребителите :)

И *айно в целофан да пуснат, пак ще се купува, щото е Епъл, брато!

Абсолютен боклук! Ама е на Apple!! Купувай!!!

Имам китайски с външен вид напълно съвпадащ с Apple Watch, както и качество на екрана (сравнявал съм на живо). Но има разлики: - има камера на мястото на безсмисленото копче, пълен Android 4.4, СИМ карта, която го прави самостоятелен телефон, изкарва по 30-40 часа, но няма фитнес лигни. Излезе ми около 260-270 лв с доставката от Амазон. Интерфейсът, който са скроили набързо се оказа удивително удобен и простичък, единственият му недостатък е по-слабия обхват - все пак всичко е миниатюрно, вкл и антената, но и това е относително - повечето телефони от нисък клас, въпреки размерите си са по-зле. Не съм го купил заради външния вид, а заради комбинацията от характеристики и цена, но пък не се сърдя, че това ми дава шанс да се подигравам на снобите, които считат, че качеството, възможностите и личния статус се съдържат изцяло в социалния ефект на масовата психоза.

А струва ли 1500 лв? Не? Айде бегай оттука с твоя неиновативен уоч!

Има един основен проблем - това не е часовник, а гривна. 99% от цената е за функции различни от показване на часа. Даже хората изтъкват, че го ползват за прогноза на времето, но никой не се сети да каже, че гледа часа.

Аууу, анатема! Как така ще е безполезен?!? Ама нали е смарт...и по-тънък от предишните модели. Те пък - бил безполезен. То в крайна сметка и пръстените са безполезни, ама ги носят хората. Хич не ми се вява 31% от феновете на Епъл да са поумнели изведнъж. Няма такъв филм.

Хората, които ползват Apple може да са безполезни, но самите продукти на Apple НЕ. Всички продукти на Apple са велики.

Ако пък направят часовника да изкарва 24-часа без зарядно ... кеф! Че иначе да носиш преносима батерия някак си не е впечатляващо!

Apple Watch е за хора, който тренират! Не е за бедни панелни таласъми с бирени шкембета като коментиращите тук!

Каза разбирачът от часовници...

Заби ги в земята с един удар, човече! Гадните панелни таласъми ...

Теб не те ли уволниха вече. Нещо всеки път се повтаряш, а написаното в статията явно посочва, че този часовник е безполезен за голям процент от потребителите му. Няма как да обиждаш някой, който си го е купил, че не му върши работа. Къде от Apple са посочили, че този часовник е само за трениране? Средностатистическия потребител на Apple е дебел американски таласъм. Ми то ако бяха посочили, че часовника влиза в обозрението само тази дребна ниша, има далеч по-добри варианти и от към опции, и от към начин на работа, и от към батерия. Това е все едно ТИ да се оплакваш, че Apple не е за теб защото си тъп. Това е шир потреба - трябва да става за всеки малоумник. Аз искам образователен ценз за използване на Интернет.

Продуктите на Garmin и дори на Xiaomi вършат по-добра работа за трениращи хора. Време е Apple да признаят, че нямат компетентност да направят смислен часовник...

Garmin, Suunto, Polar - това са часовници за трениращи хора. Apple Watch-а си е просто моден аксесоар.

Майора в новата си роля "под прикритие"... Алоу, кашонен "парижки" таласъм от якорудско: разкрит си. За пореден път...

Пълен боклук.... огромна безполезна и грозна платка...

Кеф цена няма е казал народа! Снобите не са изобретени в БГ, а ги има по целия свят! Докато има баламурници, ще има и тарикати ....

Тва се казва диапазон "от 350 до 10 000 долара."

Ficho

Неясно е написано, иначе часовника има различни варианти на материалите и изработката за каишката и корпуса и затова такъв диапазон. Този от 10 000, ако се сравнява с предишното поколение, е с елементи от злато и затова е толкова скъп. Иначе самата джаджа е около 350.

Ако ще давам 10к за часовник, дали ще купя точно това...?

Не само тоя, но и всички смарт часовници са безполезни.