Коментари - В Windows 11 може да се появят реклами | IT.dir.bg
назад

В Windows 11 може да се появят реклами

От Microsoft експериментират с въвеждането им в менюто Старт

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - В Windows 11 може да се появят реклами | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама в 12 - със сигурност

ㅤ

Абе Гаргов!!! Как да пишем само на български в коментарите и същевременно да цитираме имена на софтуери в оригинал??! Ти що не си написал Уиндоус на български? Или направо Прозорец 11, щом си толкоз старателен!!!

ㅤ

За всеобща радост не познавам нормален човек, който да ползва стандартното Старт меню от 8.1 насам. Всеки (подчертавам и натътъртвам) нормален използва алтернативни решения, като Класик меню, където реклами няма, по-леки са и са по-удобни за навигация. Затова микромеките ще имат много здраве.

Микрософт пак пробва търпението на потребителите си, кога ли ще свърши

Който иска, да го ползва. Не ползвам Уиндоус от близо 20 г. На интервюто за сегашната ми работа казах директно, че няма да ползвам Уиндоус или друг софтуер от Майкрософт. Директорът (не разбира от ИТ) ме погледна, погледна и Мак-ът пред себе си и каза "Ползвайте каквото искате, важното е работата да е свършена".

Има и алтернативи. При компютрите и лаптопите това са основните операционните системи (ОС), подредени по популярност: - Уиндоус (Майкрософт) - МакОС (Апъл) - Линукс десктоп (*) - КроумОС (Гугъл) Три от тези 4 си приличат по това, че са със затворен код и се правят от най-големите софтуерни компании, които естествено имат основна цел да печелят на макс. Линукс е с отворен код и в основата си има ядро (Линукс кърнъл), което се ползва от почти всички сървъри, но също и от Андроид и КроумОС (те самите са със затворен код). Линукс "десктоп" (т.е. за компютри и лаптопи) го има в много дистрибуции (Убунту, Минт, Дебиан и т.н.), които са нещо като надграден Линукс кърнъл, но също са с отворен код, напълно безплатни и няма нужда от активации, регистрации и т.н. Последните години инсталирането на Линукс десктоп стана много лесно, по-лесно от Уиндоус, обаче много рядко се продават компютри с предварително инсталиран Линукс и това е една от причините да е по-малко популярен. Има и други. Например преди години Линукс страдаше от проблеми свързани с драйвъри и програми, които не го поддържат. Днешно време тези проблеми са решени в огромна степен и за повечето хора няма проблеми, но все пак ако искаш да ползваш Фотошоп например, за Линукс го няма (но има много други безплатни алтернативи). Подобно е и с МС Офис (но има безплатни алтернативи). Едно от големите предимства на Линукс е донякъде и проблем - това, че има много дистрибуции може да обърка хората (то е като при колите - ако се колебаеш между Ситроен или Форд, ще прочетеш всякакви разпалени мнения и критики).

Пробвай да подкараш нещо свързано с дуржавната администрация?

Между ситроен и каквото и да е друго, предпочитам, и с огромен кеф карам 30-годишен , доста темпераментен трилитров бензинов ХМ с Дирави, с доста къстъм-неща, дето май ги няма в никой друг автомобил в момента. Мммм, сравнено с Линукс, да кажем предпочитам Кю4ОС, дебиЛИан базирано, с КДЕ нам си кое вече. Но от две години не съм го пипвал, и не го ъпдейтвам. Резултата е, че работи все така идеално, както първият ден. Уиндоус 7 държа на един мъничък 10-инчов Атом, само заради автомобилният ми софтуер, който няма подобен аналог за Линукс. Съответно, я го пусна 7-8 пъти в годината, я не. Андроид, да, с удоволствие, в навигацията, пипнат, без Гугъл, от 4.4.2 и макс. до 8.0.0, нагоре вече много трябва да се бърника, да се изчисти хубаво от блоътуеъра. Смартфона по принуда, заради гаранцията още не съм го разръчкал здравата, но съм се постарал да изключа макс. количество гугълски и самсунгски боклук от него. И воала, няма реклами, няма простотии, няма непрекъснат трафик, а батерията му държи дни.

И тез огладняха, перспективите от загуба на кирайския пазар и да повлече и Индия, води до такива предложения

Гледат само балъците, които нямат идея какво е адблокър и обратен файъруол.

Това е отворена врата за троянски коне и вкарване на шпионски софтуер от трета страна освен този, който доброволно си си сложил, примерно за онлайн банкиране и доставчика на операционната система Освен това ако от майкрософт се постараят адблокера ти няма да работи, хахаха, просто апито няма да прави докрай каквото е документирано, хахаха

И всико това ще е така, докато не седнеш да си направиш къстъм исо.