В Слънчевата система може да има черна дупка

Масата ѝ би била няколко пъти по-голяма от тази на Земята, а големината - колкото зърно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

черните дупки са кръгова оптична илюзия на хоризонта който на земята виждаме като безкрайна права!

Черната дупка ще бъде моментално асфалтирана. Знаете от кого.

Когато чуеш: -Еееее, не там беее! Значи си влязъл леко черната дупка.

Черна дупка има на задниците ви и то много миризлива!

Ако е само една, ще падне голяма борба за нея ...

Сега влизам под юргана и каква черна дупка ме чака мале леле

А случайно да сте чували за кючека дупка до дупка хахаха

"Астрофизика" да пише сценария....докато не са му откраднали оригиналната идея. Физик от него не става, но СЦЕНАРИСТ, да. "Стар Трек" бледнее пред "откритията" на този "физик". И да не забрави да включи порносцени. В "Стар Трек" има само soft gay love.

Черната дупка се казва dp

Ako naistina ima cherna dupka do nqkopko veka moje da ynishtoji slunchevata sistema

Сигурно си на мама умното!

Да изпратим Тулупа, Каскета, Прасето и още няколко видни дрогаре да проверят лично и да докладват.

Как може да наричат дупката "черна"? Я бърже да я преименуват на Афро дупка! А ако я забранят във всички научни книги ще е най-добре.

Това е много интересно. Такива малки ЧД според теорията са се формирали в началния етап след фазовия преход, дефинирал свойствата на нашата Вселена, познат под името Голям взрив, макар че не е всъщност взрив. Може би тези мини ЧД да са често срещани, и да обясняват поне частично проблема с тъмната материя. Те могат и да са транспортни коридори за пътуване със скорост по- голяма от С.

Така казват теоретиците, ама дали верно може...Все пак звучи примамливо да си имаш ЧД на един хвърлен разстояние. Може да се правят експерименти...ама да не си мечтаем прекалено.

Добър вечер дами и господа астро и ядрени физици... бъдещи шпакловчици и хигиенистки!

О има, има - и това е "НАСА*. :) Само смучат трилиони - и бълват ретроградни лъжи и фалшификации, които съсипват реалната наука по-зле от Инквизицията навремето.

Опитай да се противиш на порива да скачаш веднага при думите които будят обсесиите и/или шизофренията ти (НАСА буди и двете).

Чудех се, кога ще се разпишеш с баналните ти глупости! Опитай да измислиш нещо ново, нали се имаш за по-умен от всички останали! ;)

Навремето имаше такива черни дупки, ама сега се срещат по-рядко. Предимно епилирани са.

За какви глупости се взимат пари. Черни дупки в главите си имат!

Според астрофизиката една звезда, за да се превърне в "черна дупка" в края на своя живот, трябва да има маса, поне неколкократно по голяма от тази на Слънцето! Тогава как може да съществува черна дупка с маса едва няколко пъти по голяма от тази на Земята?! Как се е образувала тази толкова миниатюрна "черна дупка"?!

Два пъти поне е написано по-надолу! Чети преди да пишеш!

След Големия Взрив са се образували т. нар. Първични Черни Дупки. Хокинг изчислява, че най-леките такива са с маса 10 ^ -8 кг, като част от тях тежат по няколко слънчеви маси. Те могат да имат различни размери и маса, част от тях водят до създаването на първите галактики. Учените са на мнение, че те са източник на засичаните в Сосмоса големи количества гама лъчения.

А Церн кога ще отвори черна дупка?

а на теб кога ти удобно да отворят?

Тия учени само гледат как да просят и усвояват едни пари с глупавите си теории, че иначе ще има... ЗАКРИВАЙ И ДОВИЖДАНЕ!

а ти кво правиш бай хуй, въртиш ли геврека

Има и това е ГЕРБ.

Отде ви изравят все такива гении бе. За толкова конеубиващо банални тъпащини като твойта, всеки който е видял заглавието е знаел, че ще я избръщолевиш преди да си помислил да го направиш, трябва да има затвор ей.

А може и да няма.

Всъщност планетарно ядро, като Психея с диаметър стотина километра спокойно може да е с 5-6 пъти по-голяма маса от тази на Земята и така да е достатъчно малко за да бъде трудно откриваемо...

