US военните с нов GPS, заради руското заглушаване

Тестовете на подобрената система за позициониране започват тази есен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и сегашния ГПС не помогна особено на посраните луди говеда от бангията Доналд Дък да пълнят гащите в Черно море..или да се блъскат като телета у железница по морски дарове, гемии, танкери и траулери..а какво остава за новия...

Ще тестват системата с кавалерийски полк?!?Малииииии-то това значи ли ,че ще окачат на конете компаси и ще прецакат руснаците?!?

Руслямска държава смущава гражданския GPS, военния не може. Американците ще правят нов сателит за да спрат руслямците да смущават гражданите и бизнеса. Инак последния им комуникационен сателит за който писаха тук в дира - Ямал 601 естествено е направен в Германия и Франция.

Явно и дроновете им в Сирия са на "гражданския GPS" :D

Дроновете в Сирия не са се шашнали от руското смущаване, защото нямаше толкова много "ихтамнет-и" да дадат фира.

пуснали са "калинка мая" на макс на едни големи колони и не се чува сигнала на жи пи ес....

Изостаналите неандерталци от Русия, които искат да плашат великата американска армия с пръчки, вече имат заглушаваща станция и за новия сателит! Понеже не могат да си го направят сами, защото са вечно пияни, явно някой им го дава. Извънземните може би!

От една седмица всички високопоставени офицери в НАТО имат запек. Инженерния състав работи над преодоляване на проблема предизвикан от вредителски действия на Русия.

опасяваме се че руснаците може да ни заглушат сигнала, затова трябва да ни дадете 100млрд. да разработим нова система. Нела платят и нашите натовски съюзници.

Тестването на нови GPS устройства ще бъде поверено на военните от втория кавалерийски полк.... по-евтино ще излезе да го тества баба Мери, чистачката...

Системата ще е коне с компаси на гривата си.Гарантирано няма да ги заглушат руснаците!

За всяко нещо, което може да бъде направено, съществуват 1000 начина, същото да бъде разрушено!

Баа, амерканците се оплакват , че ги заглушават край границите на .Русия . Да се приберат в Калифорния, ..Флорида.. ..там е тихо и чисто...

Ще заглушат и тая... :) Язък за хвърлените на вятъра милиарди... :)

Нека ги оставят да изхарчат няколко милиарда и при тестовете в някое учение пак ще квичат, че са смутени или смотани!

Техническият прогрес няма да спре. Една нова надпревара във въоръжаването ще се отрази чудесно на Русия :))) Ще сподели съдбата на СССР и най-сетне Империята на Злото и Лъжата ше се разпадне на съставните си деревни и пияници!!

Рейгън им каза че ще ги накара да си ядат ракетите и резултата е на лице

ха ха ха...мечтите са безплатни....

а ти платена потна копейка

току що спечели адна капейка обърни я долар и ще ти се изясни

Сигналът от спътниците за навигация може да бъде заглушаван, но не може да бъде подменян. Това е така, защото сигналът от спътника не няма как да бъде излъчван от спътник(източник), намиращ се на орбита (разстояние) по-ниска от 20 хил. км. Такъв сигнал ще бъде отхвърлен. Приемното устройство разчита кодиран сигнал и измерва времето, за което сигналът пристига от даден спътник да приемното устройство. Изчислява се пресечната точка на сфери, като се дава най-вероятната, тъй като тези точки са две. :) Най-вероятно новата система на военните ще работи с много по-кратък сигнал.

И какво ѝ пречи на черната станция да излъчва фалшиви сигнали в зоната на покритие на спътника, изместени по време, така че приемникът да изчисли грешно време за пътуване на сигнала и да получи различни сфери от истинските, така че като ги пресече, да се получи различни координати? Е, да... сигналите са кодирани, ама... то много неща са кодирани...

20 ХИЛ. км. ?!?!?!? Уаууууу!Яка работа са цифрите в ХИЛЯДИ когато се пишат ей така!

