Коментари - Swatch пуска умен часовник до 2-3 месеца | IT.dir.bg
назад

Swatch пуска умен часовник до 2-3 месеца

Swatch разработва умен часовник, който ще се появи на пазара най-късно до три месеца, съобщи в четвъртък швейцарският производител на часовници.

Обратно в новината

Коментари - Swatch пуска умен часовник до 2-3 месеца | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема смисъл! Балъците вече се набълбукаха със скъпи, изкекифещени и безсмислени "фешън" часовници...

малейй, тия са найстите на пазара с тъпи часовници дето прават сичко освн да показват времето.... новина щеше да е ако беха казали че ше пускат умна самотаковачка,..

часовникарството е изкуство което е на път да бъде унищожено. първо бяха електронните и кварцовите часовници, сега и "умните" часовници. не си губете времето и парите с тези електронни играчки, часовникът е наи-важният аксесоар за един мъж. кварцов часовник е допустим за дамите.

Нанайци... От 16 години не нося часовник, всъщност - откакто имам мобилен телефон :) Мразя часовници, пръстени, синджирчета и въобще всякакви тинтифлюшки - причиняват ми неудобство, смущават ми био-полето и не мисля, че човешкото тяло е проектирано да носи такива! Друго си е телефончето в джоба...

Защото си проектиран за панталони и GSM :) :) :) Проектиран си да ходиш по дърветата, да хапваш зрели банани и да се кефиш на живота, а не да си облъчваш биополето с мобилни джаджи ;)

Дайте да се разберем, швейцарците са ненадминати във фината часовникова механика, на която мина времето. Сега е времето на електронните часовници, на микроелектрониката, в която швейцарците не са силни. Смарт часовниците ще имат много повече функции от обикновените електронни часовници. Те ще бъдат микрокомпютър с всестранни функци: отчитане на време, пулс, кръвно налягане, захар и холестерол в кръвта, барометрично атмосферно налягане, температура на тялото и въздуха, скорост на вятъра, както ще инкорпорират и всички телекомуникационни функций на сматфоните.

Apple Watch ще е пълен провал - скъп, с трагична батерия и без нищо ново или революционно. Стив Джобс е мъртъв, а той беше двигателя на Apple.

rado_7_6@

Тая глупост за Стив Джобс и иновациите не ви ли омръзна да я въртите? Две думи описват апъл - ФОКУС и ЕВОЛЮЦИЯ. Заблудените спорят за иновации и прочие, но апъл са МАДЪРФАКЪРИТЕ на еволюционното развитие - неска два милиметра по-тънко, утре по-як процесор. НИКОЙ друг не може това в тея мащаби :)

Не знам за "омръзналите глупости", но ти току що каза най-новата глупост - "мадърфакърите на еволюционното развитие" Start watches има от доста време и по твоята логика Епъл са догонващи.

neXus

Ти си някакъв изключителен комплексар, който хвали гейфоня навсякъде, що може. Що ли ми се струва, че си някакво сополиво лапе, нямащо гейфон и сънуващо го всяка нощ?

Сещам се как такива "разбирачи" като тебе писаха същите слабоумщини и преди появата на iPhone и iPad, особено за втория - бил голям iPod, никой нямало да го купи, особено на такава цена. Да де, ама Епъл правят нещата по-добре от всеки друг и продажбите им го доказват. Притеснявам се само колко ли ще те е срам от тоя ти коментар след около година ;)

Прости госте, какво помниш като глупостта ти е покъртително голяма и очевидно си скаран с всичко включващо мисъл. Да говориш за неща случили се преди почти 10г е единствено показателно за глупостта която няма да те напусне никога, видно от абсолютно всичко, което някога си писал тук.

Тоя май напълни гащите, виждайки как в близкото бъдеще софтуерни компании произвеждащи smart часовници му завземат целият пазарен дял. Но как би могла компания произвеждаща аналогови часовници да направи софтуер с които да се конкурира успешно с Apple, Samsung и Google. Hardwarе-a винаги могат да си го купят OEM. Ще опитат, голяма е вероятноста да се провалят, но таке е в бизнеса.

Затова пък SWATCH могат да сформират 'Strategic Alliance' с Apple или друга компания, която има software отговaрящ на техните критерии... Има варианти много, само да не си ограничен :)

rado_7_6@

"Apple Watch не е проблем" Хохохохо, симпатяга. Усеща се жегата зад ъгъла, а :D

dirddd@

Евлампи, swatch group е доста голяма компания, в която са марки като breguet, omega и blancpain. Марки, които правят часовници от 125 години... Наистина се съмнявам, че изобщо биха се притеснили по някакъв начин от часовник на Епъл. Имайте предвид и, че става въпрос швейцарци, евентуално да се притеснят от американска продукция, сглобена в Китай :))))

rado_7_6@

Мисля, че заслужената слава на швайцовете на топ в областта на часовниците в случая е срещу тях и проспаха натрупани неща в технологиите. Примерно един апъл пей еквивалент дето с часовник ще е екстра, тепърва трябва да си развият мрежа за това, отделно самите часовници. Могат, ама в момента ябълките са с летящ старт тука. И тва е само едно нещо.

Какво ще му е умното? Часовник - значи показване на часа...Ако прави още 10000 неща освен това, няма да е часовник, а компютър някакъв... А като гледам снимката на тоя, си мисля,че ще е свързан нещо с пурата, която ще трябва да пушим? Или,че трябва да се ползва само по време на пушене?

Еми брат, ти сигурно си знаеш, ама света не са развива с твойте темпове... изоставаш :)

А....Разбрах! Света се променя и се променят думите? И думата "часовник", вече означава нещо друго? Чувствам как ставам все по "образован"!

А кога да очакваме умен тример за вежди?

Вече имаме, но доста клиенти са с една вежда и при тях не работи.