Коментари - Сондата Juno зацикли над Юпитер | IT.dir.bg
назад

Сондата Juno зацикли над Юпитер

Космическият апарат на НАСА Juno зацикли в орбита около Юпитер като прави по-дълги обиколки заради повреда в дюзите на двигателите си.

Обратно в новината

Коментари - Сондата Juno зацикли над Юпитер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори не съм чел коментарите, но няма и нужда. "Пълен провал на краварите!". Познах, нали? :) Предполагам, че тия "хора" дето това им прави денят щастлив, са такива, защото ще си запазят работата, когато руската сонда отиде там и почне да праща информация на земята. Или?

"Мисията ще се оскъпи с десетки милиони долари, ако специалистите решат да съберат всички данни по първоначалния план. " - някой има да плаща ипотека май... Сега ще има екстра 10 милиончета... И за 10 милиона ще го отремонтират...

"Стойността й досега възлизаше на един милиард щатски долара." Е, сега ще стане 1.02 млрд щатски долара.

Измислил го е амриканеца, ееей!

Истината е че слънчевата система и вселената не може да се формират благодарение на действащите физични закони. Тези закони установени в началото от Творецът има функцията само да поддържат ссвелената в порядък за времето което е определил. те не могат да създават порядък както статистичексите процеси не могат да продуцират информация. Вселена няма естествен, но свръехестествен произход благодарение на волята, познанието, интелекта и възможностите на нашият свят Създател, който прецизно е настроил действащите физически закони, константи и силови взаимодействия между градивните частици на материята до 30 ят знак след десетичната запетая за да бъде тя подходяща за поддържане на живота на сътворените от Него същества. Но вавилонските шамани недолюбващи правдата и светият Бог не искат да го допуснат в живота си. Те не искат да го допуснат в живота и на другите хората погазвайки правото им на свободна воляи и избор, за да могат да осъществяват своята суетна мимолетна власт над тях чрез беззаконие. Те не искат да живеят в правда, но искат да си купуват правда. Влюбени в двойният стандарт, който е беззаконие.

Ти откъде знаеш, какви физични закони действат сега? Вчерашните физични закони други ли са били? А да знаеш, какви ще са утре? Това физичните закони са като програмата на телевизията, всеки ден са различни!

Ако не знаят какви физични закони са действали в миналото, как вавилонските шамани могат да имат претенции чрез знаят как се в появила вселената? Цялата им глупава измамна теория рухна до основи.

Любопитно ми е - защо до 30-я знак? В каква бройна система е работил и какви цифри е използвал? По какъв начин именно точност до тридесетият знак поддържа живота на творенията му? И най-важното: откъде имаш тази информация? Сам ли изчисли и провери константите? Кога и къде си наблюдавал или участвал в опити за формиране на звездна система, при които е установено, че не може да се създаде такава с действащите физични закони? Свидетел ли си на създаването на Вселената?

Поинтересувай се какво трябва да е съотношението между масата да протона и неутрона за да са стабилни атомните ядра по-тежки от водорода и за да е възможен технитя синтез. До кой знак след десетичната запетая е прецизирано това сътоношение. Има много такива взаимообусловени константи и прецизни съотношения във физическият свят, за да бъде той благоприятно място за живот на сътворените от нашият Създател живи същества. Има какво да научиш по въпроса. Вселената декларира славата на Бога. Звезди не могат да се създадат балагодарение на действащите физични закони защото налягането в газа нараства много по-бързо от гравитацията и той вместо да се свива има тенденция да се раширява. Звездите са в състояние на термодинамично равновесие и налягането на плазмата се компенсира от гравитацията на звездата. За да бъде достигнато, някоя външна сила трябва да свие този газ достатъчно за да се изравни гравитационата сила с налягането на плазмата. Звездите ако си забелязаял са доста по-компактни и газовите облаци. Причината е че интензитета на гравитацията намалява с квадрата на растоянието до гравитационният център. Гравитационното взаимодействие е най-слабото силово взаимодействие във физичексият свят и някой трябва да помогне на газовият облак да се свие достатъчно за да се установи в състояние на термодинамично равновесие. Бог може да го направи, но за други не се сещам.

martin

Я!!!И тук има 00.Тъкмо ме напъва.

Юпитер е най-голямата и масивна планета в слъневата система. Той е и най-бързо въртящата се планета която се завърта около остта си за 10 часа приблизително. За да се предизивика това бързо въртене на тази масивна планета се изисква влагане на огромно количество енергия. Тази планета противоречи на на официалният еволюционен модел за формиране на слънчевата система от протопланетарна мъглявина в много отношения. Според авторите и поддръжниците на този модел планетата Юпитер изобщо не трябва да съществува защото няма време за нейното формирането. Същото важи и за планетата Сатурн и другите газови гиганти. Те са твърде отдалечени от слънцето, орбитират твърде бавно около него и нямат време да натрупат своята маса. А Юпитер и Сатурн взаимодействайки си с тази хипотетична протопланетарна мъглявина следва да мигрират към гравитационният и център много преди тя да се разсее в космическото пространство. Нашата уникална слънчева система говори много за делата на нашият Създател, но който отвърли истината за сътворенито трябва да примеш лъжата за еволюцията, продуцирана от жреците покланящи се на златният телец.