Черната дупка, има ли живот? Колко маса измъква, а и после какво става с тази маса?

после ти я натъпква в твоята дупка

ново оръжие, мини-черна дупка , като портокал, активира се в тила на врага и засмуква всички врагове...

Трябва ми една мини малка черна дупка да ми го засмуче.

и ще те направи жена... пак си помисли.

‼️Времето ви свърши. Просто сбогом.

Пък и кво като е малка.. Колкото по тясна, по-добре.

Ние вече си имаме черна дупка и това е кратуната

Само човек с поетична душа би могъл да опише хипотетичната черна дупчица в Слъчевата система като "влиятелният обект, намиращ се на ръба на нашата система".

се намира на посирано 20 от нея влиза и излиза мистичното чудовище "курнела" в нашия свят

Аз приветствам нашите нови извънземни господари :) Ето така значи пристигат извънземните в нашата слънчева система: возят се през порталите и излитат в "черните дупки" :)

Ще трябва да свикваме да живеем в свят, населяван от необразовани инфалнитли

Жорко

Кефиш ме как ме взимаш на сериозно !

И на 11 малки бърбана не мога да сътворя толкова абсурдна псевдонаучна теорийка.

който твърди, че разбира от квантова механика, значи никога не се е занимавал със квантова механика!

ако ми кажеш, че си открил черна дупка с маса 2 милиона пъти по-малка от тази на най-млакта черна дупка откривана някога. Моля, посочи ми линк към изследването си.

тез пък търсят черни дупки в космоса ни си ги имаме по нашите пътища доказателсвата счупените шрнири и полуоски

Е да де, ама нашите дупки по пътищата не са черни, а пълни с вода и затова не ги виждаме.

Дир.бг, моля ви придържайте се към "журналистика" тип Андреа, Николета и сие, както и политически коректни статии. Отдавна разбрахме, че научните статии, които преписвате, не подлежат никаква редакция, сиреч копи/пейст от гугъл транслейт, най-вероятно. Благодарим ви!

Превеждат ги. Но и за това се иска акъл и поне малко обща култура. Наитина научният им раздел кърти. Но от друга страна е освежавоащо-забавно да се чете.

В Драгалевци София има голяма ЧЕРНА Дупка - Иван Йорданов Костов преди 20години погълна засмука хиледи фабрики заводи цехове предприятия златни залежи авиокомпании и ги пресуши няма ги После погълна 2,5 милиарда от ДДС и ги за влече на английската офшорна вселена о-в Ман Страшна Черна Дупка

Тая, драгалевска черна дупка, нищо не е пред една, друга, Виденова черна дупка, дето обра парите на целокупния български народ, барабар с хазната. Още няма такава черна дупка, която да я мине Виденовата.

Че си тъп и прост е ясно. Но точно на костов трябва да му целуваш краката, че създаде държавата от хаоса. Навремето такива боклуци като тебе лъжеха нагло, че Косотв притежавал половин България, пък се оказа че няма нищо. А тия 2,5 милиарда са върха на червената наглост.

"Черна дупка с маса 5 до 10 пъти колкото земята".... Тази маса не е достатъчна за да се формира черна дупка. Пак нещо не сте превели както трябва. За да се твърди, че има черна дупка с такава маса, първо трябва да сеаргументира като как се е формирала.

Приеми, че въпросната черна дупка не е дупка, а дупчица и тогава няма да се терзаеш толкова.

А ти приеми, че масата не е достаъъчна, за да се формира "дупчица", ако така предпочиташ да я начичаш. Все едно да приема, че 100 лв са 1 милион. Не стигат ни за мултимилионер ни за милионерче

Хех, беше време, когато заплатите ни бяха по 500 000 лв. месечно. Така че, всичко е възможно.

Смята се, че по време на Големия взрив и непосредствено след него, еднородността на гравитационното поле и плътността на материята е можела да бъде нарушена до такава степен, че да доведе до образуването на първични черни дупки. Те нямат долен праг на масата.

хубаво, а как са оцелели 13 милиарда години под въздействие на Хокинговата радиация? Не съм запознат в детайли, ама не трябваше ли вече да са се "изпарили"?