И глупостта е дар от Бога. Винаги си щастлив и всичко знаеш, нали? :)))

заглушаването на радиосигналите, независимо дали са аналогови или цифрови, е въпрос за покритие на целият вероятен диапазон на използвания честотен обхват и мощност на заглушаващото средство. Не традиционният способ е разкриване на използвания честотен обхвата и излъчването само в неговия диапазон на мощни сигнали, което от своя страна води до потушаване работната чистота и подаваните сигнали и вместо нея работа на комуникиращите средства по лъжливите сигнали на заглушителя. Разбира се има и други способи, като например нарушаване нормалната работа на софтуерното осигуряване на позициониращата система и още ред други такива "нещица".

Ако не е поредно "усвояване" на пари, то явно руснаците постигнаха това с което Рейгън заблуждаваше Гурбачов - че са номер едно и могат да осъществят на практика междузвездни войни. Явно - да, ама не. На калпавата ракета и космоса и пречи.

Каишка, на път си да си вярваш!

"Доналд Кук" ??? :)

1001 нощ ?! х

Randall_Zwinge

Прелъстена и изоставена.

По време на учебното учение в до Норвегия, май се бяха блъснали плавателни съдове и се оправдаваха така.

Май не са се блъскали, ама така ти се иска.

Randall_Zwinge

Бива ли да сте толко тъпи, бе... Интернет има - може да проверите, преди да пишете глупости. На учението на НАТО през ноември в Норвегия се сблъскъха норвежкият танкер Sola и норвежката фрегата Helge Ingstad. Фрегатата беше толкова повредена, че ако не я бяха изхвърлили на брега, където да заседне, щеше да потъне. Над 130 души екипаж трябваше да бъдат спешно евакуирани.

Randall_Zwinge

Поправка: танкерът е с малтийски флаг. По време на инцидента са ранени 7 души. Разходите по ремонта се оценяват на 1.2 милиарда евро, което е повече от стойността на кораба.

Ти шизофреник ли си???????? Първо пишеш май не са се блъскали, и следващият коментар ти е : "като сблъсъкът е през ноща и няма нищо общо с каквато и да е навигация." Не знаех че корабите не ползват навигация а от твоя коментар разбирам, че не плават нощно време защото не се виждат и може да корабокрушират. П.П. Продължаваш с изкривяването на фактите!

нещо интегрални схеми, електрически косачки няма ли да пускаш ?

до Дада продължаваш да твърдиш че корабите в морето не си определят курса по GPS . Прав си сектанта не е работил през ноща и затова са се сбъскали. От ден на ден почваш да пишеш все по големи глупости.

Оставам с впечатлението че Хейтъра и модератора са един и същи елемент. Пак трие фактите, а лъжите оставя да висят. Пак повтарям - сблъсъкът е през ноща дни след края на учението и няма нищо общо с GPS. Грешка на щурмана, който предположил че танкера се движи и ще мине зад него. А секстанта и да работи и да не работи не определя дали на пътя има кораб или не. Но понеже разчиташ на трияч пишеш глупости на килограм.

Ох този Дада ще ме умори от смях. Казах ти в една друга тема ако бях модератор ти щеше да си перманентен бан по IP заради това че постоянно изкривяваш фактите така че на теб да са ти удобни. Вече от твоите писания се обърках един път казваш че не са се сблъскали друг път че навигатора е виновен само да ти кажа че корабите имат едни големи монитори на които чрез GPS им показва тяхното местоположение и местоположението на другите кораби. Дано разбереш какво искам да кажа. П.П. И сега ти казвам в прав текст не познавам нито модератора нито ККК но това че мислим и ти хващаме глупостите не означава че сме един и същ човек.

Фрегати (норвежкия) крал има много. Виж Кузя, страшилището на 7те морета беше единствен и неповторим.

