„Вие ще се приберете и заспите, а той ще работи сам“: Защо журналистите да ползват ИИ

"Фалшивите новини се разпространяват бързо в социалните медии, а професионалните журналисти са изостанали, когато става въпрос за генериране на новини за разпространение", казва експертът по дигитални престъпления Иса Али

Обратно в новината

Коментари - „Вие ще се приберете и заспите, а той ще работи сам“: Защо журналистите да ползват ИИ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и сеганикой не вярва на жупналята, пък тогава, забрави. Професията ще изчезне.

Една смела прогноза ще направя - ИИ ще доведе до толкова спам и ненужна информация, че хората просто ще спрат да четат! Защото ИИ обобщава, НЕ създава нищо ново ...

Целият шум е за да ни плашат, че ще останем без работа и за това трябва веднага да приемем базов доход. В момента невронните мрежи, т.н. AI, се обучават от публикациите на хора (нарушавайки авторските права, но това е друга тема). Ако уволнят хората, никой няма да публикува и е до там този т.н. AI.

Какво ИИ, какви пет пари? Така модерните сега програми 'ИИ' са нищо повече освен силно усложнени текстообработващи програми. Ако нещо не е заложено в алгоритмите им т програмистите, няма как да го направят. Включително и тъй нареченото "самообучение", което е просто автоматично допълване на базата данни. ПС. Впрочем да - спокойно 90% от политиците и 99% от журналистите спокойно могат да бъдат заместени от подобни програми. Поне няма да правят нелепи грешки и да дрънкат несвързани бълнувания.

Вие ще заспите, а ИИ ще оправи и жена ви. Ако се събудите добре оправен и вие, ИИ просто е допуснал маааалка грешка в алгоритъма.

Нарича се "самообучение".

"Вие просто ще зададете всички параметри, след което ще се приберете вкъщи и ще заспите, а изкуственият интелект чрез алгоритъм за оперативен интелект ще работи сам". ВИЕ ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕТЕ... ЩЕ ЗАПСИТЕ... А ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ НАПИШЕ СТАТИЯТА СЪЧИНЕНА В ЦРУ ОТ ВАШЕ ИМЕ ... и ще имате оправданеие - ... не съм аз ! ...станала е грешка ! ... той беше ! Така беше и с Гугъл - първо му се доверихте до безкрайност, мързеше ви, изоставихте всички други източници на информация ... А сега, американската дълбока държава ви лъже до спукване и когато, при временен и рядък проблясък ги хванете, че ви лъжат - казват ви, че " ...то нищо лично - те просто рекламират, бизнес ...", " ... който плати повече - иситната е негова !...". Разбира се това също е лъжа - истината според гугле, АИ, фейсбуци и туитър подобни "машини за истина" е на американската дълбока държава !

абе гледахме ние едно време Терминатор и се забавлявахме, ама той идва като бързия влак...