В Япония тестват 18-метров робот (видео)

Страната на изгряващото Слънце е амбицирана да създаде техническо произведение на изкуството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да е Титан от "Конника и звездните шерифи".

Тия маймуни слезли от дървото и с роботи ще ли да се занимават. Откога жълтурките разбират от роботи и технологии? Това са неща на които са способни само представители на висшата раса като Православната Славянска.

В Мека продължават да се гъзят на измислен бог. В Кремъл седи на трона жив бог. В какви времена, само, живеем?

Тези анимета са много опасни ;)

Това е 3тия гигантски робот в Япония. Предишните 2 бяха неподвижни, но светеха и издаваха звуци. Самите огромни роботи се намират в така наречения Gundam Base , нещо като "меката" на тази поредица с много различни Gundam забавления. Този специфичен робот е базиран на първия от гореспоменатите 2. Модела е RX-78 , робота на главния от първото филмче Mobile Suit Gundam. Самото аниме е създадено 1978 година, но експлодира в популярност след приключването си, когато фирмата Бандай откупува правата за да създава модели за сглобяване базирано на франчайза. От тогава Бандай е екслузивния производител на тези модели, а фирмата Сънрайз е екслузивния създател на аниметата. Просто лека вметка от фен на поредицата

RX-78 се казва робота. Пилота е Амуро Рей - главния герой от първото аниме Mobile Suit Gundam.

Японците както правят играчки, изведнъж накрая ще вземат да направят истински mecha без да искат!

Мюсюлманските мекерета са ти напраскали минуси

Когато живееш на остров, разрушаван периодично от земетресения, и заливан редовно от цуниами... И си единствената държава в Света която е била ефективно бомбардирана с ядрено оръжие и са били заличени нейни градове и избити нейни жители... И въпреки това си в ТОП 10 на световната икономика. Нормално е да не разчиташ на Бог, а да градиш собствен Бог. Първо малък, после по-голям... Това е народът, който ще колонизира първи космоса. Свикнал е на природни катаклизми, тесни пространства и ограничени ресурси, каквито предполага колонизацията на нови планети. пп: Само уважение за Япония и японците. Богата държава, а няма проблеми с мигранти? Защо ли? Щото ще трябва да работят.

"Техническо произведение на изкуството" или изкуствено произведение на техниката?

И за какво им е този страхотен робот?

Мюсулмани с Червени Ушанки са написали - те

Напред са пред германците, дори. Хонда са СВЕТОВНИЯ ЛИДЕР в роботиката. Така че е резонно роботи-хуманоиди да са част от японската действителност.

Да не се превъзнасяме толкова :) Технологиите си ги има, всяка държава, която реши, че има икономически смисъл от подобно нещо безпроблемно ще си го построи. И като стана дума за технологии, само да вметна, че НИТО ЕДНА от използваните технологии не е изобретена в Япония. Просто японците са великолепни крадци. Дори азбуката им не е тяхна, а открадната от китайците.

за к'во им е тъпия робот ?! Ще се бие с годзила ?! ....глупости в япоснки стил!

Или прото КОМПАНИЯТА БАНДАЙ може да прави с парите си каквото си иска? Този робот(или поне старите които не се движеха) , привлича много туристи и постетители в Гъндам Бейз. Хората обичат да се снимат с него и е готино шоу вечер когато започне да свети и да издава звуци. Този франчайз е много популярен в Япония. Самите японци правят и цели лунапаркове посветени на най-известните си анимета. Ама, щом не го разбираш, няма смисъл да съществува нали?

Тия не си знаят парите ...

Само не ми стана ясно защо има кепенци на макарите?...

Може да решат после да си направят и 18 метрово кайджу и да организират бой в океана, като във филма. ;)

...ще го ползват в бъдещите си филми от жанра!... Ще е по-реалистично... ;-)

ТФа е доста по еФтино от заселване на Марс, или намаляване на парниковите газове ...... ама се опитват хората

Как го вкара Бог в цялата работа направо не разбрах .......... Викаш колкото и да живеят в проклетия и да им се случват нещастия те толкова са по-закоравени ..... Или пък има друга версия, хората просто не знаят че има Бог ....... Виж Южна Корея знаят и след поодбни катаклизми ако не и по-големи след Корейската война и те са в топ страните и изкупуват Японски компании. И то с мноооого по-малко наслеление!

До "тъпчо" ЩЕ РАЗКЪСВА СОРОСОИДНИ ПИЩЯЩИ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ СОРОСОИДНИ ДИЛДОНАВТИ-ГОБЛИНИ И ЩЕ НАВИРА ОТКЪСНАТИТЕ ИМ ГЛАВИ И КРАЙНИЦИ В РАЗШИРЕНИТЕ СРАПОНИЗИРАНИ ЗАДНИЦИ,ЩЕ ГИ МАЧКА КАТО ГНИДИ.

Ве фекал педалски Козацки Дада, стига ползва чужди никове педик!

tonk11

Да са защитени като участва в битка.