Коментари - Голямото червено петно на Юпитер се смалява | IT.dir.bg
назад

Голямото червено петно на Юпитер се смалява

Огромният вихър на Юпитер, известен като Голямото червено петно, се е смалил три пъти от края на 19 век и сега диаметърът му има размерите на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Голямото червено петно на Юпитер се смалява | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз така мисля- това е от глобалното затопляне, сега остана да ни измислят някоя екотаксичка да плащаме и затова- да опазваме Юпитер.Така де!!

т'ва е от глобалното затопляне

Подобрили са прахът за пране на Юпитер

Петното не го ли арестуваха?

Но червеното петно на земята се увеличава. Наскоро погълна Крим. ;)

а розово, така ни го рисуваха по атласчетата навремето, а руската империя грозна и зелена или кафява беше, пък сесесерето розово и невинно и булгарикия и тя в розАво, ако може да ни глътнат, нема такава гад на земята като мужишката измет

Тъкмо излизаме от кризата и ето ти нов страшен проблем. Петното на Юпитер се смалява

Календара на Маите свърши и сега се занимаваме с петната на другите планети, всяко петно се регистрира и следионя ден беше на слънцето сега на Юпитер и така всеки ден ще има новина

А бе да ВЗЕМЕ ДА ГРЪМНЕ тоя Юпитер, от там да гръмне и Земята, и слънцето и слънчевта система, и да се знае!!Аре, че ми писна на дедовият!!

Еее, толкова неприятно ми стана, че петното намалява. Не искам да доживея мига, в който то ще изчезне напълно ... завинаги.

Форьевър енд невър аген....И те така

От тази толкова жизнено важна следва въпроса...... Иии?....чакам отговор.

Кой е въпросЪТ, който следва, е за тези, които виждат по-надалеч от риалититата по телевизията. Объркал си раздела. Марш от тук.

Е как какво, жизненоважното за теб е, че петното все още може да погълне Земята. След време няма да може. Дотогава стискай палци.

Боже колко сте зле. Наистина образователната ни система ражда необразовани. Бих могъл да ви отговоря на зададения от мен въпрос но като ви гледам простотията ще ви оставя да се давите в нея. Не заслужавате познание а и май не ви трябва.

После ще сме свидетели на ефекта Йо-йо.

Отделно, че една от луните на Юпитер се казва Йо ... ммм ... отивам да препрочета Луните на Юпитер на Азимов.

Добре де, защо сте болднали това точно "В него нашата планета е можела да се нанесе почти три пъти.", след като дори е невярно? 12.75 x 3 < 40 Почти?

"Почти" значи нещо като "приблизително, но още малко му трябва". В контекста на статията размерът на петното се смалява. Затова Земята по някое време се е побирала 5 пъти в него, после 4 пъти, а сега е около 3.14 пъти ... т.е. още малко й трябва и ще стигне 3 пъти. Та затова е "почти".

именно, почти щеше да е правилно ако се побираше 2.9 пъти в момента

петното било колкото Земята сега и се смалявало с 1000 км на година. Следва, че то ще изчезне напълно след около 12 години-това едва ли ще стане след като съществува поне от 500 години. Нещо журналята пак са оплескали с неграмотността си и превода...

Eldacar

"Oo колко си пр*ст.."

Е как няма да се смалява, като всички комунисти емигрираха на Земята

И сега всички ръцете горе