17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А горките ватници вече 30 години не могат да подкарат хангарата хахахаха

Да видим кой ще купи тесла, то е ясно че мъски надува акциите и после продава. След това погром

А не може така, само спейс кекс може да стреля в космоса Мъски че му падне акцията сега

За хората, който казват, че това "не било нещо ново", всеки изтребител имал ракети под крилата си, имало вече проект Pegasus и т.н. Ами не - всичките те са с твърдогоривни двигатели, които са доста по-лесни за реализация, а това е с истински ракетен двигател, керосин и кислород и е много трудно да се осигури необходимото налягане, когато ракетата си променя траекторията два пъти.

В Холандияя съм,в Холандияя съм, на паркинга, на паркинга, у белио тир, у белио тир. Страдам от славянофобия, ибрикчийка на султана и вярна възпитаничка на ходжите и имамите.

Майтап! Всяка една отделно взета американска компания от космическия бранш е с по-големи възможности и постижения от Россия!

Последната година - да, ама ако теглим чертата за последните 50 г. няма да е точно така. Вече изпаднаха от класацията, де - нищо ново нямат на хоризонта - само някаво съживяване на "Одисей" - плаваща платформа за изстрелване на ракети и до там.

Обречени на неуспех , стари руски експерименти с ТРД .

" Китайските вирусолози и метеоролози следят поредния фойерверк от САЩ с който най-много което могат да постигнат е разпространение на друг щам на вируса." Неназован източник от Китайското национално космическо управление (CNSA) каза, че само с гледане към Луната и мучене, не се стига до там!

Ама руснаците вече и мучат ли?

На тях им серат в устата

Поредния дебел и четвъртит в тъмната зона на Аполо Нанайси и АК47. ха ха ха ... пак се разквичаха от болка :)))

Скукааааа... Смешници.

За теб естествено е скука. Свикнал си да ти се изредят групово няколко братушки и всичко друго освен нагона ти е скучно...

Намери си жена! Малко да те разнообрази, стига с тоя Мъск, тия евреи, тия лоши американци...

На мен лично лъжливата соросоидна пропаганда за някакви несъществуващи постижения почна да ми идва в повече. Иде ми от вътре да взима калашника Ак 47, да се кача на покрива на блока и да им направян на хамерика всичките ракети и спътници на пух и прах. Тогава да видим какви ракети ще се хвалят. Да се радват че Русия е толкова тъприлива, иначе отдавна руските ракети, дето са тулкоз мощни и далекобойни, да им направят измислените космически ракети още при изстрелването на Земята на пух и прах. Русия е велика и от нищо не и е страх.

И не се е взривила?! Е дето с късмет ! Та той напушения Мъски направо му завиждаш черна завист , че то неговите бидони за зеле редовно се взривяват! Хахаха

Я пак! СпейсЕкс има повече излитания от Роскосмос, примерно. Май се опитваш да повториш 100 пъти лъжата, с надеждата да стане истина... :)))

Повече излитания Ти кажи колко повече взривявания и размазване има space Х от Роскосмос е това ни разкажи? Колко ще да е? 10-20 към 0, в полза на руснаците а?

А ти кажи, когато руснаците са създавали ракетите си, колко взривявания е имало!

Руските ракети за да стигнат на това ниво са са се взривили над 80 пъти, да не говорим колко стотици хора са измрели по изпитателните площадки....

BajMihal

Да каже колко опита на прототипи са показвали руснаците докато създават нещо ново. Не че те са създали нещо ново през последните няколко деситилетия де, но все пак...

Статистика за 2020г. : САЩ - 44 УСПЕШНО изстреляни ракети(от тях 26 за SpaceX) Китай - 39 УСПЕШНО изстреляни ракети Роскосмос - 17 УСПЕШНО изстреляни ракети. Или казано по друг начин - Роскомикс умря.

lu4ka

А до 2019?

BajMihal

Ами до 2019, американците са качили малко повече от 2 пъти от всички останали (руснаци, европейци, китайци и индийци) взети заедно с програмата Спейс Шатъл. Но троловете ще си тролят и при тази информация...

Аз ни вярвам на това. Няма как тия дето не казнаха на Луната и фалшифицираха програмата Аполо да могат да излъжат мен - Питагор на нашето време, Коральов на 21-ви век, дето пиша граматически правилно и спазвам всяка една запитая.