За да се стигне такава скорост на въртене единствено се иска свиване, т.е. изстиване, което значи загуба на енергия. За другото се грижи закона за запазване на импулса, в случая на ъгловия момент. Колкото повече се свива планетата, толкова по бързо ще се върти

Това променя ли факта че се изисква огромна енергия за постигане на този ъглов момент? Ето и малко данни: 1) Марс - средна плътност 3.934 g/cm3 ; период на въртене 1.025 земни дни; 2) Юпитер - средна плътност 1.326 g/cm3 ; период на въртене 0.413 земни дни; 3) Сатурн - средна плътност 0.687 g/cm3 ; период на въртене 0.444 земни дни; 4) Нептун - средна плътност 1.634 g/cm3 ; период на въртене 0.671 земни дни; 5) Слънце - средна плътност 1.408 g/cm3; предполагаема плътност в ядрото 150 g/cm3 ; период на въртене 25.38 Виждаш ли някъде корелация между средната плътност на небесното тяло и неговата скорост на въртене?

Тия една машина не могат да пратят както трябва, хора били пращали на Луната миналия век. Смех.

Абе поне дръжките на вратите не ти остават в ръката.

Всъщност са пратили стотици машини. Повечето работят в продължение на десетилетия за разлика от руските. Примерно След 349 дни в орбита на Марс, Маринър 9 е изпратил 7 329 (седм хлияди триста и двадест и девет) снимки, представляващи 80% от повърхността на планетата. За сравнение пристигналите по-късно руски апарати Марс 2 и Марс 3 работят по половин година и успяват да изпратят цели 60 (шесдесет) неясни снимки общо и двата.

Като им пишат за икономия индийските "програмисти" програмите, ще циклят. Дали някой още вярва, че са кацали на Луната хора, а не само апарати ?

Колкото Гагарин е летял в Космоса, толкова и хора са ходили на Луната.

Щом съпоставяш тия две събития и мислиш че са еднакво (не)осъществими, значи си мноооого тъп. Гагрин е летял в космоса, той затова и умря уж случайно в катастрофа - за да му прикрият последствията от облъчването. Американските астронавти обаче, облечени в тенекетата дето се виждат от снимките на НАСА и разработени преди 50 години, си оцеляха до дълбока старост. Тях облъчване не ги лови. Ахахахахахахааааа.

Сравнението е неуместно. Летенето на Гагарин е единствено руско твърдение без никакви доказателства, защото целият полет е засекретен. Съобщението за полета идва след също засекретеното кацане. Полетите до Луната са обявени предварително, заснемани и наблюдавани от цял свят като връзката е в реално време в продължение на дни, а резултата е наблюдаван на мига чрез лазерните огледала поставяни пред телевизионния екран на милиарди хора. В следващия миг наблюдението с лазери в точката е вече факт. Т.е. Юри Гагарин може и да не е летял, докато полетите до Луната са абсолютен факт.

И какво означава на български език "зациклям"? Малко помощ за журналисти - понятието е технически жаргон в програмирането. Става дума за допускане на грешен, повтарящ се цикъл, в който се връщаш към началото отново и отново. Какво общо има това с повредата на една космическа сонда?

Реално зациклям е станал и ежедневен жаргон, тъй че грехът на Стоян Гогов не е толкова голям ....

За пореден пв път наблюдаван срането на Дада и Спирта. Не виждам как чуждо нещастие трябва да ме прави щастлив и то в научната тема, където прогреса е за човечеството. Все руснаците са ви виновни, честно плащат ли ви за тези глупости или сте си тъпи по рождение?

Не те разбрах?

Срането е на боклуци като теб. Аз само ви показвам колко сте насрани, тъпи и нагли. И както почти винаги всичко, което съм написал е в отговор на нищожества като теб или на грешки поради незнание на нормални обективни хора.

някой програмист е забравил да брейкне лупа.....

а как наса ще активира двигателите бе,ще прати още една сонда със шомпол за запушване ли

със шомпол не може че ще се прецака катализатора и ще почне да замърсява космоса....

1 милиард за една запушена дюза,браво бе,за тия пари да сте направили стълба до луната

Нали на твоите спътници дюзите им не се запушват какво се притесняваш.

на Юпитер даже и стена не можеш да построиш.... тръмп ще умре от яд

По 200 кинта на дюза и спестяваш 1000 кинта за нова дюза.

Руска техника никога не е зацикляла над Юпитер.... Хахахахахахахах!

До шот са никога не са достигали дотам :)

ама съм прав, нали?

Ivan Ivanov

сигурен ли си :) те и на Марс не бяха кацали но се оказа че са били там преди американците :)

Че тя къде ли е зацикляла, освен на 400 км от Земята и на дъното на океана

И на Венера също. Още преди 40 години при това.

Космоса е най-голямата работа, каквото и да си говорим.

мда, май сондата е изпаднала в CRC Error