US военните с нов GPS, заради руското заглушаване

Тестовете на подобрената система за позициониране започват тази есен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега с новия джипиес вместо да идат в норвегия краварите ще идат в калифорния да видят на латиносите мъдата

верно са трагедия във военно отношение,ама иначе се пъчат в оловни ковчези,а и като фанат за северна корея акостират в австралия

Нямат шанс! В сферата на РЕБ американците са изостанали от РФ с поне десетилетие...

Русия толкова ли опасна за тях? Борят се за руски тористи.... В Америка живеят 10 милона руснаци? Страно?

Това кой твърди, че е възможно да има електронна система, основаваща се на излъчване/приемане на електромагнитни или електрически сигнали, които да не могат да бъдат "забити"? Щото не аз, а Н. Тесла отдавна е демонстрирал, че такъв проблем не би трябвало да има. Става дума за скаларното електрическо поле. И не е добър атестат, че точно американците се правят, че този гений не е доказал на практика теорията си. Мъчат се и те да я използуват, ама засега без успех. То само със шпиониране от страна на ФБР акъл не се "прихваща". Жалко, че Тесла си отиде неоценен. Както многото умни хора преди и след него...

Това няма да помогне особено на лудите говедари, защото руснаците са с десетилетия по напред от тях в областта на РЕБ радиоелектронната борба

"По време на учението военните забелязаха, че GPS сигналите се потискат, а Финландия и Норвегия обвиниха Русия за това," Айде сегааа...Вместо да мрънкат, трябва да почерпят руснаците с по един Абсолют че, са им докарали тренировките по близко до реалноста.

Лошото е, че руснака се е научил да моделира GPS сигнала. Има не едно оплакване, че GPS-а на някои кораби ги дава че са навътре в сушата... Шаш, паника и смут.... Сега разбирате ли защо руснаците не ползват GPS? Имат си свое и му викат ГЛОНАСС. На печелившите честито! :)

Много неоценен бе. А мерната единица за магнитна индукция случайно и по друга причина се казва "тесла", нали? Най масовите и добри електромобили се казват пак случайно "Тесла". Пак съвпадение на имена, нали? Абе откъде се пръквае такива генийчета да се чуди човек.

По време на учебното учение в до Норвегия, май се бяха блъснали плавателни съдове и се оправдаваха така.

Глоснасс за нищо не става. GPS е с гражданско приложение и спецификациите са общоизвестни. За военните са различни и там няма грешки. Всички руснаци ползват GPS и съответните приложения, самия ГЛОНАСС е лошо копие на GPS.

Май не са се блъскали, ама така ти се иска.

Бива ли да сте толко тъпи, бе... Интернет има - може да проверите, преди да пишете глупости. На учението на НАТО през ноември в Норвегия се сблъскъха норвежкият танкер Sola и норвежката фрегата Helge Ingstad. Фрегатата беше толкова повредена, че ако не я бяха изхвърлили на брега, където да заседне, щеше да потъне. Над 130 души екипаж трябваше да бъдат спешно евакуирани.

Най-вероятната причина GPS да даде грешка в местоположението, са не грешните координати, а грешни карти. В смисъл, че за цивилни приложения няколко метра грешка в координатите е нормална, но ако са няколкостотин, по-вероятно е да е сгрешена картата или приемникът да не засича достатъчен брой спътници. Иначе понякога GPSа наистина се побърква, като ти даде, че пеша се движиш с 200 км/ч, например. Но според мен това не са руснаците, ами смотания софтуер. А руснаците са с около 100 год. напред в РЕБ от всичкия останал свят, така че и назад да хукнат да бягат, щатяните пак не могат ги стигна.

Скаларно ел. поле съществува толкова, колкото и горящата вода на Българския австралиец Юл Какмубешеиметонаидиота. Иначе, ел. поле си има различни характеристики и някои от тях са скаларни. Основната му характеристика - напрегнатостта му, е векторна.