Добър въпрос! И аз си го зададох. :) Обяснението, което намерих е, че най-малките са се изпарили вече, но по-големите сред тях вече са станали миниатюрни. Все пак това е хипотеза. Все още не са открили такава черна дупка, за да докажат съществуването им.

...в главата на Стою! :)

Защо ми се струва, че черна дупка с маса 5-10 пъти масата на Земята не може да съществува? Черните дупки се образуват след взрив на свръхнова звезда с над 3.2 слънчеви маси или по-големи, инак след взрива се превръщат в неутронни звезди или (най-малките) в бели джуджета, които угасват и изстиват след време.

циганчето не е знаело, че релсата тежи 2 тона, и взело, че я пренесло...

Най-малката черна дупка някога засичана от астрономи е 3.8пъти масата на Слънцето. Това е толкова повече от 5-10 пъти масата на земята, колкото автора на този пасквил е далече от научното знание.

че тези статийки требе да ги възприемате като нáучен хумор! Иначе, ако наистина се интересувате от съответния факт, събитие или откритие, по-доре си потърсете в нета оригинлания сорс...

Понеже през 2020 не се случиха вече достатъчно работи, само това ни липсваше - да ни глътне черна дупка...

Е, ми то това си го знаем отдавна , още Тошко Колев , мир на праха му, възпя, че дупката е на морето

Само на теб не дава :)))))

Има черни дупки- джобовете на политиците.

Слънчевата система наистина има черна дупка! И тя се нарича Боко Тиквата и се намира майка България Това е такава черна финансова дупка в която постоянно поглъща всичките народни пари до които може да се докопа и да открадне с г* си! А гравитационните пипалата на тази черна дупка се наричат ГРОБ и това са пипалата на мафията на Октопода! !

Е В ЦЕНТЪРА, ВЪРХУ ЕДИТ ПОСТАМЕНТ ... И МУ СЕ КЛАНЯШ 140 ГОДИНИ!

И ти трябва да се кланяш, щото ако не бяха ТЕ ти сега щеше да си с фес, жена ти с бурка и да се гъзиш 5 пъти на ден....../ а пък халката ти - пръсната/.

Викаш друго а се дупиш на козяцкия октопод зад океана той нали ти плаща с цената

Масата ѝ би била няколко пъти по-голяма от тази на Земята, а големината - колкото зърно ------ - 1000 ЛВ В ДЖОБА (граховото зърно), ДАВАТ МУ 100 000 ЛВ "НА ЗАЕМ" (земята) - ДУПКА, ТА ДРЪНКА ! ЕТО КАК "МАЛКОТО КАМЪЧЕ" КАТУРВА ГОЛЯМАТА КОЛА ! ПРОСТО КЛАСИКА, ОПИСАНА ОЩЕ В ПРИКАЗКИТЕ ! ЩОТО ГОЛЯМАТА КОЛА СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО Е "ГОЛЯМА" МОЖЕ ДА МИНЕ ЛЕСНО ПРЕЗ "ГРАХОВОТО ЗЪРНО" ... МОЖЕ АМА ... ДРУГ ПЪТ!

Абе не знам ама тоя Хокинг не доказа ли, че точно тия първични черни дупки трябва вече да са се изпарили? Само питам де!

Веднага Шнобел по физика. Черна дупка може да бъде най малко с тегло около 10 слънца като нашето. С размери на зърно си е за Шнобел.

питай си сливата....

Говориш за обикновените черни дупки, възникнали след смъртта на звезда. Тук търсят миниатюрна черна дупка, наричана още първична, възникнала в зората на Вселената.

Намира се в полите на Витоша. Охранява се от МВР. Носи името на немската столица.

Има! Черната дупка се намира в пространството между Дондуков и Позитано 20 и с времето се мести от министерство в министерство. Потъват едни милиарди народна пара безвъзвратно!

Грипен-а ли

Дааа верно - 2 милиарда за стар модел аероплани!!!!!!!

Има черна дупка и тя е в България ! В нея изчезват милиарди левове !

"Според анализите деветата планета трябва да е няколко по-голяма от Земята, но до сега тя не е открита." ... няколко по-голяма от Земята... Ко???

споко, статията е от Бойко Борисов под псевдоним.