Браво на Рушняците. Опс, пак не са те. Нищо, другия път.

Имат ракети които наистина излита в космоса за разлика от краварски те бангии които или се взривяват редовно редовно всеки път или през път.

Я дай инфо за тези взривявания! Мъск има стотици успешни полета, значи можеш да дадеш стотици примери за взривяващи се ракети. :)

BajMihal

Стотици, не - малко над сто са досега. Но е факт, че има само един фатален гаф до момента - взривена ракета на площадката.

Абе нещо за гейовете няма ли да кажете? Все пак има връзка с темата ...

Скоро ще се състезават с Руанда и Непал в космоса..

Може скоро и те да задминат Рслямска държава в космоса....

Става все по тежко за тролетариата. Кого по напред да оплюят? Много конкуренти станаха на Роскосмос. Трябва да се пишат повече коментари, а заплатата все същата - 2 кила копейки. Баси ужаса. Май ще се преместят при Сорос да бачкат, както е тръгнало. Ще остане само един полезен идиот Ак47, да стои на амбразурата. Ужас!

BajMihal

Забравяш аполото. Той като чуе Мъск, луна, НАСА и изпада в дива ярост.

Извинявай, но в последно време в САЩ има повече съобщения за провали, от успешни полети. Ето вчера статията бе, че тествали двигателите на онова дето щяло да лети до Луната. И вместо да работят предвидените 8 минути, работели една и малко. Ето тук ти говорят за предният провал. На Мъск Старшипа (бидона), преди първо не литна, на следващият ден литна с 2 от 3 работещи двигателя. После единият прекъсваще от двата. 1-2 работещи двигателя от 3! После при кацането се взриви. Предвидено да утрепа 100 човека. Не случайно дори НАСА му няма доверие и си правят друга ракета.

Коментара бе за горният. А пускани ракети от самолети, е съвсем естествено нещо. Тук въпроса е размерите и че е почти до космоса. Но нещо като ракетите за МиГ-31 срещу спътници. Навремето САЩ са се опитвали да пускат и изтребител от голям самолет.

Абе тъпак, това са тестове на създавано нещо ново, а не крайно изделие. Та пак, правиш ли разлика? Изобщо понятието "изпитания" схащаш ли?

Когато обявиш нещо и то не се изпълни, това е провал. Дори и при тестове.

Старшип SN9 не излетя на 14, а сега са му махнали единия двигател. Е сега руснаците и китайците наваксаха. В края на краищата, как така 4-5 американски частни фирми успяват да се справят с ракетостроенето по-добре от цели държави, много по-големи по територия (едната) и население (другата) от САЩ?

BajMihal

Хм, ти явно не си чувал думичката "прототип". И нищо чудно, руснаците никога не показват тестовете на прототипите си. Изключение прави супердупер псевдо стелта им, който го водят като готов за употреба, само дето няма двигатели и има 10 произведени бройки, няколко от които вече се споминаха. И да ми говориш за SN8 как с колко двигателя работил/не работил без да знаеш какъв е бил плана на изпитанието е лееекинко смешно (ако не беше жалко). Специално за него беше предвидено да се опита да стигне набелязаната височина със симулирано прекъсване на два от трите двигателя. Като при кацането идеята беше да кацне с два от три двигателя. Поради ниско налягане в метановия резеорвар горивната смес се обогати с кислориод, което нагря единия двигател до точка да започне да се разпада (зелената светлина малко преди кацането). Съответно мощността на двата двигателя не се оказа достатъчна с тази горивна смес и затова не успя да се приземи. При условие, че такава маневра се прави за първи път в историята на ракетостроенето и шансовете да се окаже неуспешна бяха над 60%, да ми говориш за неуспех при само един фейл е леко казано смешно. И ми кажи кой досега е правил космически кораб (не ракета носител), който да може да каца сам на земята със собствени двигатели на площадка с размерите на футболно игрище?

Това обяснение за двигателите, сигурно е писано после, да залъгват наивниците, сляпо вярващи в Аллах .. упс Мъск. Както и на първият ден за тестване, изобщо да не излети и да трябва да го повтарят на следващият ден. Провалите там са минимум 4! Преди и като трябваше да е с 3 парашута, се отваряха 2. Сигурно и това са тествали. ;)

поехали поехали