"Доналд Кук" ??? :)

Фрегати (норвежкия) крал има много. Виж Кузя, страшилището на 7те морета беше единствен и неповторим.

100 години? Ха, с 1000 години е по-напред ватата. Направо са превъртели играта!

1001 нощ ?! х

Поправка: танкерът е с малтийски флаг. По време на инцидента са ранени 7 души. Разходите по ремонта се оценяват на 1.2 милиарда евро, което е повече от стойността на кораба.

Прелъстена и изоставена.

Ако не е поредно "усвояване" на пари, то явно руснаците постигнаха това с което Рейгън заблуждаваше Гурбачов - че са номер едно и могат да осъществят на практика междузвездни войни. Явно - да, ама не. На калпавата ракета и космоса и пречи.

Така си е. Руснаците имаха и други, ама се отърваха от тях, защото не им трябват. И сега периодично се пускат слухове, че щели да строят, но е безсмислено да се наливат пари в подобен проект. Причината: самолетоносачите в съвременните условия имат една-единствена идея да съществуват - да може да се изпраща авиационна група по разни точки по света, където държави от рода на Ирак, Либия или Гватемала нещо са пикали срещу вятъра, от гл. точка на щатяните. Още от съветско време руснаците са имали отработена тактика за унищожаването на всеки американски самолетоносач, заедно с цялото придружаващо го корабно съединение. Няма начин да не са я споделили с братския китайски народ, а може би и с още тос-оня. Затова в случай на голяма война една от първите цели на американския флот винаги е била да прибере по най-бърз начин всички самолетоносачи в американски пристанища, защото в открито море за руснаците и китайците всеки америански самолетпносач представлява просто една твърде тромава, твърде куца и твърде тлъста гъска, че да я изтървеш и да не я гръмнеш за едното удоволствие. За ралика от американците, руснаците нямат неоимпериалистическа военна доктрина, така че за тях самолетоносачите са все едно да си залепиш мишена за челото.

Човече, от 59 свръхмодерни томахоука един-единствен уцели някаква полева кухня. От ПЕТДЕСЕТ И ДЕВЕТ РАКЕТИ - ЕДНА. 29 въобще не тигнаха брега, 20 паднаха в пустинята. При това - без никакво ПВО, без никакви противоракети, без никакви зенитни оръдия. Просто ракетите така направиха. Това какво ти говори?! Кузя го нямаше в средиземно море, когато руските самолети се оказаха в Хмейми, насред американските военни бази, без никой да ги засече. Не помня вечче колко - няколко стотин самолета прелитат 2000 км. над американските радари без никой да ги засече. Това какво ти говори?!

заглушаването на радиосигналите, независимо дали са аналогови или цифрови, е въпрос за покритие на целият вероятен диапазон на използвания честотен обхват и мощност на заглушаващото средство. Не традиционният способ е разкриване на използвания честотен обхвата и излъчването само в неговия диапазон на мощни сигнали, което от своя страна води до потушаване работната чистота и подаваните сигнали и вместо нея работа на комуникиращите средства по лъжливите сигнали на заглушителя. Разбира се има и други способи, като например нарушаване нормалната работа на софтуерното осигуряване на позициониращата система и още ред други такива "нещица".

Сигналът от спътниците за навигация може да бъде заглушаван, но не може да бъде подменян. Това е така, защото сигналът от спътника не няма как да бъде излъчван от спътник(източник), намиращ се на орбита (разстояние) по-ниска от 20 хил. км. Такъв сигнал ще бъде отхвърлен. Приемното устройство разчита кодиран сигнал и измерва времето, за което сигналът пристига от даден спътник да приемното устройство. Изчислява се пресечната точка на сфери, като се дава най-вероятната, тъй като тези точки са две. :) Най-вероятно новата система на военните ще работи с много по-кратък сигнал.

Техническият прогрес няма да спре. Една нова надпревара във въоръжаването ще се отрази чудесно на Русия :))) Ще сподели съдбата на СССР и най-сетне Империята на Злото и Лъжата ше се разпадне на съставните си деревни и пияници!!