Randall_Zwinge

Така си е. Руснаците имаха и други, ама се отърваха от тях, защото не им трябват. И сега периодично се пускат слухове, че щели да строят, но е безсмислено да се наливат пари в подобен проект. Причината: самолетоносачите в съвременните условия имат една-единствена идея да съществуват - да може да се изпраща авиационна група по разни точки по света, където държави от рода на Ирак, Либия или Гватемала нещо са пикали срещу вятъра, от гл. точка на щатяните. Още от съветско време руснаците са имали отработена тактика за унищожаването на всеки американски самолетоносач, заедно с цялото придружаващо го корабно съединение. Няма начин да не са я споделили с братския китайски народ, а може би и с още тос-оня. Затова в случай на голяма война една от първите цели на американския флот винаги е била да прибере по най-бърз начин всички самолетоносачи в американски пристанища, защото в открито море за руснаците и китайците всеки америански самолетпносач представлява просто една твърде тромава, твърде куца и твърде тлъста гъска, че да я изтървеш и да не я гръмнеш за едното удоволствие. За ралика от американците, руснаците нямат неоимпериалистическа военна доктрина, така че за тях самолетоносачите са все едно да си залепиш мишена за челото.

Лошото е, че руснака се е научил да моделира GPS сигнала. Има не едно оплакване, че GPS-а на някои кораби ги дава че са навътре в сушата... Шаш, паника и смут.... Сега разбирате ли защо руснаците не ползват GPS? Имат си свое и му викат ГЛОНАСС. На печелившите честито! :)

Глоснасс за нищо не става. GPS е с гражданско приложение и спецификациите са общоизвестни. За военните са различни и там няма грешки. Всички руснаци ползват GPS и съответните приложения, самия ГЛОНАСС е лошо копие на GPS.

тотално си в грешка - не ми е само ясно тъп ли си или ти плащат, дано да в второто, че първото е непоправимо

ама че си глупава

Дадо , попрочетох малко за 2-те системи (има най-малко още 3) и основната разлика е че GPS губи точност към полюсите . и 2-те имат и цивилно и военно приложение

Най-вероятната причина GPS да даде грешка в местоположението, са не грешните координати, а грешни карти. В смисъл, че за цивилни приложения няколко метра грешка в координатите е нормална, но ако са няколкостотин, по-вероятно е да е сгрешена картата или приемникът да не засича достатъчен брой спътници. Иначе понякога GPSа наистина се побърква, като ти даде, че пеша се движиш с 200 км/ч, например. Но според мен това не са руснаците, ами смотания софтуер. А руснаците са с около 100 год. напред в РЕБ от всичкия останал свят, така че и назад да хукнат да бягат, щатяните пак не могат ги стигна.

100 години? Ха, с 1000 години е по-напред ватата. Направо са превъртели играта!

Randall_Zwinge

Човече, от 59 свръхмодерни томахоука един-единствен уцели някаква полева кухня. От ПЕТДЕСЕТ И ДЕВЕТ РАКЕТИ - ЕДНА. 29 въобще не тигнаха брега, 20 паднаха в пустинята. При това - без никакво ПВО, без никакви противоракети, без никакви зенитни оръдия. Просто ракетите така направиха. Това какво ти говори?! Кузя го нямаше в средиземно море, когато руските самолети се оказаха в Хмейми, насред американските военни бази, без никой да ги засече. Не помня вечче колко - няколко стотин самолета прелитат 2000 км. над американските радари без никой да ги засече. Това какво ти говори?!

от 59 ракети 58 уцелиха целите и това се вижда от сателитната снимка направена от изрелците и унищожените десетина самолета. Поредния червен лъжец.

А пък аз четох в руската преса, че летците им летят с автомобили навигатори, ползващи GPS, защото GLONAS-a им не "става"

Randall_Zwinge

Пишеше ли там какви навигатори ползват ракетите им, щото в Сирия се видя, че са с около 2 порядъка по-точни от американските.

За съжаление, НЕ, но потърсете статията, или един чат в Телеграм, където се дискутира, че Русия става "Северна Корея 2', по повод изолирането от световната мрежа. Та там се казва, че авиаторите им ползват GPS, защото тяхната не става ..