А пък аз четох в руската преса, че летците им летят с автомобили навигатори, ползващи GPS, защото GLONAS-a им не "става"

Рейгън им каза че ще ги накара да си ядат ракетите и резултата е на лице

Ще заглушат и тая... :) Язък за хвърлените на вятъра милиарди... :)

тотално си в грешка - не ми е само ясно тъп ли си или ти плащат, дано да в второто, че първото е непоправимо

Баа, амерканците се оплакват , че ги заглушават край границите на .Русия . Да се приберат в Калифорния, ..Флорида.. ..там е тихо и чисто...

ха ха ха...мечтите са безплатни....

И какво ѝ пречи на черната станция да излъчва фалшиви сигнали в зоната на покритие на спътника, изместени по време, така че приемникът да изчисли грешно време за пътуване на сигнала и да получи различни сфери от истинските, така че като ги пресече, да се получи различни координати? Е, да... сигналите са кодирани, ама... то много неща са кодирани...

Пишеше ли там какви навигатори ползват ракетите им, щото в Сирия се видя, че са с около 2 порядъка по-точни от американските.

а ти платена потна копейка

току що спечели адна капейка обърни я долар и ще ти се изясни

Нека ги оставят да изхарчат няколко милиарда и при тестовете в някое учение пак ще квичат, че са смутени или смотани!

За всяко нещо, което може да бъде направено, съществуват 1000 начина, същото да бъде разрушено!

За съжаление, НЕ, но потърсете статията, или един чат в Телеграм, където се дискутира, че Русия става "Северна Корея 2', по повод изолирането от световната мрежа. Та там се казва, че авиаторите им ползват GPS, защото тяхната не става ..

от 59 ракети 58 уцелиха целите и това се вижда от сателитната снимка направена от изрелците и унищожените десетина самолета. Поредния червен лъжец.

Тестването на нови GPS устройства ще бъде поверено на военните от втория кавалерийски полк.... по-евтино ще излезе да го тества баба Мери, чистачката...

опасяваме се че руснаците може да ни заглушат сигнала, затова трябва да ни дадете 100млрд. да разработим нова система. Нела платят и нашите натовски съюзници.

Ти шизофреник ли си???????? Първо пишеш май не са се блъскали, и следващият коментар ти е : "като сблъсъкът е през ноща и няма нищо общо с каквато и да е навигация." Не знаех че корабите не ползват навигация а от твоя коментар разбирам, че не плават нощно време защото не се виждат и може да корабокрушират. П.П. Продължаваш с изкривяването на фактите!

От една седмица всички високопоставени офицери в НАТО имат запек. Инженерния състав работи над преодоляване на проблема предизвикан от вредителски действия на Русия.

Абе Дада стига с твоите глупости бе, забрави да споменеш че има и декове Тесла. Да недооценен е защото твоите любими Американци се опитаха да го изтрият от историята но откритията са му толкова големи че просто не става.

ама че си глупава

Айде пак торбата с лъжите. Американците се били опитали да го изтрият!!!!???? На седемдесет и петия рожден ден на изобретателя през 1931 г. списание „Тайм“ го слага на корицата си. Списанието отбелязва неговия принос за генериране на електрическа енергия. Той получава поздравителни писма от повече от 70 от пионерите на науката и техниката, включително Алберт Айнщайн. От американците които искали да го изтрият. Тесла Обществото е основано през 1956 година от американците които искали да го изтрият. 26 километров кратер на обратната страна на Луната е кръстен Тесла - от Американците които искали да го изтрият. 2244 Тесла, малка планета от американците които искали да го изтрият. Нагло лъжеш отново.

нещо интегрални схеми, електрически косачки няма ли да пускаш ?

Изостаналите неандерталци от Русия, които искат да плашат великата американска армия с пръчки, вече имат заглушаваща станция и за новия сателит! Понеже не могат да си го направят сами, защото са вечно пияни, явно някой им го дава. Извънземните може би!