Ами това просто не може да вярно, щото гражданската версия на GPS e ограничена за скорост до 1900км/ч(1000 възела) и 18000км височинен таван, за да се избегне използването в балистични ракети.

"По време на учението военните забелязаха, че GPS сигналите се потискат, а Финландия и Норвегия обвиниха Русия за това," Айде сегааа...Вместо да мрънкат, трябва да почерпят руснаците с по един Абсолют че, са им докарали тренировките по близко до реалноста.

Това няма да помогне особено на лудите говедари, защото руснаците са с десетилетия по напред от тях в областта на РЕБ радиоелектронната борба

Това кой твърди, че е възможно да има електронна система, основаваща се на излъчване/приемане на електромагнитни или електрически сигнали, които да не могат да бъдат "забити"? Щото не аз, а Н. Тесла отдавна е демонстрирал, че такъв проблем не би трябвало да има. Става дума за скаларното електрическо поле. И не е добър атестат, че точно американците се правят, че този гений не е доказал на практика теорията си. Мъчат се и те да я използуват, ама засега без успех. То само със шпиониране от страна на ФБР акъл не се "прихваща". Жалко, че Тесла си отиде неоценен. Както многото умни хора преди и след него...

Много неоценен бе. А мерната единица за магнитна индукция случайно и по друга причина се казва "тесла", нали? Най масовите и добри електромобили се казват пак случайно "Тесла". Пак съвпадение на имена, нали? Абе откъде се пръквае такива генийчета да се чуди човек.

Абе Дада стига с твоите глупости бе, забрави да споменеш че има и декове Тесла. Да недооценен е защото твоите любими Американци се опитаха да го изтрият от историята но откритията са му толкова големи че просто не става.

Айде пак торбата с лъжите. Американците се били опитали да го изтрият!!!!???? На седемдесет и петия рожден ден на изобретателя през 1931 г. списание „Тайм“ го слага на корицата си. Списанието отбелязва неговия принос за генериране на електрическа енергия. Той получава поздравителни писма от повече от 70 от пионерите на науката и техниката, включително Алберт Айнщайн. От американците които искали да го изтрият. Тесла Обществото е основано през 1956 година от американците които искали да го изтрият. 26 километров кратер на обратната страна на Луната е кръстен Тесла - от Американците които искали да го изтрият. 2244 Тесла, малка планета от американците които искали да го изтрият. Нагло лъжеш отново.

до Дада. Тесла отсъства от повечето учебници по история, физика, електротехника. Как един от най-великите изобретатели и учени в историята на човечеството умира в хотелска стая и в мизерия и безпаричие? Всичко това се дължи на едно негово изобретение - безплатното и безжично електричество. Тесла е изпреварил времето, в което е живял. Той виждал света по различен начин, виждал един свят с неограничена и безплатна енергия и е бил на път да реализира своята идея. ПАК ПОВТАРЯМ НИКОЛА ТЕСЛА Е ТОЛКОВА ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ ЧЕ ВСИЧКИТЕ ОПИТИ ЗА ИЗТРИВАНЕ ОТ ИСТОРИЯТА ВОДЯТ ДО НЕУСПЕХ>

Скаларно ел. поле съществува толкова, колкото и горящата вода на Българския австралиец Юл Какмубешеиметонаидиота. Иначе, ел. поле си има различни характеристики и някои от тях са скаларни. Основната му характеристика - напрегнатостта му, е векторна.

Русия толкова ли опасна за тях? Борят се за руски тористи.... В Америка живеят 10 милона руснаци? Страно?

Нямат шанс! В сферата на РЕБ американците са изостанали от РФ с поне десетилетие...

верно са трагедия във военно отношение,ама иначе се пъчат в оловни ковчези,а и като фанат за северна корея акостират в австралия

сега с новия джипиес вместо да идат в норвегия краварите ще идат в калифорния да видят на латиносите мъдата